Bilder från bröllopet

Alla bilder är klickbara...


Mors kusin Angelica och hennes underbara dotter Nathalie, alias min tremenning.


Världens bästa mor och far.


Det vackra och lyckliga brudparet.


Bröllopstårtan.


Jag och två favoriter, Jörgen och Nathalie.


En del av den vackar utsikten från gårdskyrkan i Svannäs.


Snart sällskap!

Jag tror att min värsta mardröm är att bli hemmafru. Jag inbillar mig att jag tycker att det är skönt att vara själv men jag är nog egentligen jättedålig på att vara ensam. Idag fick jag höra att Jörgen ÅTERIGEN ska vara borta en kväll och vad gör jag, jo jag surar ihop men hävdar att nej, nej, jag förstår, klart du ska på "jobb"middag imorgon, självklart...Och surar. Till mitt försvar så var det tänkt att sommaren skulle vara en chans för mig och Jörgen att se extra mycket av varandra eftersom vi annars bara ses på helgerna men förra veckan hade vi egentligen en enda kväll där vi fick rå om varandra. Annars jobbade han hela dagarna OCH kvällarna.

Åter till varför jag inte vill vara hemmafru...Dagarna för mig består av att sova till kring kl 10, efter det cyklar jag in till stan för då har affärerna öppnat, kl 11 kan jag sätta mig vid en dator på biblioteket och efter ca 30 minuter får jag promenera till en park för att dricka kaffe och läsa. Sen när jag blivit väl uttråkad och rastlös far jag hem och...städar alternativt lagar mat. Och det är skittråkigt... Och sen blir jag på dåligt humör för minsta sak. Till exempel att Jörgen ska överge mig ännu en kväll. 

Jag har verkligen STORA problem (helt enorma när jag tänker efter...). Tänk om jag ändå vore pysslig eller mer av ett husmorsämne.

Det bästa av allt är dock att Maggie är tillbaka från Luleå för imorgon ska hon hålla mig sällskap mest hela dagen! Så det så! No more alonetime! Sen tycker jag att Jannice inte ska jobba så mycket utan hålla mig sällskap hon också...

Sen tar jag gärna emot besök också så om någon vill komma till Umeå så hör bara av er!

Helgen som var

Var underbar!

Bröllopet var så vackert. Kyrkan i Svannäs låg verkligen helt fantastiskt till och själva kyrkan var otroligt fin. Dock extremt varm med tanke på vädret och alla människor som desperat trängde ihop sig i den. När vigseln startade fick jag dock kämpa rejält för att inte börja storgråta, är så otrligt lättrörd men när jag hörde Rebeccas tårfyllda "Ja" så rann det floder nerför kinderna på mig. När jag får lite ordning på alla bilder dyker det nog upp några här (om det är någon som absolut inte vill vara med på bloggen så skriv en kommentar).

Söndagen spenderades på Nästansjö playa med kusin Fia och hennes Jonas, syster Lotta och hennes Kalle, tremänning Nathalie och min Jörgen. Årets första dopp är avklarat!

Fick flera bamsekramar av Nathalie innan vi for från byn och jag sa till henne att Norrland kommer att kännas tomt utan henne där. Strunt i Stockholm, flytt upp istället!

Nej, ut i solen igen. Läser en bok som verkar väldigt lovande Locke Lamoras lögner, skönt med lite fantasy igen.


Idag blir detRebecka och Ulf
Forever & Ever

Klänning till morgondagens bröllop

Blir nog helt ok.

Klar med en av sommarens alla böcker

Har precis läst ut:Sex, droger och kalaspuffar av Chuck Klosterman. En halvbiografisk essäbok som avhandlar populär- och skräpkultur, sport och lite allt möjligt.

Vissa gånger är den hysteriskt rolig men ibland är Klosterman lite för smart för sitt eget bästa (mao låter han lite som en dryg besserwisser). Många gånger träffar han dock mitt i prick och man får skratta högt (för sig själv eftersom ingen annan än jag verkar ha tid eller vara ledig).

I första kapitlet skriver Klosterman om hur vi luras av media och film till att tro att kärlek är något helt annat än vad det egentligen är och han passar också på att tacka Woody Allen för att han får ligga med snygga tjejer.

