Changes...

Ändrar om lite på bloggen, ska försöka bli lite bättre på det här. Så om det ser knasigt ut, let me know!


The graveyard book

På SF-bokhandeln i hufvudstaden köpte jag två böcker varav en som jag nyss läst ut. Det är en ungdomsbok av Neil Gaiman som heter The graveyard book.



Nobody Owens är en helt vanlig grabb, förutom att hans närmaste vänner är spöken. Och han bor i en krypta på kyrkogården. Livet på en kyrkogård innebär många överraskningar men också helt vanliga dagar, ändå saknar Bod världen utanför. I världen utanför kyrkogården väntar dock en mördare på Bod, samme man som mördat hela hans familj...

Gaiman slutar aldrig att imponera mig och hans fantasi och historieberättande är otroligt!
En bok att sluka!


Hundbesök

Sol har hittat en standardplats och en standrardmin när vi får hundbesök:



Uppe i katträdet tror hon sig vara säker...
Fast varför hon var rädd för lilla Ilma kan jag då rakt inte förstå. Sol var om inte större så iaf tyngre än den lilla rackarn.



Ilma är en blandning av Chihuahua och Lhasa apso men det är inte något av Lhasan som syns.


Regn, alltid detta regn...

Svårt att tänka sig att det var så här fint igår när det regnar idag...





Vi spenderade några timmar på eftermiddagen på Nydala, solade, läste och åt lite glass. Med tanke på vädret ute idag känns gårdagen väldigt avlägsen...

Lite så där småseg...

Känner jag mig efter gårdagen. Blev spelkväll med två jättetrevliga tjejer och deras lilla hund och efter lite huvudbry fick jag koll på spelet. Riktigt kul!

Sen dök det upp fler personer här i lägenheten, två vinflaskor plockades fram, jag "storbjöd" på Gin & Tonic och sen var vi fyra tappra som hamnade på O´learys en timme innan det stängde.

Jag är trött idag...

Ändock har vi hunnit med att cykla iväg tyill Nydala och sola/läsa lite och nu ska vi iväg och köpa träningbyxor till mig. Jag ska ju på Afro Power ikväll! Jajamen, det blir till att skaka rumpan mitt inne i stan i Vänortsparken.

"Shake n Bake baby!"

Samma lika?

På chokladmuffinsen som jag snart ska baka kan man lägga en bit choklad på. Tips fanns på att man kunde lägga dit Plopp eller Center och jag såg en möjlighet till att få mig lite godis så därför köpte jag bådadera.

Började dock fundera på om det finns någon skillnad mellan Plopp och Center (för varför finns det annars två?) och se på tusan. Jag hittar INGEN skillnad. Båda är mjölkchoklad (57%) och toffee (43%) och alla ingredienser är lika. Enda  minimala, pyttelilla skillnaden som framgår av förpackningen är att 100g Center har ett gram mer fett än Plopp.

Plopp är alltså det nyttigare alternativet!   ;)

Vad tycker ni?
Finns det någon skillnad i smak/konsistens/eller annat mellan Plopp och Center?

 

Fråga

Jag och Jörgen (det är hans idé) tänkte plocka lite bär nu i sensommarhöst. Jag hade nog främst tänkt mig hjortron, hallon och lite blåbär och det behöver inte vara några mängder utan mest för att det är lite kul att ha hemma.

Vi kommer nog någon helg framöver att åka till Vma-Nästansjö och är vi där får vi nog guidning och hjälp av min käre far att hitta lite bär. Men...nog måste det ju finnas bär kring Umeå också?

Frågan är bara VAR?

On någon av er som läser min blogg (haha ni är inte så många, det är en exklusiv klubb) vet om något/några bra bärställen utanför Umeå så lämna en kommentar!




Bakar kaka

Ikväll får vi besök och jag lovade mig själv att vara husmoderlig och baka. Det har absolut inget att göra med att jag inte ätit godis på en vecka och är vrålsugen på choklad. Nej, nej... Att man ska lägga plopp eller blockchoklad på chokladmuffinsen innebär ju bara att jag följer receptet...

Sen blir det en banankaka också (sockerkaka smaksatt med kanel, ingefära och banan).

Rätt vad det är blir det inte bara fika och lite spel ikväll utan kanske tom ett glas vin och sen en sväng på TCs uteservering. Är ju Jörgens sista semestervecka och nu när det äntligen blev finväder igen måste man ju passa på!


Ännu ett kostymdrama

Jag är en sucker för kostymdrama! Ge mig lite stora klänningar, gärna peruker, överklass mot underklass, olyckliga uppgjorda äktenskap, lyckliga affärer, drama och intriger så blir jag glad. Gärna med "riktig" historisk förankring.

Så givetvis var jag ju tvungen att se The Duchess.

