Lift me

"lift me – lift me from the ground
and don´t ever put me down – oh no
and don’t pick a fight with me
just flip a coin my love – you’ve won
"Älskar den här låten och älskar att lyssna på den tillsammans med Jörgen...

Vanvettigt virriga jag

Cyklade till gymet strax innan kl sex. Tränade, cyklade till ICA och när jag kom hem ställde jag ut väskan och träningsskorna på balkongen eftersom de luktade rätt illa...

Skulle ta fram mobilen och ringa till Jörgen men INGEN mobil stod att finna! Paniksprang runt som en tok i lägenheten, slet fram väskan, slet ur skorna ur väskan, kollade i skorna men ingen mobil.

Insåg att jag måste ha glömt mobilen på gymet så jag ringde på hos grannen. Ringde till Kicki som jag tänkte kanske var kvar där, ringde till receptionen och till slut på min egen mobil. Signaler gick fram på alla samtalen men inget svar någonstans. Panik igen!

Bet i det sura äpplet och kastade mig på cykeln och tillbaka till gymet. När jag kom fram dit var ytterdörren låst och jag hade inget kort till dörren. Knackade på, kände mig som ett fån och mumlade ett tack när någon till sist kom för att gå ut.

Sprang omkring i panik i gymet men ingen mobil fanns någonstans. Hade folk till att ringa både till gymägaren och på min mobil igen men inte ett svar eller pip.

Muttrade, svor tyst för mig själv och insåg att det bara var att cykla hem igen...
När jag kom hem kollade jag en sista gång i väskan och där låg mobilen.

Som Kicki sa: hellre virrig än mobillös!

The Storyteller

Minns med förtjusning hur vi barn satt bänkade framför tvn när det här sändes.


The Storyteller var en serie som återberättade gamla folksagor och även grekiska myter. I serien finns såklart en "storyteller" som sitter framför brasan och berättar sagorna för sin (talande!) hund. Fantastiska sagor som var både skrämmande och underhållande när man var liten. Hittade åt de här filmerna på Science Fictionbokhandeln och köpte dem till en av systrarna i julkapp för några vintrar sen. Vi hade maraton!

Dålig uppdatering...

men det är mycket nu.

Flänger fram och tillbaka mellan Vma-Ume och i veckan som kommer ska jag dessutom till Luleå. Har tusen tankar och massor att försöka fixa.

Just nu gör jag dock inget vettigare än att färga håret. Klippte mig ju igår så nu är man riktigt korthårig igen! Lovely även om det ska erkännas att man blir lite nervös när frisörn tar fram trimmern...


Höst kick-off!

Ikväll ska jag iväg på bowling med lärarkollegiet. Riktigt trevligt initiativ måste jag säga. Det är dessutom 70-tals tema så man får spöla ut sig lite om man vill. Jag satsar på utsvängda jeans, en orange tunika och lite glitter. Ungefär som en vanlig dag alltså!


Sagt och hört

-Lillemor, du gråter säkert till vädret...

Jögen angående mina väl använda tårkanaler.

Tittat på i helgen

Vi var i Vilhelmina senaste helgen och då passade vi på att käka en massa godis och titta på film. Hela tre filmer hann faktiskt med.

  

Vi började med att se He´s just not that into you, som fått en ritkigt kass svensk filmtitel (Dumpa honom!) men filmen var bättre än jag trodde. Hög igenkänningsfaktor vissa gånger och många skratt även om det såklart var en rätt ytlig kärlekskomedi. En liten tår kom dock i slutet...

På lördagen åkte vi hem till byn med vyn och då såg vi P.s I love you med mamma och ena syster yster. Och eftersom jag är kanske välrdens mest lättrörda så grät jag såklart en hel del. Också en film som var bättre än jag hade trott.

Slutligen såg vi Sunshine cleaning och den hade jag en del förväntningar på. hade sett trailern och tyckte den verkade bra plus att jag tror att den är gjord av samma gäng som gjort Little miss sunshine som är en kanonfilm. Men...det lilla roliga som fanns i filmen hade de visat i trailern och mest var filmen bara sorglig och tragisk. det vr så himla synd om alla hela tiden så det blev mest jobbigt att se. Jag rekommenderar den inte.


Ständigt detta hår...

Ja, folk som känner mig vet att jag ofta och gärna klagar på mitt hår.