"Woody Allen gjorde det acceptabelt för vackra kvinnor att ligga med nördiga, glasögonbärande knäppgökar; det enda vi behöver göra är att skapa en illusion av intellektuell humor och på så sätt har vi en chans."

Stundtals blir det mycket referenser till bla amerikansk sport som inte ger en blek skandinav särskilt stor behållning men ljusglimtarna i boken gör det värt det!


Kvällens planer

Sitta på en uteservering, käka något gott och avnjuta en eller två:

 

Strawberry Daiquiri           Caipirinha


Biblioteket rules!

Enda datorn som finns med någon slags uppkoppling på i nya lägenheten är Jörgens arbetsdator. Need to say att jag får lite internetabstinens på dagarna?

Tur att man kan boka dator på biblioteket! Nu ska jag dock snart iväg för att dricka kaffe på filt i rådhusparken.

Igår städade vi ur den gamla lägenheten.....Gud bevare mig så tråkigt! Nu är det iaf gjort!

Fick också en väldigt bra nyhet igår. Vibo ringde och berättade att det finns två alternativ för huset jag bor i. Antingen rivs det (buhuhu) eller så blir det en ny ägare! Först i september är det dock klart vad som händer men oavsett så kommer inte huset att rivas förrän tidigast nästa sommar vilket innebär att jag inte måste flytta! *klappar händer av förtjusning*

Mycket, mycket skönt.


Blixtvisit på bloggen

Har gömt mig för solen och värmen i 20 minuter genom att boka en tid vid en dator på Bibblan.

Jag ÄLSKAR värmen som finns just nu men det hade varit mycket roligare att ligga på en filt och sola om Jörgen (eller någon jag känner iaf) var med... Jannice jobbar, Maggie är i Luleå, Annelie är i södra Sverige, la familia är i byn osv osv...

Har ändå hunnit med ca 1 ½ timmes solande vid älven, köpa ett par jättesöta skor för hela 49 riksdaler, läsa lite bloggar, springa på en bekant på stan och boka en lunch för nästa ensamma vecka.

Men nu ska jag köpa en kaffe på Sandys, läsa en Metro och låtsas att jag inte är mol allena (fördelen med Umeå är att här har jag kurage nog att sitta själv på ett fik, i Vilhelmina känns det som ett stort no no).

Må gott i värmen!

John Blund kommer snart

Idag har också varit en blandad dag. Hann med:

* Lunch på Taj Mahal med Jannice. Mumma och väldigt trevligt! En drink på torsdagkväll bokades också in... Jo, det är tillåtet med en drink på uteservering varma sommarkvällar om man har semester.

* Fixa klippbok till Farmor.

* Lämna igen en av böckerna jag lånade igår, eftersom jag upptäckte att jag ju läst den en gång, och låna två nya böcker istället.

* Lämna pappas nya skjorta till syster yster med karl som skulle åka redan idag till byn.

*Stressa över allt som ska hinnas med på semestern...

*Göra en plan med Jörgen över vad som egentligen ska göras när på semestern.

* Hälsa på ute i Trehörningen för att äta tårta då en av Jörgens kompisar fyller år i veckan.
 
* Prata med Polisen (nej, jag är inte i trubbel).

*Hämta lite grejer i gamla lägenheten. Note: om du ska flytta, flytta allt på en och samma helg, se också till att städa ur lägenheten på samma helg om det går. För det är för jävla drygt att dra ut på en flytt i flera veckor.

* Prata med Sol. Ja, jag och Sol brukar diskutera en hel del även om det är mer monolog än dialog.

God natt!

Det går kanske framåt

Sakta men säkert men ett litet framsteg vore det i alla fall om Iran avskaffade stening och amputation som straff. Men med tanke på hur det ser ut nu i landet efter presidentvalet kanske det rör sig om ett steg framåt och två steg bakåt.

Ibland kallas Iran för den andra demokratin i Mellanöstern (Israel är den andra) men det skulle inte jag hålla med om. Snarare en religiös diktatur.

Victory!

