Tapetvånda!

Till helgen ska vi måla och tapetsera i den nya lägenheten. Det är ju Jörgens nya lya men jag ser det definitivt som vår eftersom jag så snart som möjligt vill ta mig dit.

Planen är att måla det mesta vitt (billigt och enkelt) men vi vill ju ha lite färg eller nåt på väggarna så det blir nog att smälla upp lite fondväggar här och där. Eftersom vi inte är gjorda av pengar och det är en hyreslägenhet känns Rusta som ett lämpligt alternativ men det finns ju ändå så mycket att välja på.

Hjälp oss!

1. Den här med lite beige i skulle kanske funka i hallen?

2.  Jörgen har pratat om svart/mörkt i vardagsrummet.

3.  Medaljonger?

4.  Silvrigt?

5.  Kanske något för sovrummet?

6.  Eller nåt sånt här?

7.  Den här är rätt tjusig.

8.  Den här vet jag inte riktigt men den får åka med på ett hörn ändå.

Som ni ser behöver vi/jag hjälp! Kommentera gärna!

Filmmys

Såg en film ikväll som var helt ok. Särskilt om man gillar kostymdramer vilket jag gör.

 

Den andra systern Boleyn handlar om två systrar, Mary och Anne som drivna av sin familjs blinda maktambitioner, hamnar i luven på varandra om kung Henry den åttondes gunst.

Filmer baserade på verkligheten (löst eller helt baserade) är för det mesta intressanta enligt mig och den här var inget undantag. Framförallt fastnade jag för hur otryggt kvinnornas liv var och hur kontrollerade de var av männens nåd och viljor. Ville pappa att du skulle giftas bort så var det så. Vill pappa eller morbror eller någon annan man att du ska vara otrogen mot din egen man för att vinna kungens gunst så gör du det. Och skulle du råka trampa en man på tårna låg du risigt till.

Inte för att jag tycker att Sverige är ett helt jämställt samhälle men stormakttidens England var liiite värre...

Den andra systern Boleyn , bra lördagsunderhållning och lite tänkvärd.


SVT Play

Lovprisad vare SVT Play!

Försökte förklara för Kicki hur kul Henrik Schyfferts show "The 90´s" är men fick känslan av att jag misslyckades lite. Efter att ha försökt förklara vad som är kul med Kalle Anka, bristen på tecknat på 70-talet och hur det hänger ihop med tjackpundare (de roligaste knarknarna enligt Schyffert) så blev det helt enkelt lättare att visa showen.

Så, om ni inte redan sett det på dumburken så rekommenderas den här sidan:

Svt Play Schyfferts: The 90´s.


Hemmahelg

Kors i taket, jag stannar hemma i helgen!

Efter lite funderationer valde vi att Jörgen skulle komma hit och sen blir det Umeå de två kommande helgerna. Ja, jag vet att det är Yran och Nordic Rock i helgen men...egentligen är det ju inte kul med brännboll och Whitesnake...nja. Enda som är synd är att vi missar grillningen på Teg på lördag men det får man ta igen i sommar.

Syster-yster Lotta är ju i byn i helgen så nu får man ju träffa henne! Long time no see.

Nu ska jag städa och sen blir det att gå iväg och kika på alla uppklädda människor som ska gå på bal.Folk är allt bra konstiga...

Polisanmälan för uteblivet sex

En 66-årig man från Motala erbjöds sex som avbetalning på en skuld. När kvinnan senare inte ville hålla sin del av avtalet polisanmälde han henne för bedrägeri.

Mannen och kvinnan bodde i samma kvarter och lärde där känna varandra.

-Han lånade ut 8 000 kronor till ett bilköp, säger Pär-Åke Ekholm vid Motalapolisen till Motala & Vadstena Tidning.

Kvinnan ville senare inte betala tillbaka pengarna utan föreslog en annan typ av avbetalningsplan. Mannen skulle få sex vid tolv tillfällen i stället för de 8 000 kronorna.

När kvinnan inte höll sitt löfte gjorde Motalabon i onsdags en polisanmälan om bedrägeri eftersom han varken fått pengar eller sex.


Källa: TT/www.vk.se


Leksaksmuseet

Leksaksmuseet hade verkligen en hel del fina stora och små leksaker att titta på. En del blev man alldeles nostalgisk av och andra hade man gärna plockat med sig hem än idag.Dockan längst ned till höger är en italiensk "kissdocka". Jag antar att det är en sån man kan ha vatten i och att den kan "kissa" på så sätt. Hoppas jag i alla fall...


Jag tyckte de här mumintrollen var hur charmiga som helst.


Exakt en sån här gos-snobben har vi hemma.