(Ett kostymdrama med Keira Knightley i huvudrollen, vilken ovanlig roll för henne... ;)

Inte det bästa kostymdrama jag sett men inte det sämsta heller. Man kan dock inte låta bli att bli berörd över hur pliktfyllt ett liv av det slaget kunde vara. Georgiana Cavendish, Duchess of Devonshire, levde större delen av sitt äktenskap i samma hus som sin make och hans älskarinna!


A secret rage

Charlaine Harris skriver böckerna som ligger bakom HBO:s serie True Blood (vampyrer, våld, sex, Alexander Skarsgård som vikingvampyr!) men innan hon började med den serien skrev hon lite mer vanliga deckarromaner.

Läste nyss ut A Secret Rage:


Nickie flyttar tillbaka till sin gamla, lilla hemstad i Södern efter att ha bott i New York några år. Där tror hon att hon i lugn och ro ska kunna återuppta sina studier och komma ifrån stressen i storstan men... En våldtäktsman börjar härja i det lilla samhället och Nickie blir involverade i jakten på att avslöja honom.

Rätt harmlös och lättläst bok, inget litterärt mästerverk direkt, men trevlig kvällsläsning.





 

Åh va kul!

Idag damp det ned ett litet  brevi Jörgens brevinkast. Vi såg genast att det var något spännande och skyndade oss att öppna det.

Och se på tusan vi ska på bröllop!
Massor med gratulationer till det blivande äkta paret i förskott!

Skriver inte vilka det är än, de kanske vill "outa" det själva...


Nyss sett

Seven Pounds.



Bra men kanske lite lång/händelselös men ändå fin och rörande film. Trodde jag skulle klara mig men sista fem minuterna kom tårarna ändå.


Skräpmat för hjärnan

Så här i semestertider då man vänt på dygnet och bara repriser visas på tv har jag hittat ett nytt favoritskräpprogram. Tack MTV!

From G´s to Gents är kanske det sämsta och därför helt klart det bästa som visas sena kvällar på MTV (vilket säger en hel del för det mesta, ja kanske allt som visas på MTV är dåligt). X antal "gangsters" tävlar om 100 000 dollar genom att lära sig att bli gentlemen vilket de ska lära sig genom ett antal olika, konstiga utmaningar.

De svärs, bråkas och alla tar sig själva på så extremt stort allvar att det blir hysteriskt roligt!

Hittade inget bra klipp för att illustrera det hela men tro mig, det är kul!


Ordinary day

Betalade räkningarna idag och försökte lägga undan lite pengar. Hah! Vilket skämt!
På semestern rök mina besparingar och nu ska jag försöka bygga upp dem igen plus spara till en resa till sportlovet... Vojne, vojne...

Min ständiga sparandestrategi verkar vara att lägga undan pengar och i slutet av månaden använda upp dem iaf.

Försöker intala mig själv att jag ska leva snålt nu i höst och spara, spara samt snåla.
Undrar dock hur det ska gå egentligen, särskilt om det nu blir så att jag köper en bil. Bilköpandet är jag dock väldigt kluven till. Det skulle verkligen spara mycket tid, som jag istället för att vänta på en buss kan tillbringa i Umeå med Jörgen, men jag är övertygad om att den dag jag köper en bil är dagen bilen väljer att dö.

Idag ska vi kanske fara ut till skulpturparken på Umedalen men det får gärna bli lite finare väder först. Annars blir det nog ett besök på bibblan och en bra bok.


Något nytt...

Eftersom jag läser väldigt mycket tycker jag om när jag hittar meningar, stycken, hela böcker som skapar känslor och intryck hos mig som läsare. Jag har en liten bok där jag skriver ner fraser och citat som jag tycker om men har ju kommit på att bloggen är ett perfekt ställe att samla citat på.

Därför kommer jag nu och då att lägga in lite citat. Jag börjar med det här:

It looked as if a night of dark intent
was coming, and not only a night, an age.
Someone had better be prepared for rage.


- Robert Frost

Holmsunds Tropikhus

Bjuder på lite bilder från Tropikhuset (de fanns kvar på kameran så de kan jag iaf visa).


Det fanns tre olika sorters riktigt söta och livliga apor som sprang och klättrade omkring.


Läskiga och (dödligt!) giftiga ormar fanns det gott om.


Turligt nog var Pelle Pyton inte giftig utan rätt så snäll faktiskt.


Nybeställning

Jag och Jörgen slog ihop våra påsar och la in en beställning på cdon. Han beställde säsong 1 & 2 av Dexter och själv beställde jag lite böcker.

Det blev Patricia Wredes serie The enchanted forest chronicles på fyra pocketböcker samt Eva Ibbotsons bok Den stora häxtävlingen.