Men det var en dyrköpt vinst... Jörgen hävade ju att jag inte fick besöka alla mina bloggar som jag läser eftersom jag surfar på hans jobbdator (men det handlar nog snarare om att han tycker att jag sitter för mycket vid datorn) men för en stund sen ringde han och sa att jag fick lov. Det berodde dock på att han måste jobba över även på torsdag och ikväll lär han inte dyka upp förrän efter kl 24...

Jag hade mycket hellre haft honom här än datorn och bloggarna...!


Underbar dag

Idag har en hel del men ändå hemskt lite hunnits med. Efter att ha prövat en massa klänningar och kläder, nästintill gråtit samt svurit en hel del över föhållande-kilona som satt sig runt midja och lår har jag ÄNTLIGEN köpt en klänning till bröllopet. Bildbevis kommer kanske senare.

Bloggandet lär det nog bli lite mindre av i sommar. Sitter just nu vid Jörgens arbetsdator och det lär nog vara enda datorn vi har internet på i sommar (mobilt bredband som hans jobb står för).  Dessutom säger han att jag inte får kolla andra bloggar från jobbdatorn men vad i hela friden ska jag då göra? Särskilt kvällar som den här när han jobbar över...

Idag har jag förutom inhandlat bröllopskläder, köpt en skjorta åt far, lånat böcker på bibblan, fixat lite i nya lägenheten och suttit med en bok och kaffe på en filt i Rådhusparken.

Kafé Station har verkligen ett lyckat koncept då man kan köpa sig fika där och låna med sig en picknickkorg och filt för att ta med sig ut!

Näe, undrar om jag ska försöka styra upp garderobssituationen nu (för lite garderober och för mycket kläder) i nylägenheten.

Må gott.

Kluven

I Frankrike har president Sarkozy talat inför parlamentet och sagt att burka inte är välkommet i landet. Samtidigt som jag tycker att burka är ett otyg och jag nog håller med de som säger att burkan i mångt och mycket är ett förtryck av kvinnor har jag svårt för den här typen av politiska utspel. Dels för att det känns som något som sägs och gör för att tillmötesgå främlingsfientliga krafter och grupper i samhället och dels för att det begränsar människors fria val och rättigheter.

Burka används helt säkerligen av många män (och säkert kvinnor också) för att tvinga kvinnor till underkastelse och ett liv utanför samhället men att i lagen förbjuda ett klädesplagg eller en religiös symbol känns också det som ett förtryck. Den kvinna som själv vill ha burka, vilket hon kan ha valt på flera olika grunder, borde inte nekas eller straffas för det valet. Frankrike har till exempel nekat en kvinna uppehållstillstånd utifrån att hon bar burka och därför inte ansågs tagit sig till nog mycket av det franska samhället.

Frankrike har ju också förbjudit alla religiösa symboler i det offentliga skolväsendet vilket känns väldigt märkligt för mig. I Sverige och i stor del av den övriga världen, inklusive Frankrike, har vi religionsfrihet men det innebär inte nödvändigtvis en frihet FRÅN religion utan en frihet att välja religion och vad i den religionen man vill ta till sig. Att förbjuda till exempel kors, kippah eller slöja begränsar människors rätt att utrycka sig enligt mig.

Jag tycker att det ser varmt, obekvämt, opraktiskt och jobbigt ut att bära burka eller niqab (liknar burka men lämnar ansiktet bart, dvs inget nät eller liknande framför ögonen) men jag tänker inte sätta mig till doms över alla kvinnor som bär det genom att säga att de alla är förtryckta eller påstå att om de bara visste bättre skulle de inte bära den. Det vore lika generaliserande och trångsynt att säga så som de gånger jag har hört vissa muslimer säga att alla "västerländska" kvinnor är förtryckta under skönhetsidealen och "beach 09 kraven" på en vältränad kropp i minimal bikini.

Som sagt, jag är inget fan av burka men jag dsikuterar hellre bruket av den än förbjuder det. 

Klänningar till förbannelse

finns det på Forever21 men tusan i mig att jag ids beställa från Amerikat och åka på en massa tull och frakt.... Men nog finns det en hel del som skulle kunna funka på det stundande bröllopet.


Nyss sett

Bolt

Helt ok familjefilm men det hade varit roligare att se den på bio med 3d-glasögon (och nördigare jag vet...). Jag skrattade dock gott åt den tokiga lilla hamstern men det tog ungefär halva filmen innan Jörgen började snarka. Well, den funkade men någon Nemo eller Shrek var den ju inte.