De hade ett helt land fullt med smurfar. Och en superläskig Gargamel!

Leksaksmuseet är helt klart värt ett besök om man är i Stockholm!


Spårvagnsmuseet

Var vi in på i Stockholm. Just det var jag väl inte så jätteintresserad av men i samma byggnad fanns leksaksmuseet och det var desto roligare. Men bilder från det kommer i ett annat inlägg. Museet vänder sig både till barn och vuxna och visar lokaltrafikens betydelse och utveckling för Stockholm enligt museets egen sida men jag kan då tala om att det var ett myller av barn och barnfamiljer där...Jag gillar museum men fordon är helt enkelt inte min grej...Konstig konst som funnits på tunnelbanestationerna hade de där också.


Far och flänger igen

Nu är kursen slut, sitter på Teg och väntar på att karln min kommer hem så vi får kasta i oss lite mat innan det är dags för mig att kasta mig på bussen.

Är hemma i Vma igen vid niotiden ikväll och då ska jag gosa en hel massa med min övergivna lilla kissekatt (eller ja, helt övergiven har hon ju inte varit, mor min har ju besökt henne några gånger).

Men fredag eftermiddag bär det av igen, tillbaka till Umeå! Då ska det nämligen flyttas från Teg till Öst på Stan! *jippie* Till den nya lägenheten alltså, inte flyttandet....

Näe, nu måste jag packa ner allt i min väska och sen blir det sushi-time!


MINST en trekiloskurs!

Fika, lunch, fika, middag, fika, lunch, fika, fika fika....

Sweet!

Dessutom står alltid ett våffeljärn framme så närhelst man fikar eller äter kan man grädda våfflor....*mumma*

Glömde jag säga att kursen är riktigt lärorik förutom matrik? Väldigt matnyttig om jag ska försöka mig på en ordvits....


Umeå för utbildning

Har inte tagit mig hem till Vilhelmina än men det var också tanken. Ska gå på en tredagarskurs med Lärarförbundet. Är ju nyvald suppleang där och rätt så lost på alla formalia och "rätta sätt" att hålla möten etc så nu blir det en utbildning för nya ledamöter i styrelser.

Har bara varit på två styrelsemöten än men det är faktiskt intressantare än jag trodde att det skulle vara och det bjuds på fika varje gång!

Sen har jag sån tur att kursen startar med lunch idag så innan dess tänker jag försöka hinna med en kopp kaffe med en gammal vän.


Tack!

Javisst ja!

Jag har ju blivit med cykel!

ICA Maxi har cykeldagar så nu har jag köpt en röd Mustang Citybike med tre växlar. Ingen cykelkorg som jag velat ha men det går ju att fixa sen. Cykeln blir nog stående i stan eftersom det bara är ynka fyra arbetsveckor kvar till lovet och det tänker jag ju spendera i Umeå.

2000 kronor fattigare är jag men 200kr i presentkort på Maxi rikare... Så egentligen, egentligen kostade ju cykeln bara 1800 vilket är lika mycket som den på Jula kostade. Och min röda lilla pärla känns mycket stabilare än den på Jula.


Tillbaka från Hufvudstaden

Sen man klev av från jobbet i onsdags eftermiddag har mycket hunnits med.

Torsdagen hade mycket slötid tills dess att det bar av med flyget men sen har det varit full rulle. I fredags hann jag med att promenera med Jörgens syster och yngsta lilla barn runt om i stan och mitt viktigaste ärende avklarades. Medan Jörgen åkte/körde Sthlm-Uppsala x antal gånger var jag på Science Fiction & Fantasybokhandeln i Gamla stan.  Där inhandlades fortsättningen i Sookie Stackhouse-serien (som tvserien True Blood baseras på), en novellsamling av Neil Gaiman, ännu en bok samt gamla 80-talsfilmen Labyrinth. På lördagen besökte vi Spårvagns- och Leksaksmuseet (bilder kommer senare) och efter lite om och men körde vi (läs Jörgen) sen hem till Umeå igen.

Tyvärr blev det inget Gröna Lund den här gången men vädret var inget vidare så det blir senare i sommar istället.

Idag har vi sett film, cruisat ut till Trehörningen, städat och efter maten ska vi..........tvätta bilen.....

Vad det blev för bil?
Frågar ni mig är det en svart, snygg bil som ser lite sportig ut.
Frågar ni Jörgen är det en Saab 9.3a 1.8 turbo från -03.

Må gott.
♥ 

Ljusare tider

Tänk vad en promenad i solen med musik i öronen kan göra.
Lite reflekterande över dagen hjälpte till att höja humöret igen och nu är det nya tag som gäller.