Ibbotson skriver riktigt bra barn- och ungdomsböcker som allt som oftast har magiska inslag och handlar om häxor eller spöken. I Den stora häxtävlingen tävlar flera häxor mot varandra för att vinna en magikers hjärt och hand...




Sagt och hört

Min farbror kom ju på besök i lördags kväll och det första han säger när han satt sig i köket är:

-Mäh, haru gått å blivit fet!

Tack, tack så hemskt mycket sa jag och tog tillbaka min stående middagsinbjudning...
Jörgen, less som han är på mina klagovisor över de kilo jag gått upp sen vi blev ihop, skrattade gott.

Bye bye godis, hej frukt och promenader.

*suck*

Igår/Idag

Lördagen var rätt slö även om en del ändå hanns med.

Syster yster och Kalle hälsade på kring tvåtiden och då bestämde vi oss för att åka ut till tropikhuset i Holmsund. Det var trevligt och jag fick hålla i Pelle Pyton! Jörgen fotade men mer än så ville han inte ha att göra med ormen och Lotta och Kalle hade redan smitit därifrån. Lotta tyckte inte om ormarna och spindlarna utan gick mest om kring och sa att allt var läbbigt...

Sen dök min farbror Mats-Uno upp och hälsade på. Kul och på tiden eftersom han på veckorna kamperar inte så många hundra meter bort i sin husvagn. Stackarn jobbar 12 dagar i rad nu och varje dag är det tolvtimmars skift. Huvva! Själv känns det helt overkligt att börja jobba igen när sommarlovet tar slut...

Nej, nu är det kväller och dags för sängen.

Må gott.

P.s. Så snart jag hittar usbminnet eller ett annat sätt att föra över bilderna till den här datorn kommer lite semesterpics.

Åttaåring våldtogs -förskjuten av familjen...

En åttaårig flicka, vars familj är flyktingar från Liberia men som nu bor i Phoenix USA, våldtogs av fyra killar (mellan 9 och 14 år gamla). Efter våldtäkten menade flickans familj att hon hade dragit skam över familjen och ville därför inte veta av henne. Nu bor hon istället hos en amerikansk fosterfamilj.

Förövarna var också flyktingar från Liberia och nu har landets kvinnliga president fördömt hela händelsen. Presidenten kämpar mot våldtäkter men det är ju värt att notera att våldtäkt inte var brottsligt i Liberia fram till 2006.

Det finns mycket som är på tok i världen.

Sämst på semestern...

Absolut sämst på semestern var vandrarhemmet i Norrköping! Visserligen hade jag kanske blivit lite bortskämd av vandrarhemmet/hotellet i Stockholm men Above Vandrarhem i Norrköping rekommenderar jag INTE.

Jag bokade ett trum där för cirka tre veckor sen (om inte mer) och valde ett rum med dubbelsäng. När vi kom till vandrarhemmet, krånglade oss upp för de trånga trapporna med väskorna och öppnade dörren till rummet är det ett pytterum med en skranglig våningssäng med en tunn skummgummimadrass!  När jag ringer för att klaga och fråga hur/var vi kan parkera bilen utan att det kostar 20kr timmen får jag visserligen hjälp med parkeringen men inget svar eller förklaring ifråga om rummet. Eftersom receptionen inte var bemannad förrän morgonen därpå så tar jag upp att det blivit fel med rummet när jag skulle checka ut och betala.

Svaret jag får är att det var en stor grupp på 9-10 killar som ändrat i sin bokning samma dag som vi kom och därför hade det blivit lite omflyttningar. Visst, de hade gett oss ett rum med egen toa och dusch men det är inte ok att flytta runt och ändra en bokning om man inte meddelar innan de som blir drabbade kommer till vandrarhemmet!

Dessutom, note to self, boka inte boende ovanpå en centralstation, Tågen störde egentligen inte men visslan som lät som ett brandlarm varje gång ett tåg passerade störde definitivt nattsömnen! Sen var det ett skruttigt vandrarhem för så fort någon i rummen bredvid gick på toa eller spolade i en kran vaknade jag av tjuten i rören...

Norrköping var en jättefin stad, Above Vandrarhem inte lika fint...

Tillbaka!

Nu är semestertrippen över för den här sommaren. Det har varit jättehärligt men nu är det skönt att vara tillbaka.
Några bilder från semestern kommer men när är en annan fråga. Hittar nämligen inte usb-minnet och utan det blir det svårt att lägga över bilderna till den här datorn och ut på bloggen...

Vad har vi gjort då?

Jo....

Vi hann med:
* Besök hos Angelica i Åkersberga.
* Gröna Lund.
* Livrustkammaren.
* Skattkammaren.
* Shopping.
* Lite olika restaurangbesök.
* Aquarium.
* Norrköpings centrum (lite shopping och ett frisörbesök var).
* Kolmården.
* Etc m.m.

