Varför vissa människor inte borde få arbeta med andra människor...

Läste en artikel om Ahmed från Afghanistan som lurades att försöka köpa ett uppehållstillstånd av en tjänsteman på Migrationsverket. Jag har hört talas om det här tidigare och tycker verkligen att det är skrämmande hur människor så cyniskt kan utnyttja människor i nöd. Ahmed flydde till Sverige år 2004 efter att ha sett familjen mördas av talibaner och väl där försöker alltså en man lura av honom 40.000 för ett uppehållstillstånd...

Men det är inte heller första gången som Migrationsverket och dess anställda hamnar i blåsväder...

De firade utvisning - med champagne

  2006 På en avvisningsresa till Mongoliet festade tjänstemän från Migrationsverket med prostituerade. Tjänstemannen som ordnade festen blev varnad men fick behålla sitt jobb.

  2004 I december 2004 firade anställda vid Migrationsverket i Solna med champagne sedan en rysk familj med ett sjukt barn avvisats.

  2003 I september 2003 firade personal på Migrationsverket i Jönköping med tårta och blommor efter att den synskadade sjuåriga flickan Nadina avvisats till Bosnien.

  2003 En handläggare vid dåvarande Invandrarverket åtalades 2003 tillsammans med två medhjälpare för att ha sålt svenska medborgarskap till kriminella. Handläggaren dömdes till två års fängelse.

Sånt här kan verkligen göra mig heligt förbannad!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0