Vad gör man inte för kärleks skull?

Ja, det verkar faktiskt som om att jag ska fara på folkrace idag. Jag? På folkrace? Undrar om det är kallt hos hin håle idag?

Jörgen ska inte ens köra utan mest vifta med nån flagga men att jag far skyller jag egentligen inte på honom utan att "lill-kusinen" min ska få se ett folkrace, nollåtta som hon är.


Bok.nu

Om ni, som jag, ibland går in på biblioteket och går ut därifrån utan en bok för att ni helt enkelt inte lyckas hitta något bland alla hyllor är det här en bra sida:

Bok.nu

"Bok.nu är en community som kretsar kring böcker. Här kan du läsa om böcker och kommentera dem, hitta vänner med liknande smak och diskutera litteratur. Sajtens kanske främsta styrka ligger dock i möjligheten att få skräddarsydda boktips som passar just din smak."

Genom att betygsätta böcker, lista dem, klicka i tidigare lästa böcker, läser just nu och favoriter får du tips på böcker och författare som du tros kunna gilla utifrån de böcker du tidigare betygsatt. Jag har bara varit inloggad cirka 10 minuter men har redan fem böcker som jag ska kolla upp. Perfekt!


Midsommarafton

Bestod av flera inslag, väldigt traditionella sådana.


Innan jag och Jörgen hann upp till byn hade familjen rest en egen liten midsommarstång.


Jag gjorde en sommartårta med maräng, choklad, hallongrädde och jordgubbar. Ett litet smärre missöde med smält choklad och bränd plast i mikron innebar dock att Jörgen och Per fick ta sig en tur ner till Vilhelmina för att köpa mer choklad...


Jag lånade Nathalies midsommarkrans innan vi dansade små grodorna runt stången.


Efter middagen och det stora tårt-taberaset plockade vi sju sorters blommor.

En riktigt mysig midsommarafton!

Loooooooooooooooov!


Djurkul

Kvällens djurspaning bestod av gäss, en åsna och en häst!
Fullspäckat schema

Idag har jag  hunnit med att:

arbeta (kopiera, färglägga, laminera, sortera, dekorera osv)
luncha med några kompisar
bli bjuden på barndop
träffa en gammal barndomsvän som jag inte sett på cirka 15 år
umgås med la familia
spana in alla möjliga och omöjliga djur
surra x antal gånger med Jörgen
vara väääldigt trött

osv osv

Nu ska jag snart sova och imorgon är sista arbetsdagen på åtta veckor! Min första riktiga lärarsemester!


Skön mysunderhållning

Vill man ha 5 timmar kvalitetskostymdrama á la BBC så spana in The Aristrocrats för det har jag gjort.


Miniserien är baserad på Stella Tillyards bok om systrarna Lennox som rörde sig i Englands högsta skikt och aristrokrati. Man får följa systrarnas uppväxt och levnadsöden och precis som ett kostymdrama bör innehåller det romantik, fantastiska kläder, otrohet, dödsfall, intriger och allt annat sånt där extra kul!P.s. En hel massa BBC miniserier har kommit på DVD så ni kan också spana in Lycksökerskorna. 89 riksdaler är ett ringa pris för fem timmars underhållning.

Undviker arbete?

Sitter på jobbet och väntar på att klockan ska bli 10. Då är det nämligen revidering och omarbetning av LAP (Den Lokala Arbetsplanen) och ja, det lär nog vara lika spännande som det låter. Innan dess så kan jag ju sätta in och sortera papper i alla mina pärmar men Gud bevare så trist.Egentligen vill jag mest att dagen ska gå så det blir kväll och vi får hämta upp Angelica och hennes barn på flygplatsen. Åh vad jag längtar efter att få träffa henne igen!


*morr*

Hoppet är det sista som överger en sägs det och nog hade jag innerst inne hoppats att kommunfullmäktige skulle stoppa eller åtminstone lägga rivningen av huset mitt på is...