Har alldeles för mycket att vara tacksam över för att gnälla så mycket!

Lev väl och må gott!
Kära familj och vänner: Jag älskar er. Tack för att ni finns!

GIGANTISKA i-landsproblem

*buhuhu*

Hämtade ut paketet från La Redoute idag med mina nybeställda jeans. Inget av de tre paren passade, två var så fula att jag direkt la tillbaka dem i påsen men ett funderade jag på att sy upp. Men...efter att ha plockat fram symaskinen, svurit lite, stuckit mig på en nål, inte fått upp undertråden, till slut få upp undertråden men inte lyckas sy en rak söm (på en bit provtyg) svor jag inte så lite och sen ställde jag undan symaskinen igen.

JAG HATAR ATT SY!
JAG KAN INTE SY!
TVINGA MIG ALDRIG ATT SY....

Så nu åker alla tre paren tillbaka och det enda jag kunde ha var två leggings. Superkul... Verkligen en fantastisk fortsättning på dagen. Tack Gud för den kommande långledigheten!

Är väl helt enkelt bara att inse att min korta, ardennerhästliknande, tjocka ben helt enkelt inte passar i jeans...Eller att jenastillverkare hatar oss människor med korta, tjocka ben.

*suck*

Idioter...Varför finns det inga kvoter för idioter?

Ibland lindrar musik när jobbet är skit.

 

Jag gör som syrrorna...

Och sticker iväg en sväng till helgen!

Sagt och snart gjort så åker jag och Jörgen till Hufvudstaden på torsdagkväll och om allt vill sig väl så bilar vi hem på söndag!Må gott.

Biblioteksfynd

Var in som snabbast på bibblan idag och skummade igenom hyllan med gallrade böcker. Och vad hittar jag där om inte ett lätt skamfilat exemplar av en gammal barndomskompis! Ja...böcker kan var kompisar de med...

  

Prinsessa söker drake av Patricia Wrede är en riktigt underhållande ungdomsbok.

Prinsessan Cimorene tycker inte alls att det är kul att vara prinsessa. Inget vettigt eller roligt får hon lära sig och när föräldrarna tänker gifta bort henne med en urtråkig prins så rymmer hon. Efter lite om och men får hon anställning hos en drake... Boken är riktigt kul och har massor med referenser till andra sagor och en underhållande ironisk ton. Lättläst och roande!

Har nu sett att boken ingår i en serie så det blir nog till att försöka fixa den (på engelska dock men den är säkert ännu bättre på originalspråket).

5 riksdaler är dock det luslästa exemplaret jag fått tag på nu helt klart värt!


Kubb med eleverna...

-Nej!!!
-Väääänta.....!
-Ta det lite lugnt!
-Nej inte kasta så!
-Fröken, titta vad han göra!
-Får han göra så?
-Men åååååååååh!
-Wallah!
-Vänta på er tur!
-Ni behöver inte skynda!
-Va lite snälla mot varann!
-Men titta va han göra! Får han?
-Varför han får göra så? Jag också!
-Hörrni, det är inte kul om ni bara tjafsar med varann...
-Nä, men du får inte kasta så...
-Wallah!

(alla i kör utom jag...)
-Igen?!

Verkar lovande inför utedagen med Studiegården på onsdag...Balsam för själen

Är det att titta på så här fina små varelser som roar sig kungligt.
Kattrackarn.


Klövkampens Tilly.


Gammal och grinig eller vuxen och vettig?

Spatserade hem tidigt från Hotellet igår bara för att mötas av en mindre trevlig syn utanför huset. Utanför trappuppgången står 7-9 killar i kanske 18årsåldern och brölar. Uppenbarligen verkar nån slags pisstävling pågå men eftersom jag ville undvika några mindre trevliga bilder tittade jag intensivt bort men enligt Jörgen verkade de försöka pissa i en flaska...

Klart folk ska få dricka en öl eller två ibland men sen när är det kul att titta på andra som pissar? Och måste man göra det mitt på vägen så pisset rinner överallt och pissa i trappen (vilket det såg ut som nån roat sig med) och sen kasta glas och burkar överallt?

Obegripligt!

Snälla Vilhelminabor, gamla som unga, pissa i toan eller gå åtminstone bakom en buske eller till ett dike!

Må gott.

Morgonkonversation

-Sover du?
-Mmmmmmmmmmm.
-Vakna!
-Hmrf....
-Ääälskling...kan inte du ta fram frukost?
-Men HERREGUD Jörgen! Klockan är sju! På en lördag!
-Men....jag är inte trött.
-Mmmmmmmmmmmm.