Tunt och livlöst och det går knappt att göra något med det. Sen jag klippte mig i juli har det bara fått växa ut och nu börjar jag bli smått galen. Framförallt på den stripiga och trista luggen som bara klistrar sig fast i pannan. Men vad ska jag göra? Behålla den mörka färgen och klippa mig som jag brukar, dvs med kort lugg och möjlighet att spreta upp det i en liten "tuppkam" eller ska jag göra något annat? Spara ut det lite eller inte? Färga eller inte? Hjälp behövs för jag tänkte göra något åt saken nästa helg i stan.

Här får ni några smakprov på de senaste årens frisyrer. Vad funkar?

Well...spara ut det till en page lär jag inte göra iaf. Kan inte ens bestämma mig om det får mig att se gammal ut eller alldeles för ung. Men...nä, jag behöver helt enkelt hjälp i övrigt.


Stora taberaset på Strandvägen

Nu är kalasandet slut för i helgen. Vi, dvs jag, Jörgen och Kicki besökte två familjer som firade Eid al-Fitr idag. Jämarns vad mycket god mat vi fick smaka.

Olika sorters "risröror", två grytor med lamm, två olika sorters kycklingklubbor, någon slags potatis-ägg-nötkött blandning (det låter väldigt konstigt men var riktigt gott) och munkliknande efterrätt var en del av sakerna vi bjöds på. Sen for vi över till nästa familj och där fanns det mer ris, kyckling, sambosas, croissanter och hembakta kanelbullar!

Jag var så klart tvungen att ta ett kort på alla godsaker (har några fler kort men vill inte lägga ut dem då jag inte vet om alla tycker det är ok).

Det längst till vänster på bilden (trekanterna) är sambosas. Riktigt smarriga friterade knyten med potatis, lök och chilifylllning som jag kan äta hur många som helst av. Har faktiskt tigt till mig receptet av eleverna men ej tagit mig för att göra dem hemma än.

Mmmm...det är nästan så jag börjar blir hungrig igen...

Tack alla underbara elever för att vi fick hälsa på!


Dagens planer innebär bland annat...

att jag ska vräka i mig godis! Mohahahahahaha!

För nu har jag ju börjat träna och då är det väl helt klart att man ska äta godis så att det blir plus minus noll?

Jag var så godissugen igårkväll att jag fantiserade om att göra en Joakim von Anka och simma runt och dyka i ett helt hus fullt med godis....


Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm........................

Taken by trees

Jag tycker ju verkligen om The Concretes så när deras fd sångerska startat ett nytt soloprojekt, Taken by trees, måste jag ju såklart kolla in det.

Gör det ni också...

 


Dags för vilopaus

Har varit rätt effektiv idag ändå. Jobbat, fixat och trixat, undervisat, kopierat, gjort provet för imorgon, fixad några veckoläxor osv osv. Efter jobbet såg jag dessutom till att fara och träna för tredje gången den här veckan. Vilket innebär att jag ligger ett pass plus den här veckan eftersom min ambition är minst två pass per vecka. Och efter steppasset så har jag städat och diskat!

Nu ska jag bara blogga och kolla bloggar lite, kasta mig i duschen och sen slappa rejält framför Lyxfällan. Skönt med lite skräpmat för hjärnan.

Varför Sverigedemokraterna är ett skitparti

Läste i veckan på Svts textv om att SD låter personer med nazistiska sympatier eller bakgrunder i nazistiska partier ställa upp som representanter för SD i kyrkovalet. Själv är jag totalt ointresserad av kyrkovalet och har dessutom funderingar på att gå ur Svenska Kyrkan men det finns en enda anledning som skulle kunna få mig att rösta i det valet. Och det skulle vara för att förhindra att SD får en chans att slå sig fram ytterligare politiskt.

Det är i Stockholm, Göteborg och Malmö som tre personer med nazistiska bakgrunder (Nordiska rikspartiet och Nationaldemokraterna) representerar SD i kyrkovalet. När sedan Jimmie Åkesson, SDs partiledare konfronterades med detta, i tvprogrammet Adaktusson, eftersom han tidigare sagt att ingen med nazistisk bakgrund eller sympatier kan representera SD, svarade han:

att han har svårt att politiskt definiera Nordiska rikspartiet och Nationaldemokraterna. Vidare sade han att de tre personerna i kyrkovalet, och deras människosyn, har bedömts vara trovärdiga partiföreträdare.