Men nej. Enligt vk.se och deras live-bevakning av kommunfullmäktige ska Fjällgatan 21A jämnas med marken.
Hej då utsikten, hej då nytapetserade lägenheten, hej då närheten till jobbet, hej då trivsel...
Känns helt otroligt drygt att kanske måsta flytta allt igen och dessutom inte till Umeå utan till en annan lägenhet i Vilhelmina.

Men som sagt, hoppet är det sista som överger en och nu hoppas jag att rivningen drar ut på tiden och jag hinner ta mig ifrån Vilhelmina innan huset försvinner. Men med min tur lär de väl höra av sig från Vibo snart och säga att det är Strandvägen nästa...

Paket=present till mig själv

Hämtade ut ett paket från Ellos idag.

Eftersom jeans-beställningen från La Redoute var en katastrof som ledde till ett jag-hatar-att-sy-utbrott beställde jag ett par jeans från Ellos i en modell som jag var hundra på att jag kunde ha. Jag kunde ha dem men det bästa av allt var att bikinin som låg i samma paket var perfekt!Tjoho! Sen är det en annan femma att de fem myskilon som tillkommit sen jag träffade Jörgen borde arbetas bort och att jag skulle behöva lite färg men bikinin är ju snygg!

Ännu en deckare avklarad

Sommarläsandet börjar dra igång ordentligt.

Har nu avklarat Peter Robinsons bok "I ondskans spår" som var både spännande och obehaglig.


"När Yorkshirepolisen kallas till vad som förefaller vara ett vanligt familjegräl på The Hill 35 möts man av en chockerande syn. Den unga Lucy Payne har blivit svårt misshandlad och hennes make Terence är döende, men värst av allt är den upptäckt som görs i husets mörka och fuktiga källare ...

Överkommissarie Alan Banks och hans kollegor har under lång tid lett spaningarna efter Kameleonten, en seriemördare som misstänks ligga bakom flera unga kvinnors försvinnande. Nu tyder allting på att polisen har funnit rätt man, men avslöjandet visar sig bara vara början på ett fall som döljer fruktansvärda hemligheter."

Som sagt, spännande och smått obehaglig med många bra personbeskrivningar som kändes äkta men...
Något jag dock störde mig lite på var karaktären Överkommissarie Banks. Kändes lite stereotypt med en polis med trassliga relationer, försmak för klassiska musik och med tendens att kanske dricka lite mycket för att lugna nerverna... Men överlag var det en bra deckare och jag kommer att läsa fler böcker av Robinson. Antagligen under lovet. :)


Mot strömmen...

Alla färgar håret ljusare på sommaren, slingar eller blonderar sig, men inte jag inte. Näe, helt plötsligt är jag utless på det ljusa håret och den eviga utväxten som är snordyr att fixa hos frisör och aldrig blir riktigt bra när man gör det hemma.

Så voila:


Lillemoran goes brunett!

Tanken var mörkblond eller ljusbrun men inte när frissan fick som hon ville. Rätt nöjd är jag ändå och det kommer ju att bli blekas och bli ljusare under sommaren och föroppningsvis räcker någon toning då och då för att hålla det fräscht.

Vad tycker ni?

Fördriver tid

Bussen till stan går inte förrän 16.25 (skamligt så dåligt det går med bussar!) så för att slösa bort lite tid lägger jag in musik på datorn. För att sen föra över den på mobilen så bussresan inte blir så dryg.

R.E.M.
The Jayhawks
Norah Jones
Ben Harper

Känns som bra resemusik.


Blommor...igen!

Skolavslutningen är över och det var både trevligt och lite sorgligt på samma gång. Vissa av eleverna ska ju inte fortsätta hos mig och man vet heller aldrig vilka som är kvar när skolan drar igång i höst igen. Över 40 elever har vi haft och vissa vet jag inte ens vart de tagit vägen.

Hoppas att alla mår bra var de än är!Glad sommar!


Hoppas på bättre väder...

Imorgon är det skolavslutning så snälla låt det bli lite finare.

Jag och Kicki (vad ska jag ta mig till utan henne i höst?) har handlat röda rosor att ge eleverna och redan förra veckan komponerade vi ihop kort åt dem.

Planen är gemensam avslutning på Folkets Hus och efter det beger vi oss till Kicki för att fika och dela ut kort samt blommor. Är det iaf uppehåll så håller vi gärna till ute men just nu verkar ju vädret inte lovande...