X antal timmar senare lyckas jag masa mig upp ur sängen bara för att se att det strålande finvädret som fanns klockan 7 imorse försvunnit och ersatts av gråtrista moln.

Men, skam den som ger sig tänkte solen och nu börjar den titta fram igen. Härligt härligt och bådar för bra humör inför kvällens trevligheter.


Snart!

Snart är det helg och då tänker jag passa  på att njuta av en av mina favoritsysselsättningar.
För fin dag...

för att vara inomhus. Ett sista litet samtal till Migrationsverket och sen blir det långpromenad!

*Härligt!*


?

Kommer inte på någon bra rubrik.

Den stora nedräkningen till sommarlovet har egentligen börjat för länge sen men nu är det färre arbetsdagar kvar än någonsin. Nästa vecka och den därefter blir kortveckor på grund av Kristi Himmelsfärd och en utbildningskurs för Lärarförbundet. Näst sista veckan på terminen ryker i alla fall en dag då vi tänker ta med oss eleverna på Ridhuset och sista veckan brukar ju vara lugn.

Det stora smolket i bägaren är dock att elevernas besked på asyl-ansökningarna verkar börja komma. Bara idag var det en familj som fick ett utvisningsbesked vilket jag fick meddela om eftersom breven skickas ut på svenska och de inte förstår innehållet... På så sätt är mitt jobb ganska tugnt, i jämförelse med mina elever är mina problem egentligen inte så mycket att prata om, men det är svårt att hålla sig så pass distanserad så att man inte knäcks av viljan att att vilja hjälpa dem med allt. Sen kan jag inte överhuvudtaget förstå att man skickar tillbaka barntill ett land som Afghanistan...

Må gott.

Zzzzzzzzzzzzzzzzz..................plugga........zzzzzzzzzzz

Snart, mycket snart, är pluggandet över för den här terminen. En hemtenta och en liten skrivuppgift till och sen ska a-kursen i Svenska som Andraspråk vara avklarad.

Egentligen är väl kursen intressant och den är bra för jobbet jag har nu samt ett plus när jag söker andra lärarjobb men det hade verkligen varit härligt att inte kombinera heltidsarbete med halvtidsstudier.

Men just nu känns det såhär (och trist nog gäller det både jobb och plugg):


Succé!
Klippningen

Tar en tripp längs ego-lane och lägger ut bilder på mig och den nya frisyren. Inte någon direkt förändring mot hur jag brukar ha men mycket kortare än det var innan jag klippte mig iaf. *skönt*

Kan ju tillägga att trots allt bloggning så glömde jag såklart att skriva ut bilden som jag ville ha. Men det är i alla fall kort i nacken med framklippta öron som jag gillar.Luggen ser lite märklig ut på korten men orkade inte styla till frisyren så noga idag... Så här i efterhand hade kanske ännu mer hår kunnat ryka i nacken men nästa gång ska jag se till att ha en bra bild med mig.

Må gott.

Köpdjävulen

Förra veckan när allt kändes som mest trist och glåmigt kom jag på min universallösning. Shoppa! Ursäkten var såklart att mina senaste favoritjeans från Ellos gått sönder (dragkedjan, reklamation är på g) och därför behövde jag fler.

Sagt och gjort, 40% på dyraste varan och 30% på resten gjorde att beställningen hamnade hos La Redoute.

Detta hoppas jag dyker upp i veckan:

   

Förhoppningsvis är fördelen med de här jeansen att jag inte behöver sy upp dem. Går jag på stan är det stört omöjligt att hitta jeans som passar på en gång...


Helgen som var

Sorry för ingen uppdatering på ett tag. Men var tvungen att mörka lite med helgens Umevistelse eftersom vi var några tjejer som skulle överraska en kompis med 30års firande.

Var för himlarns trevligt men avslutade kvällen med tidig hemfärd och undvek krogbesök och karaoke.

Har tittat på cykeln på Jula men är inte helt övertygad än. Nästa gång ska jag se om man får provcykla den lite och kolla upp vad butiken har för garantier (den såg lite ranglig ut). Men 1795 är ju ett kanonpris.

Investerade dock i ett "kattklösträd". Både för att döva mitt dåliga samvete över att Sol lämnas ensam så ofta men också för att Jörgen bestämt hävdar att hon inte får bli umebo om hon klöser på hans grejer.

Sen provade jag baddräkten som jag bloggade om tidigare. Den var en KATASTROF! Uppenbarligen ska man inte ha höfter eller rumpa och urringningen blev man generad av bara av att stå i provhytten. Huvvaligen!
Vilken dag!