Hur i hela friden kan människor med nazistiska sympatier bedömas som lämpliga att delta i ett kyrkoval (ja, i vilket val eller parti som helst för den delen)? Svenska Kyrkan ska väl ändå stå för en humanistisk, kärleksfull och allomfattande människosyn som inkluderar och är öppen för alla människor oavsett religion, etnicitet, kultur och nationalitet. Det rimmar ju otroligt illa med allt som nazism och i förlängningen SD står för.

SD vill ju gärna framhålla sig som ett parti som vänar om kyrkan och kristendomen men statistik från SCB visar är deras väljare inte så kyrkligt engagerade (faktiskt det parti som engagerar sig minst). 60% av SDs väljare går aldrig i kyrkan och mindre än 2% går i kyrkan mer än en gång i månaden. Att de ställer upp i kyrkovalet handlar snarare om att försöka nå fler politiska framgångar än ett egentligt engagemang för kyrkan.

Nej, usch, fy och blä för Sverigedemokraterna och deras snedvridna människosyn och främlingsfientlighet som de döljer genom att kalla sig för "invandringskritiska". Kolla gärna in programmet Kalibers granskning av SDs dubbla budskap...

Update

Orienteringen gick över förväntan och eleverna verkade tycka att det var roligt. Riktigt kul att se!
Snart ska jag rycka in som läxstödjare och sen blir det hem för att fixa middag. Efter det ska jag.........
TRÄNA!

Jajamensan, nu ska jag försöka mig på det här med hurtighet igen. I förrgår fixade jag ett kort på Bodycenter och tränade både Step och lite styrka. Ikväll blir det cirkelträning för första gången.

Wish me luck!

Snart slut på lunchen

och då bär det av ut i skogen. Jag ska nämligen ut och orientera med idrottsläraren och våra elever. Ska bli mycket spännande och eleverna är väldigt nervösa då de aldrig orienterat förrut.


Det är inte helt lätt...

att plugga när världens mest sociala katt envisas med att lägga sig över böckerna och datorn...


Festinbjudningarna fortsätter att komma!

Nu är det ännu ett hem som ska besökas på söndag, tursamt nog är det i samma hus som det andra så det blir ju enkelt. Ska visst vara stor, stor fest!

Piss-Vibo!

Ja inte f-n var det något roligt som kom med rek!

Nej, nej, det är Vibo som meddelar att jag har blivit uppsagd. För det är ju klart att de vill tömma huset innan någon får ta över eller köpa det. Man kan ju inte "ge" bort potentiella hyresgäster till någon annan.

Jag var ju så nöjd med beskedet att huset antagligen inte skulle rivas och att OM det mot förmodan skulle rivas så skulle det inte bli förrän sommaren 2010. De "glömde" nog nämna i juni att huset ändå skulle tömmas innan årsskiftet...

Enligt brevet som jag fick så har de "goda förhoppningar om att kunna hitta annat användningsområde för att undvika rivning". Det känns ju verkligen jättekul och givande, jag får ju ändå inte bo kvar.

Det som gör mig ytterligare förbannad är att Vibos drygpelle till VD Erik Lindahl vid första informationsmötet om eventuell rivning verkligen försökte få mig att framstå som korkad ung tjej när jag föreslog att de skulle titta på andra lösningar än rivning. Då fick man minsann kommentaren om att:
-Ja men snälla du, vad ska vi göra då? Skänka bort det till nån annan för en femma?
Nu har de visst tänkt om men det gör ju inte mig gladare... 

PISS-VIBO!

Anledning till varför det är bra med åldersgränser på spel och lotto

Läste på Aftonbladet.se om engelska Callie Rogers som "lyckats" bränna 21 miljoner kronor på bara några år. År 2003, som sextonåring, vann hon nära 1,9 miljoner pund och nu är pengarna slut. Vad gjorde hon då för alla pengar? Jo, hon köpte silikonbröst, åkte på dyra semestrar, köpte bilar och såklart en himla massa droger. Känns tryggt att veta att hon under den här perioden också lyckades skaffa två barn...

Nu menar jag verkligen inte att alla 16åringar som vinner pengar skulle göra som henne men det finns anledningar till varför ungdomar inte blir myndiga förrän de är arton. Man är inte vuxen när man är sexton. Man fattar inte mogna, väl avvägda beslut och vet helt enkelt för lite om livet och allt vad det innebär för att hantera sådana summor pengar. För tusan man kan ju knappt lita på en sextonåring när det gäller något! Här kanske jag överdriver lite men idag när man ändå är lite äldre än tonåren så är det ganska underhållande att tänka på hur "vuxen" man tyckte att man var då och hur totalt omogen man ändå var. Och då ska det tilläggas att med tanke på allt som skedde i och med min familj under mina tidiga tonår så växte jag upp fortare än nödvändigt...


