Ta ställning mot SD!

Valår 2010

En av de viktigaste frågorna enligt mig, förutom att rösta fram ett regeringskifte, är att SD inte hamnar i riksdagen. Överhuvudtaget tycker jag inte att SD hör hemma i svensk politik.

Om man läser SD:s partiprogram, ser vad deras förtroendevalda säger och tycker om invandring/invandrare och andra frågor så inser man ganska fort att de för det första inte har någon koll på vad de pratar om och för det andra låter sina fördomar och främlingsfientlighet helt och hållet styra.

Jag har skrivit flera inlägg om SD och deras politik och jag tycker att det är skrämmande att det faktiskt finns en realistisk risk att partiet röstas in i riksdagen. Så här kommer några anledningar att INTE rösta på SD.

* SD:s pressekreterare Kenneth Ekeroth menar att man inte kan tala om islamofobi då rädslan för islam är befogad i samband med att partiet bjuder in en känd, amerikansk, islamofob som menar att det finns en muslimsk lobby med mål att ta över och förstöra västvärlden. Tankegångar som ju känns igen men tidigare tillämpades på en annan religion... Kommer ni ihåg vad det ledde till?

* SD motsätter sig äktenskap mellan homosexuella, vill ta bort rätten för homosexuella par att adoptera samt lesbiskas rätt till insemination. Samtidigt som de försöker säga att det inte innebär att de motsätter sig eller nedvärderar dessa gruppers sätt att leva. Nej, man kan väl inte tolka det som att SD motsätter sig eller nedvärderar hbt-personers läggning eller levnadsval, absolut inte. SD menar nog bara att homosexuella eller bisexuella helt enkelt inte älskar varandra lika mycket som heterosexuella och ja, de är väl helt enkelt inte lika lämpade som föräldrar. Eller.....?

* Riksdagskandidaten Margareta Sandstedt, en av SD:s talespersoner i familjefrågor, anklagar på sin hemsida feminister för att ha åstadkommit ”den mest omfattande slakten på varaktiga och sunda relationer”. Hon tillägger: ”Ändå får jämlikhetsivrarna inte nog av sin själsliga massaker. De är berusade av blod”. Jo, men visst låter det som en person vi vill se i riksdagen...

* I kyrkovalet 2009 representerades SD i Sthlm, Ggb och Malmö av tre personer med bakgrund i nazistiska organisationer. När Jimmie Åkesson frågades ut om detta, eftersom han sagt att ingen med sådan bakgrund eller sympatier kan representera SD sa han att: att han har svårt att politiskt definiera Nordiska rikspartiet och Nationaldemokraterna. Vidare sade han att de tre personerna i kyrkovalet, och deras människosyn, har bedömts vara trovärdiga partiföreträdare. Det är väl trevligt? Låter ju som hyvens folk det där.

* Här är en länk till Kalibers granskning av SD och några partigrupper ibland annat Stockholm. Om man lyssnar på det är det svårt att hävda att partiet inte är rasistiskt... Eller vad sägs om den här kommentaren från ett möte i Stockholm: – Vet ni vad? En kamphund kan man aldrig ta med sig i sängen som en pudel, det går aldrig, det ligger i blodet. Visste ni att en immigrant eller invandrare som kommer till Sverige från sådana länder som Afghanstan och Afrika, ibland kommer med upp till 2 000 alla möjliga sorter av parasiter i sin kropp. Kan ni tänka er? Våra hundar har inte så många. Hundar stitter i karantän, men de kommer direkt fram, i våra bostäder.

I grund och botten måste man nog fundera över och bestämma sig hur man ser på människor. Är vi alla lika värda? Står jag för människors lika värde och grundläggande rättigheter och skyldigheter? I så fall ska jag nog inte rösta på Sverigedemokraterna...


Kommentarer
Postat av: mamma

Väl Talat!

2010-08-26 @ 21:51:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0