Men Insh'Allah (om Gud vill) så blir det fint imorgon!


"Det är roligare tillsammans"

Idag höll några tårar på att börja rinna nerför frökens kind.
Mot löfte att inte skälla på dem nåt mer så stod och satt eleverna framför mig och Kicki med spänd förväntan.
-Det är nåt fuffens på gång, sa Kicki.

Och minsann det var det!Alla eleverna hade samlat ihop för att köpa en bukett var till mig och Kicki och ett fint kort som alla skrivit under.En sommarhälsning på tavlan fick vi också.Och jag tror faktiskt att det där är jag! Faktiskt himla likt eller vad tycker ni?

För det mesta är ändå lärarjobbet ganska fantastiskt!

http://meadowhaven.net

Där hittar ni en himla massa fina bilder! Om ni gillar spetsiga öron, änglavingar och fantasy såklart. Eller helt enkelt snygga bilder!


©Adele Lorienne S.


Gjorde, gör, göra

 • Arbetade.
 • Spelade brännboll. Ja, i mitt jobb ingår sånt...
 • Var på biblioteket.
 • Solade.
 • Handlade mat men glömde kattmat = grinig Sol.
 • Bloggar om ingenting.
 • Väntar på moster och kusinerna.
 • Letar klänning till bröllopet.
 • Läsa någon av böckerna jag lånat.
 • Kvällssamtala med Jörgen.
 • Sova.


Jag träffade bollen!

Lärarlaget mötte "Okänd diagnos" alias 7D i den stora ödesmatchen och gissa vilka som vann! Lärarna såklart... eleverna skyllde på trötthet efter att ha spelat hela dagen men vad då, de var ju uppvärmda...

Och, till min egen och alla andras förvåning så träffade JAG bollen!

Efter blev jag också dubbad till riddare av planeten Oreganus (vilket låter som en märklig kombo av oregano och Uranus) av en tokig liten elev.


En av mina absoluta favoritfilmer

På Tv4Film visades ikväll en av mina favoritfilmer:

Eternal sunshine of the spotless mind
"Joel Barish (Jim Carrey) is an emotionally withdrawn man and Clementine Kruczynski (Kate Winslet) is his girlfriend who is a dysfunctional free spirit. They are inexplicably attracted to each other despite their different personalities.

They do not realize it at the time, but they are former lovers now separated after two years together. After a nasty fight, Clementine has had her memories of their relationship erased from her mind. Upon learning this, Joel is devastated and goes to the doctor to have the same procedure of erasing her memories done. However, while unconscious, Joel has second thoughts and decides he wants to keep his memories of Clementine."
(Källa: www.imdb.com)Lång och svåruttalad titel men det är verkligen en kanonfilm. På något sätt beskriver den verkligen hur kärlek kan vara. Hur lätt det är att ett förhållande hamnar i slentrian, hur enkelt det kan vara att ta varandra för givna men också hur mycket en människa kan betyda utan att man själv är medveten om det och att verklig kärlek vill man inte glömma oavsett hur ont den kan göra.

Första gången jag såg filmen blev jag lite yr i huvudet över alla tillbakablickar och scener som utspelar sig i Joels minne men jag tyckte väldigt mycket om filmen. Andra gången jag såg den grät jag floder och nu har jag sett den x antal gånger och varje gång är det något nytt som etsar sig fast.

♥♥♥♥♥

Vissa lärare får ju presenter...

I alla fall om man heter Lillamur och Kiki, eller varför inte Kikimur!

 

En inte så väldans vacker porslinsstatyett men herregud vad det värmer i hjärtat när man vet att en elev tagit sig för att köpa eller ordna något åt en. Då kan man inte vara helt kass varken som lärare eller medmänniska.

Mina elever är faktiskt himla fantastiska!
Tack Bahjah!


Senast lästa

Flickan under jorden av Elly Griffiths är den senast lästa boken i casa de Lillemor. En debutroman som handlar om arkeologen Ruth Galloway som dras in i en mordutredning. Den första i vad som verkar ska bli en serie deckare med samma huvudperson.

En riktigt bra, kort och lättläst deckare när man vill tänka på annat en stund.
Väntar och väntar

På att få åka upp till byn på sedvanlig tisdagsmiddag.