Festlig inbjudan

Idag upplyste en av mina elever om att jag och Kicki (och Jörgen när jag frågade) minsann skulle komma hem till henne på söndag. Då är det nämligen Eid al Fitr, en av de allra viktigaste och största muslimska högtiderna. Just nu är det ju ramadan, muslimers fastemånad och när den slutar på söndag blir det ett hejdundrans kalas med massa mat och presenter. Lite grann som vår jul fast av helt andra orsaker.

Ska bli väldigt kul!

Hon lät så gullig när hon sa det:
-Ja, du och Kicki komma till mig söndag! Och när jag frågade om Jörgen kunde följa:
-Ja, ALLA komma!

Så nu vet ni det, ni är alla välkomna!

Föga förvånande

Läste på svts texttv i veckan att alkholen är det största samhällsproblemet i Ryssland. Inte något som man blir särskilt förvånad över men att det finns minst fem miljoner grava alkoholister är ju faktiskt lite skrämmande. En hel befolkning som håller på att supa ihjäl sig! Vodka eller starksprit kostar inte mer än några dollar eller euro.

Alkohol dödar mer än hälften av alla ryssar i produktiv ålder...

Nu ska man begränsa alkoholreklamen, förbjuda spritförsäljning i vissa lokaler och skärpa straffet för alkoholförsäljning till minderåriga.

Kanske spännande?

Ikväll när jag kom hem hittade jag en avi bland posten. Men det är en för något som skickats med rek och jag har ju inte ens beställt något på sistone. Vad hundan kan det vara?

Spännande är det men bara för det lär det ju vara något supertrist...

Helgens "festligheter"

I lördags slog vi på stort och for på fest! Känns som det var länge sen man var på en redig hemmafest som inte var middag och en flaska vin. Jag hade hur trevligt som helst och snackade en massa goja med Maggie och Jannice. Vi drog oss bland annat till minnes en del historier från studentiden som jag inte kommer att dra på bloggen...

Vid halv 12tiden bestämde vi oss för att fara ut och vi kom överens om att spana in vad som hände på Scharinska. Sagt och gjort så tog vi taxi dit. Där var det trevligt till att börja med, även om jag kände mig lite som en pensionär som klagade på den sjukt höga ljudnivån, men rätt vad det var så blev det väldigt otrevligt.

Jag och Jörgen står i närheten av bardisken. Bredvid oss står ett annat, för oss okänt par (eller par och par, det var en tjej och en kille som stod och snackade). Helt plötsligt kommer en annan kille och stegar fram till det andra paret och drämmer en ölflaska rakt i skallen på den andre killen! Öl och glassplitter flyger lite överallt och det mesta av det hamnar på mig. Alla i närheten blir helt chockade och vi står bara och gapar medan killen med flaskan drar iväg därifrån. Otroligt nog så däckade inte killen som fick flaskan i huvudet men det började blöda ifrån ansiktet på honom. Själv står jag där och vet inte riktigt hur jag ska reagera när ölet rinner ner för sidan på mig och jag hittar glassplitter i håret, vänsterörat och tom i munnen. Först blev jag helt ärligt rätt rädd för det var så sjukt obehagligt. Klart man sett gruff och bråk på krogen förrut men då är det mest killar som står och knuffar varann. Att helt sonika, utan förvarning eller nåt, stega fram till någon och drämma till den med en flaska kändes helt surrealistiskt. 

Hur slutade det då? Ja, killen med flaska försvann illa kvickt innan någon hann ta fast honom. Killen som blev slagen fick nog åka in på akuten och jag torkade bort ölen och splittret och skulle inte gå hem för det skulle inte få förstöra min kväll. Vi var dock inte kvar så länge utan såg Bombettes spelning (riktigt bra) och sen blev det en rejäl dusch innan jag la mig för natten.

Tror jag ska hålla mig till middagar och en flaska vin... 

Tillbaka vid datorn...

Kom hem för inte alltför längesen. Har tillbringat några dagar i Luleå och Umeå.

Universitetsbesöket kan sammanfattas med:
Bla bla bla, bla bla, bla bla bla bla... Kort, relativt viktigt info som kunde fåtts via mail. Bla, bla, bla bla bla bla...Fördelning och uppdelning av gruppuppgift vilket tog tio minuter. Skulle kanske tagit längre tid att göra över nätet. Och sen kom en del bla, bla bla, blaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Inte överdrivet givande alltså.