*pust*

Upp och ned har humöret varit idag, ena stunden stressad, nästa lugn och glad för att sen bli upprörd och sen tillbaka till jätteglad och sen ledsen, bedrövad och arg.

*suck*

Hade i alla fall himla kul åt mig själv och mamma som sprang runt som yra höns imorse för att hitta reservnyckeln till Volvon. Hann inte ens med att fråga mor om det blev några skador på bilen efter rådjursincidenten. Såg ju iaf att hon klarat sig bra.

Och måste säga att ibland blir man imponerad på en del av de svenska eleverna på skolan också. Jättetrevliga, nyfikna och med en massa bra frågor.

Må gott.


Rekommenderas!

Har precis kommit hem från bio och avnjutit Slumdog Millionaire. En riktig kanonfilm!

 

A Mumbai teen who grew up in the slums, becomes a contestant on the Indian version of "Who Wants To Be A Millionaire?" He is arrested under suspicion of cheating, and while being interrogated, events from his life history are shown which explain why he knows the answers. (Källa: www.imdb.com.)


Frisyrer del 2.

Ja, har fått några goda råd och här är de tre som fått röster en gång till. Hjälp!What to do, what to do?

Vintern är slut, sommaren är på väg.

Därför bjuder jag på ett litet kollage över vintern.Jag hade min alldeles egna julgran för första gången.
Jag började åka slalom.
Nyår firades för första gången i en husvagn i Malå.
Vi lät några komlojsisar segla upp i luften för att fira in det nya året.
Jag och Kicki gjorde en helt fantastisk snöskulptur på en sån där alldeles fantastisk dag.


Hjälp!

Är i akut behov av att klippa mig (ja, jag vet, ett jätte-ilandsproblem). Men vet inte riktigt hur. Kort hår gör ju att man blir lite begränsad, är inte så mycket som går att prova på. Men jag har satt ihop ett litet kollage med frisyrer som jag tror skulle kunna funka.

Men jag vill ha er hjälp, vilken frisyr skulle ni satsa på om ni vore mig?Kommentera gärna!


Utmanad!

Kom på att jag ju blivit utmanad av kusin Fia.

Utmaningen är att lista 5 saker jag ska/vill göra under 2009.

1. Sommartripp till Hufvudstaden med Jörgen.
2. Förhoppningsvis Forsränna.
3. Gå på ett efterlängtat bröllop.
4. Charter?
5. Ordna så att jag blir sambo på ett eller annat sätt innan 2009 är slut.


Cold Mountain

En riktigt bra film som jag definitivt sett mer än en gång är Cold Mountain.

"In the waning days of the American Civil War, a wounded soldier embarks on a perilous journey back home to Cold Mountain, North Carolina to reunite with his sweetheart. Based on the novel by Charles Frazier."

Förutom bra story, skådespeleri och vackert fota har filmen ett grymt soundtrack med bland andra Jack White från White Stripes. White är också med i filmen.

 


Jula nästa?

Baske mig om jag inte hittat en cykel! Kommande helg ska spenderas i stan och då ska jag nog in på Jula (otippat). För vad sägs om den här skönheten till fyndpriset 1795:-?


Klassisk damcykel med 3-växlat Shimano NEXUS växelsystem. Stabil fotbroms bak och kraftig V-broms fram. Bekväm sadel med fjädring. Dynamodriven lampa fram/bak och reflexer på hjulsidor. Utrustad med kedjeskydd, stänkskydd och pakethållare. Ram helt i stål och fälgar med dubbla väggar. (Källa: Jula.se)

Låter väl kanon! Framförallt priset då och sen gillade jag färgen!


Den här ska jag ha!

Jag har fortfarande inte hittat min nya bikini men däremot har jag hittat min nya baddräkt. Den här, från Lindex ska jag inhandla å det snaraste.

 
(Man kan ändra den så den antingen har korsade band i ryggen eller halterneck.)

Sen ska jag bara se till att fixa en snygg bikini och sen är det bara att invänta sommarens sol och bad.


Världens bäste morfar!

Inte utan att man är stolt när man ser sånt här!


Vilken fantastisk dag!

Vilken lyx att ha långhelg med strålande sol, värme och gubben på besök. Så mycket härligare det är när vi får ses mer än två dagar per vecka. Men nu har ju också den stora nedräkningen till sommarlovet börjat. Då blir det Umeå, Sthlm, förhoppningsvis en charter, glass, bad, sol, värme, deckare, cykelturer, grillning och allt annat underbart som hör till sommaren.

Idag har vi hunnit med en långpromenad, kaffe hos en moster med familj och alldeles strax bär det av till Nästansjö för grillning hos mor och far.

Lovely!
RSS 2.0