Sds rasism visar sig gång på gång...

I ett tal under partiets landsdagar i helgen sade Kent Ekeroth, partiets internationelle sekreterare, bland annat att islam måste bekämpas och att koranen "hetsar till våld mot ickemuslimer". Han pekade även ut muslimska invandrare som ansvariga för att attackera svenskar, kvinnor, judar och homosexuella och refererar till bränderna i Rosengård.

"Islam är en ideologi vars mål är världsherravälde" sade Ekeroth sen.

Det låter oroväckande likt vad en viss mustaschprydd herre sa i Tyskland om judarna för sisådär 70 år sen...


Kommentarer
Postat av: Percy

På vilket sätt är det inte sant då?

2009-10-20 @ 08:42:45
URL: http://www.pr-publishing.com
Postat av: Lillemor

Skulle tro att du delar Sds åsikter och är inte så sugen på att ge mig in i en debatt men...



På samma sätt som man skulle kunna säga och tolka Koranen som att den hetsar till våld mot ickemuslimer kan man också säga samma sak om Bibeln. Dessutom handlar det om vad man vill lyfta fram och se. I Koranen finns också ett kärleks- och fredsbudskap precis som i Bibeln. Varför skulle annars muslimer hälsa med Salam Aleikum som betyder "fred vara med dig". Koranen lyfter också fram att det inte ska finnas något tvång i religionen och den gyllene regeln om att gör mot andra som du vill att de ska göra mot dig återfinns i alla världsreligionerna.



Att sedan som Ekeroth anklaga muslimska invandrare för attack mot alla de möjliga grupper är såklart en förhastad slutsats, för det första tror jag knappast att många av de inblandade är muslimer och är det det är det troligen inte deras religion som ligger bakom stenkastning och bränder...



Men jag har en känsla av att du väldigt gärna vill se allt de negativa i islam och väljer att bortse från de alla miljontals muslimer i världen som inte alls är fanatiska självmordsbombare.



Jag kan kritisera en del av innehållet i islam precis som man kan kritisera de flesta religioner och livsåskådningar men jag vägrar att ha en sån cynisk människosyn som de i Sd och tro att alla muslimer skulle vara på ett och samma sätt!

2009-10-20 @ 11:30:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0