Har varit en lugn och rätt så händelselös dag på jobbet. Snart är det ju sommarlov så det ska mest städas och fixas. Imorgon ska några av eleverna spela brännboll med de svenska klasserna så jag håller tummarna för att det ska gå bra för alla och att de får kul tillsammans!

Vi andra ska se film och sen titta på finalen.  Vill det sig riktigt illa kanske jag och Kicki måste ställa upp i lärarlaget och skämma ut oss lite...

SNART!!!

True Blood Season 2 kommer den 14 Juni!Tack kusin vitamin!

Tack till min praktikant Herbert som gjorde min arbetsdag extra bra!

Du är välkommen tillbaka när som helst!


Inte mycket kvar av kvällen nu

Men jag har hunnit med en hel del. Efter jobbet var det hem för att fräscha till sig lite, sen gå ned på bibblan och lämna igen två filmer och därifrån gå tillbaka till skolan. Där var det nämligen styrelsemöte med Lärarförbundet och sedan middag på Hotell Wilhelmina som hägrade.

Nu, några timmar senare är jag absolut proppmätt efter att ha tyckt i mig vitlöksbröd och örtaioli och en meny express. *mumma*
 
Därför ska jag bara slöa och avsluta dagen med final av Project Runway och sedvanligt kvällssamtal med älsklingen.

Förresten, jag lade beslag på en av Jörgens prylar och enligt den är jag minsann inte helt ohurtig.

12044 steg blev det den här dagen!

Må gott.

En riktig tårdrypande film

Lånade två filmer på biblioteket förra veckan varav jag bara hunnit se en än. Men den var för himmelens ledsam, inte tråkig men sorglig så det sjöng om det."Kärlekens slöja" från 2007 bygger på romanen Den brokiga vävnaden av W. Somerset Maugham. Filmen utspelas under 1920-talet och handlar om ett ungt par som gifter sig och flyttar till Shanghai. Därifrån flyttar de på grund av olika omständigheter ut till en by där koleran härjar...


Kan säga att en del tårar trillade nerför kinderna när jag såg den här filmen men sen är jag ju blödigare än de flesta. Vill man se en lugn, gripande och sorglig film rekommenderar jag den här.Fix och trix

Helgen bestod av att måla, måla igen, måla lite till, tapetsera, måla och sen flytta. Men en grillning i gott sällskap hanns också med!Här ser ni köket. Vitmålade väggar och en fondvägg med vit tapet och silvriga medaljonger. Riktigt fint faktiskt!Jag är imponerad av mig själv och Jörgen. Minimalt med tjafs och surigheter trots att jag aldrig gjort sånt här tidigare. Ett riktigt förhållandetest och vi klarade det med bravur!"Tada" En klar förbättring jämfört med det gula!
 

Nu är det kväller...

Yr i huvudet av alla färgångor men nu får man sova.
Är riktigt stolt över mig och Jörgen som hunnit med så mycket hitills. Köket är klart och när vi tapetserat fondväggen imorgon är vardagsrummet också kirrat. Så imorgon efm blir det att flytta in!  *skönt*

Sov gott!

Väntar, väntar och väntar...

På att bussen ska ta mig till stan.

Ja, alla ni andra, ni har nog rätt. Jag borde skaffa en bil. Hade jag haft en idag hade jag snart varit framme i Umeå och inte suttit på jobbet och gjort vokalhäften.

Men vad i hela fridens dagar kan jag om bilar? Inget!!!
Jag vill ha en liten, lättsam, rostfri bil som inte krånglar. Och billig får den gärna vara.
Tips någon?

Syster ysters bil har ju far avrådit från så sorry Sara, men du hade ju andra köpare så det spelar väl ingen större roll.

Är det några märken man ska undvika, vilka modeller är bra eller dåliga, vad ska man tänka på vid bilköpet?
Jag vet nada...

Kollade på blocket.se igår och hittade den här. Enligt bilpriser.se borde den ligga på mellan 16-23 000 kronor så man får säkert ned den till 20 000 iaf och kollar man upp regnr har den haft fem (eller var det sex?) ägare.
Men vad vet jag... Blå och fin var den i alla fall.