Och trots alla väderrapporter som hävdade motsatsen så hade vi fint väder HELA TIDEN! Det kom en liten regnskur på 10 min i Sthlm och när vi gick ut från Kolmården till bilen började det regna men annars var det soligt,  varmt och skönt!


Dagens planer

  • SF-bokhandeln.
  • Livrustkammaren.
  • Strosa runt och fika i Gamla Stan.
  • Shoppa (?) på Söder.
  • Middag och drinkar på Koh Pangan ikväll.
  • Ha det alldeles underbart.

Så trött...

Semester tar ju knäcken på en!

Men gissa vad?! När jag bokade rummet så stod det att det fanns tv och internet men Jörgen log lite och sa att det var ju om man tog med sig en dator... Tji fick han! För det är en kombinerad tv och dator!

Igår körde vi ner till Åkersberga och bodde hos Angelica med barn. Idag for vi in till Stockholm, parkerade bilen, dumpade väskorna på vandrarhemmet och drog till Gröna Lund.

Från ungefär halv två till klockan nio var vi på Grönan och jag åkte i stort sett allt men Jörgen bangade på några... Jag fick med honom på Insane (två gånger!) men Uppskjutet och Fritt Fall åkte jag själv....

Lite besviken på Insane är jag dock. Den var kul och rätt hemsk första gången men jag trodde den skulle vara värre!

Nu blir det nog lite tv och kvällsfika (för att vara vandrarhem är det riktigt fint rum vi har!).

Må gott.

Hej då!

Hej då bloggen!

Imorgon åker vi till Stockholm på en liten minisemester och troligtvis blir det inte så mycket bloggande. Jag uppdaterar med bilder om hur vi har haft den när vi är tillbaka i Ume!

Må gott och ha det bra!


Kall som graven

Idag läste jag ut ännu en deckare av Peter Robinson.



Precis som den förra boken jag läste av Robinson var det här en "Alan Banks deckare". Det lustiga var att den här utspelade sig förra den första boken jag läste men var utgiven i Sverige senare än den. Efter att ha kollat lite på wikipedia verkar det som at tinte alla Robinsons böcker är översatta och vill man läsa deckarna i den ordning det är tänkt för man vara uppmärksam eftersom den svenska utgivningen inte stämmer. Lite irriterande faktiskt.

Boken då?
Jo, den var bra. Lättläst och spännande som en deckare ska vara enligt mig.


Slö

Idag har vi varit på Nydala och solat. Jörgen, Urban, Isak och lilla Tilly vågade sig på bad i Umelagun men jag tyckte att det var alldeles för kallt! Så fort solen gick i moln blev det knottror på huden och t-shirt på!

Efter det for några av oss iväg och käkade sushi, det var gott men blev lite för mätt och jättetrött. Nu gruvar jag inför packandet. Jag har en tendens att alltid packa för mycket!

Snart, snart (dvs imorgon) bär det av till Stockholm!


Så underbart med sol och värme igen





Idag har vi suttit på Öbacka vid älven, druckit kaffe, läst tidningen och surrat med Johan och lilla Edith.


Matmarknad

I helgen är det en liten matmarknad som pågår i stan. Förutom baklavas, engelska marmelader, spansk paella, franska crepés och liknande fanns det en hel del oliver, inlagda vitlökar etc att provsmaka och inhandla.

Jag kom hem med det här:


Lite oliver och vinbladsdolmar. Mycket, mycket, mycket godare än hiskeliga kåldolmar!
*mums*

Jörgen är dock väldigt skeptisk....

-Vad i hela friden gör den där hundj-veln här?



Aningen bitter Sol som ändå höll sig från att attackera Thor igår.
Matte blev imponerad!

*spoilervarning*



Har nu sett Halvblodsprinsen och är lite kluven. Det var en bra film (det var ju en Harry Potter) men på något sätt kändes filmen som en transportsträcka i väntan på sista filmerna (det verkar som att sista boken blir två filmer...). 

Sen är ju just den här boken/filmen i serien lite sorglig och jobbig, särskilt om man är ett Snape-fan vilket jag varit sen jag läste första boken. Jag har alltid trott på att Snape innerst inne är god!

Men det fanns magi, humor, lite love och allt annat som man vill se i en HP-film så jag är helt klart nöjd!

Sen måste jag tillägga att de nya stolarna och det utökade benutrymmet i stora salongen på bion var jätteskönt!

♥ 


Bildbevis på gröna fingrar

Våra kryddor växer!



Jörgen hälsar att han känner sig som en riktig storbonde när han ser grödorna växa!

Snart!



