Sommarläsning

Har förstås läst lite fler deckare och sånt under sommarveckorna.

Bland annat den här:



Det blödande hjärtat av Andrew Taylor som vann pris 2009 för bästa översatta deckare av Svenska Deckarakademin.

"Året är 1934 då lady Lydia Langstone flyttar till det nedgångna Bleeding Heart Square i London på flykt undan sin våldsamma man. Hon har ingen annanstans att vända sig än till sin far som hon knappt känner, kapten Ingleby-Lewis, som bor på ett sjaskigt lägenhetshotell på nummer sju. Nu ska hon bygga sin egen tillvaro som oberoende arbetande kvinna.

Men vad Lydia inte vet är att Bleeding Heart Square är fullt av mörka gåtor. Vad hände med miss Penhow, den ensamstående medelålders kvinnan som äger huset och som försvann för fyra år sedan? Varför står en mystisk civilklädd polis och bevakar området? Vad är det som gör journalisten Rory Wentwood så angelägen om att få kontakt med Miss Penhow? Och varför får Joseph Serridge, den som sist såg miss Penhow i livet, paket med ruttnande hjärtan skickade till sig?"

En riktigt bra bok helt enkelt (om man gillar deckare såklart).


Kommentarer
Postat av: Monica

Hej, tackar igen för alla boktips. Har läst massor i sommar. Bla Kära Syster och Lång Väg hem som du funderade över. Sedan har jag läst Flyga Drake och Den trettonde historien av Diane Setterfield. Bäst hittills är Flyga Drake och berättelsen om PI. Fick hem Lesley Horton-deckare som jag börjat med nu. Får se om jag har samma smak som dig när det gäller deckare också. Ha det så bra! Hälsa släkten.

2010-08-23 @ 09:24:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0