Hjälp!

Helt plötsligt ringde det på dörren...

Där stod kusin vitamin och en klasskamrat till henne. De rackarna sålde GODIS! Eftersom jag är en så snäll och uppoffrande kusin så köpte jag ju en låda godis. 50 riksdaler kostade den!

Passar perfekt till deckaren jag har börjat läsa.


En dag i stallet

Jag och kollegan tog eleverna till stallet idag. Mycket trevligt och fröknarna fick också rida!Ett väldigt gulligt litet föl med mor sin.Jag hittade en väldigt tjock och gosig kisse som inte ville vara med på bild.Ja, jag ser lite rädd ut. Men då skulle ni sett Kicki..... :)Kolla in proffset! Eller...kanske ska tillägga att jag hade stöd precis bredvid mig som höll koll på både mig och Sockan.
Ja, han hette så, Sockan. Men det var visst en förkortning av Sokrates.

En dag i stallet. Lite som terapi faktiskt.


Shopoholic

Klickade hem det här från Ellos. Till mitt försvar har jag tjatat om en ny bikini i evigheter och den här var för fin för att låta bli. Jeansen är samma modell, men med annan tvätt, som jag köpt sen tidigare på Ellos och de är hur sköna som helst. Och 40% rabatt på beställningen gjorde ju sitt... (Erbjudandekod: 191108)Girltalk

Tjejfikat är avklarat och trots att vi var 5 tappra så fick vi inte i oss hela kladdkakan och sockerkakan. Men det blir nog till att ta med på jobbet och ställa fram i personalrummet så man blir av med det. Annars lär jag få ont i magen...En hel massa kaffe slank också ned och ja, det skvallrades en del, surrades en massa och jag fick minsann hålla i en liten bebis också!Nu ska jag diska undan och sen se om jag får tag på min Jörgen som fixar och trixar i nya lägenheten.

Må gott!

Rösta är skönt, rösta grönt!Jag har gjort min plikt, har du?


Dingo

Senast lästa bok är Charles De Lints Dingo.High school senior Miguel's life is turned upside down when he meets new girl Lainey, whose family has just moved from Australia. With her tumbled red-gold hair, her instant understanding of who he is, and her unusual dog-with fur the same colour as her hair-Lainey is unforgettable. And, as he quickly learns, she is on the run from an ancient bargain made by her ancestors. There's no question that Miguel will do whatever he can to help her-but what price will each of them have to pay?
(Källa: Charles De Lints hemsida.)

Lättläst, lätt att fastna i, samtidsfantasy med mystiska och naturromantiska inslag. En De Lint bok är egentligen perfekt för de där kalla, mörka, blöta höstdagarna då man vill tända lite ljus och krypa ned i soffan med en god bok och en påse godis. Men det funkar kalla, ljusa försommardagar också.


Jag har hittat min kandidat!

EU-val på söndag och som far min sa:
-Det är en medborgerlig plikt att rösta! Röstar man inte har man fan ingen rätt att yttra sig heller!

Är ju grön och skön i mitt partival även om jag inte har gröna fingrar så det är Miljöpartiets lista som kollats igenom.
Och vad hittar jag inte på plats 3 om inte en kandidat som brinner för migrations- och flyktingfrågor!

Bodil Ceballos får min röst!

"Det talas om illegala invandrare och jag frågar mig: hur kan en människa vara illegal? De gröna i Europa, i alla EU-länder, arbetar tillsammans i parlamentet för en humanare migrationspolitik för alla, inte bara för dem som flyr politisk förföljelse."


Kattrackarn

Var ute på en kortare promenad som egentligen var en ursäkt för att hälsa på yngsta mostern min och på vägen hem plockade jag dessa sötingar.I brist på lämplig liten vas får snapsglaset fungera som prydnad och så ofta som det kommit till användning i festligare sammanhang är det väl lika bra att det dammas av och kommer till nytta.

Någon som inte riktigt förstod varför naturen kommit in i lägenheten var Sol. Än har jag inte lyckats hitta en plats för den lilla buketten utan att hon försöker välta omkull alternativt äta upp den. Sol, kanske Sveriges absolut snyggaste och coolaste lilla kissekatt!

RSS 2.0