Ikväll klockan 21 sitter jag bänkad framför bioduken!

En riktig snyftare

Lånade och läste ut den här idag:



Stens fru Carmen får vid 36 års ålder bröstcancer och trots cellgifter, strålbehandling och amputering av bröstet är och förblir hon döende. Han kämpar med att hjälpa henne under hennes sjukdom samtidigt som hans otrohet inte avtar utan ökar. En sorts kärlek visar hur stark kärlek kan vara och att otrohet faktiskt inte behöver betyda att man inte älskar den man är gift med.

En mycket bra bok!

Ssssch....

Jag och Thor hade en liten deal.
Om han inte sa något skulle inte jag heller avslöja att han fått vila ut i soffan...



Men Jörgen kom hem och avslöjade oss...

Har ni kommit på vilken ras han är än?


Två till avklarade

 

Naken av David Sedaris är en humoristisk biografi med korta noveller och kåserier. Riktig rolig ibland även om vissa delar var roligare än andra. En helt skruvad uppväxt måste han dock ha haft och jag skrattade högt för mig själv ibland.

En härva av skuld är Lesley Hortons debutroman. En engelsk deckare som faktiskt var riktigt bra. Jag gillade att en av de två huvudpersonerna var en polis som var muslim och hade asiatisk härkomst (Pakistan?). Författaren lyckades få med komplexiteten i såväl problem som kan uppstå när integrering inte går så bra och rasism och utanförskap ställer till problem. Ali Khalid, som polisen heter, kämpar dels med sin fars besvikelse över att han blivit polis (istället för advokat eller läkare) och med kollegernas förutfattade meningar och rasism. Samtidigt väjer inte författaren för de problem och den dubbelmoral som kan finnas i en del muslimska hem (Gud förbjude att en muslim gifter sig med en sikh men droger är inget större problem så länge ingen vet om det...).
 
Nej, nu bär det av till bibblan igen!

Hundvakt

Dagens planer är inte så många. Snart ska jag cykla in till stan och gå på biblioteket (my favorite place to be) och förhoppningsvis hitta några böcker.

Sen vid tvåtiden får jag (vi om Jörgen hunnit hem från fisket) besök av Thor!
Han är en sån här:


Vem blir först med att avslöja Thors ras? Kommentera!

(Nej, han är inte så stor som hunden på bilden än men han är inte någon liten valp längre.)


Suck...

Aftonbladet berättar om de brittiska tvillingarna som så till den milda grad måste se likadana ut att när den ena plastikoperarar sig måste den andra göra samma operation.

Suck.

Inte för att jag ens känner någon som har en enäggstvilling men är det verkligen så att man MÅSTE klä sig likadant och se likadana ut bara för att man kan?


Fast det är klart, med tanke på alla operationer som tvillingarna gjort verkar de inte vara sånna som är nöjda med sig själva. Tillsammans har de lagt ut över 700 000 kronor på plastikkirurgi.


Tillbaka från Ö-vik

Jädrans va kul det var!
Idag när solen äntligen kommit tilbaka sa Jörgen att det för första gången den här sommaren kändes som semester! Vi plaskade och pussades och simmade och åkte rutschkana så det stod härliga till.

Supermysigt var det!

Ett litet minus fanns dock...cafeterian var supertrist med supersura kassörer och trist mat. Tips från coachen: Ta med eget fika om ni åker dit!


Morgondagens planer

Även om vädergudarna verkar ordna finväder imorgon håller vi nog oss delvis inomhus imorgon.
Vi ska nämligen till ett ställe som jag inte vairt på sen många, många år sen:




En ny kappa till hösten?

Jag tycker mycket bättre om höstkläder än sommarutbudet. Glada, pastelliga kläder är inte riktigt min grej, det är fint och så men sommarkläder har en himla kort säsong och jag tycker mycket mer om mysiga polotröjor än linnen.

Något jag märkt att jag saknar är fina, användbara jackor och kappor. Jag har en svart kappa men det är en gammal, gammal kappa som jag kortat av och sytt om men eftersom den är så gammal är den lite kort i ärmarna. En ny skulle därför behövas...

Något åt det här hållet vill jag ha:


(Ellos.se)

Men vill man ha en helsvart, grå, rutig eller kanske röd?


Klart å betart!



I början av oktober går vi på Klungan -det är vi som är hemgiften.
(Klungan består bla av några från Mammas nya kille...)

Stockholmsplaner

Boendet är bokat men inget annat spikat. Surfar runt och funderar på vilka museum och restauranger man skulle vilja besöka.

Museum:
Nationalmuseum
Nordiska Museet
Livrustkammaren
Möjligen ett till men vilket?

Restauranger
?
?
?
Tips tas tacksamt emot!

