Klar med en av sommarens alla böcker

Har precis läst ut:



Sex, droger och kalaspuffar av Chuck Klosterman. En halvbiografisk essäbok som avhandlar populär- och skräpkultur, sport och lite allt möjligt.

Vissa gånger är den hysteriskt rolig men ibland är Klosterman lite för smart för sitt eget bästa (mao låter han lite som en dryg besserwisser). Många gånger träffar han dock mitt i prick och man får skratta högt (för sig själv eftersom ingen annan än jag verkar ha tid eller vara ledig).

I första kapitlet skriver Klosterman om hur vi luras av media och film till att tro att kärlek är något helt annat än vad det egentligen är och han passar också på att tacka Woody Allen för att han får ligga med snygga tjejer.

"Woody Allen gjorde det acceptabelt för vackra kvinnor att ligga med nördiga, glasögonbärande knäppgökar; det enda vi behöver göra är att skapa en illusion av intellektuell humor och på så sätt har vi en chans."

Stundtals blir det mycket referenser till bla amerikansk sport som inte ger en blek skandinav särskilt stor behållning men ljusglimtarna i boken gör det värt det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0