Shopping
?
Har vi ens råd med någon shopping?
Var isf?

Hjälp oss!

Zzzz...

Trött och proppmätt på godis.... Blir till att hoppa i sängs nu och läsa lite tills John Blund kommer och hälsar på. Imorgon har vi inga särskilda planer för utan det är väderberoende vilket känns skönt. 

På tal om proppmätt så tog vi hem mat från den indiska restaurangen Taj Mahal idag, det är så otroligt gott där!
Och på tal om matställen, har ni några rekommendationer för var man kan äta i Sthlm?
Vi ska nämligen börja styra upp semestern lite...Till exempel kolla upp vilka museum vi ska gå på etc.

Nej, ingen ork att blogga om något som kan vara ens särskilt intressant...God natt!

Dagen efter

Igår var det grillfest hos Ida. Mycket trevligt och vi åt god mat. Grillade lax och halloumi... Hade dock bestämt mig för att bojkotta dansgalan på Tjärnvallen eftersom jag tycker att de tar oförskämt mycket pengar i inträde och det inte har varit speciellt kul där de senaste åren. Vi hamnade på Krogen istället men då jag inte var på något jättedanshumör (är nog inte ett ord men nu finns det...) så var jag och Jörgen hemma redan vid ett-tiden.

Idag händer nog inte alls särskilt mycket men vi åker iaf hem till Umeå och min sötaste lilla kissekatt. Som trots Jörgens alla ihärdiga nej ändå vill ha en kissekattkompis....




Trolla med tråd

Bara vi lyckas göra oss klara (vi har vänt på dygnet alldeles för mycket redan...) så ska vi fara på Vilhelmina Museum och hälsa på världens bästa farmor.


Det är alltså Hilma Persson som är min farmor och hon är en rotslöjdare av rang!

Man får bara vara naiv till en viss gräns

och här har den här gränsen definitivt passerats...

Hävdar att dottern blev gravid...efter ett dopp i hotellets pool...
Källa: Expressen.se


Habegär

Jag behöver uppgradera skogarderoben tror jag...



Alla skorna finns på Ellos.se


Kattfamiljen

Igår var vi förbi mor och far bland annat för att låna en motorsåg och lämna lite knivar på slipning men jag fastnade för något alldeles underbart som busade omkring i huset.


Här är modern, Zelda Blaise (som för övrigt är halvsyster till min katt Sol).


Fadern Luigi var inte en lika snälla modell som Zelda...

Och här kommer lite bilder på de fyra fantastiskt gulliga små kattungarna:









Inte nyfiken...

Igår hyrde vi The curious case of Benjamin Button

och den var inte bra. Nog för att jag kan uppskatta ett stilla drama men den var helt enkelt alldelses för lång. Två timmar och fyrtio minuter var inte intressant i längden. Vi stängde av filmen till slut, så lite brydde jag mig om vad som hände i den. Och då är jag ändå en sån som mer ofta än sällan bölar till en film.

Jag rekommenderar inte...

Jag överlevde!

Och surade inte ens ihop en enda gång, jag är imponerad av mig själv! Myggsprayen funkade nog bra även om jag inte tror att det var så himla farligt mycket mygg. 129 kronor för en myggspray är dock hiskeligt dyrt!

Nu blir det till att köpa lite mat och sen vet jag inte riktigt. Vi ska nog hälsa på en av Jörgens systrar som är uppe med sin familj i Villis.

Bye bye.

Rött hav under röd himmel



Inatt klockan halv två läste jag ut fortsättningen på Scott Lynch serie om Gentlemannarövarna. Så himla bra! Ibland när jag läser ut en bok känns det lite tomt, som om att man inte riktigt vet vad man ska göra härnäst. Jag vill ju veta hur det går! Jag vill fortsätta drömma mig iväg till den där världen med varghajar, pirater, tjuvar, intriger, slagsmål och allt annat spännande.

Problemet med fantasy är att det är så sällan en handling sträcker sig bara över en bok, i den här serien är iaf böckerna uppbyggda på så sätt att de har en viss intrig som ändå klaras upp under boken vilket är bra men själva huvudstoryn som rör karaktärerna i boken sträcker sig över en serie med sju böcker. Vilka självklart inte är färdigskrivna än vilket innebär år av väntan på nästa bok. *suck*  Det värsta är ändå när författarna har oförskämdheten att dö innan de avslutat sina serier... Men Lynch är ung så vi håller tummarna för honom!

Vill ni läsa riktigt bra fantasy i sommar så satsa på de här böckerna!


Tillbaka i vildmarken

Åter hemma i Villis. Dagen har varit rätt så händelselös, Jörgen (som är sämst på semester) försvann iväg till bygget en sväng idag och efter det bar det av till Vilhelmina. Medan han var borta gjorde jag tråkiga saker som att städa och packa...

Jag trodde att jag skulle klara mig ifrån att åka till Bergland=Myggland imorgon men sån tur har jag inte. Istället för att busa med kattungar och dricka kaffe med far och farmor i byn så blir det till att klyva ved och slåss mot blodtörstiga bestar.

Ikväll har vi iaf hälsat på min yngsta moster och hennes famij, jag är gudmor till två av hennes barn och de är nog de sötaste små tjejer jag vet, tillsammans med min tremänning Nathalie som vann mitt hjärta i sommar. Massa kaffe och massa prat blev det och det var för himlarns trevligt.

Nej, dags för lite sömn snart (om det går med tanke på att jag börjar vända på dygnet) så jag överlever imorgon.

Må gott!

Regn ,regn och åter regn

I stan vräker det ner regn och har gjort så hela dagen... Vi gjorde ett tappert försök att ge oss ut och handla lite men gav upp ganska fort. Så nu bloggar jag lite och funderar på vad jag ska göra härnäst.

Lutar åt att fortsätta med Rött hav under röd himmel som jag inte är klar med än, nästan 700 sidor tar några dagar även för en bokmal som mig. Har läst att serien ska innehålla sju böcker och man får ju hoppas att alla är lika föredömligt långa. Me like!

Vad gör ni en regning, lite trist dag?
Tips tas emot tacksamt!

Update Transformers 2



På mors begäran kommer några rader om vad jag tyckte om filmen.

Den var faktiskt riktigt bra och underhållande. Förutsatt att man bara lutar sig tillbaka, köper konceptet och låter sig bländas av alla effekter.  Storyn är väl inte särskilt speciell men filmen hade faktiskt några riktigt roliga stunder också. Vilket den vann på med tanke på att den var rätt lång... Men jag kommer definitivt att se uppföljaren som lär komma!

Det roliga är dock att när jag ser den här typen av filmer så kan jag köpa hela det här robotar-som-transformeras-till-allt-osv-osv men jag kan ändå inte låta bli att störa mig på småsaker. Som varför huvudpersonerna i stort sett ALDRIG skadas trots att kulor, missiler, bomber och granater viner och flyger runt omkring dem hela tiden. Det är helt enkelt inte realistiskt vilket kanske är en konstig sak att begära av en film som handlar om alien-robotar...

By the way mamma, jag vill ha en Bumblebee eller Optimus Prime i julkklapp i år...

Bio ikväll!

Har velat se den enda sen premiären och ikväll blir det massa popcorn och:


Första gången

Idag har jag för första gången provat ett "ståsolarium". Vi bor ju numera mitt emot Suntan och eftersom solen verkar ha övergett Umeå ett tag så måste jag ju hålla i brännan. Fast jag vet inte, jag tyckte att det var lite klaustrofobiskt och tokvarmt! Tror att det blir vanligt solarium nästa gång även om ståsolariet var tidseffektivt.

Ståsolarium får tummen ned, varma och soliga sommardagar tummen upp. 

Semesterplaner

Efter lite knorr från mig så börjar semesterplanerna ordna sig. Det blir tre nätter på Fridhemsplans Vandrarhem i Sthlm, efter Grönan, lite museibesök och kanske, kanske, lite shopping åker vi sen vidare till KOLMÅRDEN! Efter att ha sprungit runt där en hel dag åker vi till Norrköping och vilar ut på Above Vandrarhem som ligger ovanpå Centralstationen. Det såg ut att vara rätt ok och 425kr för ett dubbelrum med dubbelsäng lät som helt rätt kurs.

Från början var det tänkt med fyra nätter i Sthlm och två nätter i Norrköping men när vi började göra en liten budget insåg vi att det blir way to expensive så vi får tänka lite mindre och lite billigare.

Jag, jag tänker lägga de mesta av pengarna på massa god mat under semestern! Och Gröna Lund...



Vissa har större hemligheter än andra...

I väntan på att ladda hem några avsnitt av True Blood tänker jag spana in Svt:s Being Human. Serien handlar om tre kompisar, varav en är vampyr, den andre en varulv och den tredje, hon är ett spöke.

Kan vara coolt!
Being Human

Farorna med Facebook

Tillträdande chefen för M16, den brittiska underrättelsetjänsten, har problem. Frugan har nämligen "outat" honom på facebook, hon lade ut bilder från deras semester, deras hemadress!, och angav flera kändisar och politiker som vänner.

Lite lätt generande för den blivande spionchefen...
Källa: Dn.se

Kul nyhet, särskilt med tanke på att det igår diskuterades här hemma om att tänka på den bild man förmedlar av sig själv via ex facebook och bloggar.


Stora fixardagen

Idag har pengarna brunnit!
Grön matta, blommor, krukor, jord, kryddor etc etc har inhandlats och fixat och trixats till.

Voilá:

Hyllan och krukorna är köpta på Lagerhaus, blommorna kommer från Plantagen. De lila är lavendel men jag kommer inte ihåg vad den vita är. Något soltåligt som skulle blomma långt in på hösten iaf (förutsatt att den inte tar livet av sig i min vård).


I dessa små krukor är det tänkt att dill, gräslök och koriander ska växa fram. Jag föreslog redan "uppväxta" kryddor men Jörgen tyckte att tjusningen skulle vara att se det växa. Vi får väl se, vi får väl se...




Rubrik?

Sjukligt mätt, lite less och ändå godissugen. Har jag en last så är det sannerligen lösviktsgodis och karra i alla dess former. Det finns egentligen bara ett äckligt godis och det är:

Äcklig, vidrig engelsk konfekt! Urk! Ok...de blå eller rosa runda sakerna är ätbara men tusan inte goda och resten är usch och blä.

Dock, efter att ha tryckt i mig grillat med massa sås och tillbehör samt efterrätt med maränger, jordgubbar, melon och glass vill jag ändå ha godis. Ursäkten för att käka en massa onyttigt kan vara en film. Vilken återstår dock att se.

För att roa mig kan jag ju fråga er som läser min lilla blogg:
Vad gör ni ikväll?
Har någon av er ett bra filmtips?
Finns det något godis som DU inte tycker om?

Sagt och hört

-Du har en ganska liten haka, säger jag.
-Mmmmm..., säger han.
-Jag har en grop i min haka, fortsätter jag.
Han lägger ner boken och tittar på mig.
-Det är fint med grop i hakan. På killar..., flinar han.

Jag behärskar mig för att inte slå honom med boken.



Balkongbekymmer

Jag och Jörgen for ut på Plantagen och Rusta igår. Har fått för mig att jag MÅSTE fixa till det lite mysig på balkongen men efter att ha gått två varv runt på Plantagen överväger jag starkt plastblommor...

Vi behöver hjälp! Vilka blommor är minst risk att jag lyckas mörda och vad ska man tänka på? Vi har sol i stort sett hela dagen på balkongen så jag fattar att blommorna måste vara soltåliga men mer då? Jag tänkte mig något sött i blå/lila/vitt medan Jörgen tänker kryddor som dill och gräslök. Så vi är inte riktigt överens.

Jag vill lägga ut sån där grön "matta" så det blir mysigt att gå men kan tänka mig att bara lägga den på halva balkongen och sen lämna golvet bart för att ställa ut någon stor, snygg kruka och ljuslykta där. Jörgen tror att mattan kommer att bli blöt och äcklig...

Hittade också ett fint litet svart bord på Ikea.se som man hänger på balkongen och kan fälla upp eller ihop (sparar plats vilket är ett plus) men det går såklart inte att köpa online och fanns inte inne varken i Happis eller Sundsvall.

Det enda jag vet just nu är att jag gärna vill köpa en blomlåda och tre krukor som jag sett på Lagerhaus men än har (gissa vem) inte blivit helt övertygad. Hm....What to do, what to do?

Mer, jag måste läsa mer!

Har precis avslutat Locke Lamoras lögner av Scott Lynch och sett att fortsättningen finns inne på bibblan. Sitter på bibblan nu och vad upptäcker jag, jo...lånekortet är hemma i lägenheten! Panik!

Nu ska jag gå och goprata med en bibliotekarie och se om det går att låna ändå *hoppas* annars blir det att cykla hem och hämta kortet, cykla tillbaka in till stan och låna boken senare idag. Men jag vill ha den NU!



Boken är en av de bättre fantasyböcker jag har läst på riktigt länge. Väntar mest på fortsättningen på George R R Martins serie A song of Ice and Fire men Scott Lynch serie om Gentlemannarövarna är ett utmärkt substitut!

Som liten pojke hamnar Locke Lamora hos Tjuvmakaren som tränar sitt gäng med barn att stjäla, snatta, lura och sno de mesta de kan komma över men snart ställer Locke till med problem. Han stjäl helt enkelt för mycket, för obetänksamt. "Problemet är", sa Tjuvmakaren, "att om jag inte lyckas sälja honom till dig måste jag skära halsen av honom och kasta honom i bukten. Och jag måste göra det inatt."

Boken är en typ av realistisk fantasy där visserligen magi existerar men istället för på magi ligger fokus på intriger, lurendrejeri, personerna i boken och deras förhållande till varandra. Lycnh målar upp en fantastisk och övertygande värld som läsaren (det vill säga jag) mer än gärna vill förlytta sig till.

Nu ska jag försöka låna fortsättningen:



RSS 2.0