Nu har jag ägnat cirka en timme åt att kolla Facebook och läsa bloggar eftersom jag inte suttit vid en dator sen onsdag eftermiddag. Nu ska jag blogga lite själv!

Och jag grät mig till sömns alla dar..

för att jag inte fick vara en alv. För nog var de alldeles fantastiska! Jag tror jag var i tioårsåldern när jag och mamma åkte ner till Stockholm och jag hamnade på en serietidnings affär. Där hittade jag ett serialbum som jag genast la beslag på och sen var besattheten ett faktum.


Alverfolket (Elfqust) är en fantasyserie som handlar om ja, just det, alver. Serien skrevs av Wendy och Richard Pini och det har länge ryktats om en filmatisering. Mina favoriter var såklart de modiga och starka Vargryttarna medan jag inte hade mycket övers för det veka Solfolket, människorna var såklart tråkiga och trollen fula men vem som helst hade ju velat vara Vargryttare...

Serien gav ut i Sverige av Alvglans förlag och när jag fyllde tretton fick jag en prenumeration i present men det gick lång tid mellan gångerna innan man fick ett album. Efter ett tag gav jag upp och tänkte att det aldrig skulle komma några fler album (tror jag hade fram till nr fjorton då) men helt plötsligt damp det ner några album och jag fick fram till och med nr 17. Tyvärr slutade man sedan ge ut albumen på svenska och därför har jag aldrig läst hela serien.

Men går ni in på http://www.elfquest.com hittar ni alla album på engelska!

Åh visst ja, jo, det är en alv från Alverfolket som jag tycker att Jörgen påminner om... Haha, lite långt och tjockt hår och stora spetsiga öron så är det klart och betalt!

Snart?

Snart torde arbetsdagen vara slut. Nästan löjligt egentligen men när man har eleverna till klockan halv tre istället för ett känns åtminstone sista timmen oändligt lång och jag tror det inte bara känns så för mig utan för eleverna också.

Imorgon blir det lyssnaövningar igen och sen ska de försöka sig på personbeskrivningar och halleluja sen blir det idrott. Så fröken får kortdag imorgon!

Nej, nu måste jag gå och kopiera och fixa och trixa lite så det är klart inför imorgon. Sen bär det av till byn för att äta god mat och lyssna till jakthistorierna.

Lev väl.


Kommer ni ihåg?

En kultfilm, som vi inte hade hemma, men tittade på när vi besökte morfar och mormor brukade ge mig mardrömmar när jag var liten. Det fanns nämligen en jätteskrämmande demon/djävul i filmen som satte skräck i mig. Samtidigt tror jag att det bland annat är tack vare den filmen som jag har ett så stort intresse för fantasy än idag.

Filmen jag skriver om är självklart Legend som har en väldigt ung Tom Cruise i huvudrollen. Den handlar om Mörkrets Herre som vill skapa evig natt genom att döda alla enhörningar och gifta sig med en ung älvprinsessa och det blir Jacks (Cruises) uppgift att stoppa honom.

Jag har såklart, på äldre dar, köpt filmen och den är riktigt rolig att se. Nej, demonen är inte lika hemsk som den var förrut...


Datalunch

Har gömt mig framför datorn nu på lunchen... Är så in i bomben trött att jag inte begriper nåt. Jag sov som en stock i natt, hur lugnt och skönt som helst och trodde att jag skulle vara utvilad på morgonen. Men icke sa Nicke, ögonlocken hänger och påsarna under ögonen växer.

Funderar lite över vad nästa veckas tema ska bli. Den här veckan återanvänder jag Tema Adjektiv som Kicki så fint satt ihop men vad tusan ska jag hitta på nästa vecka? Attåteranvända blir ju trist i längden för de "gamla" eleverna men för de nya kan det ju vara nyttigt.

Håhåjaja, jag kommer väl på något i slutändan.

---
Godissugen är jag också...trots frossande i ostkrokar och chips i helgen...

Studio Ghibli

Jag har ju flertalet gånger nämnt hur mycket jag tycker om animerad film och några favoriter återfinns hos Studio Ghibli. Det handlar om japanen Hayao Miyazakis filmer som faktiskt alla i sig är som konstverk. Jag har inte sett alla filmer än men gläds åt att Svenska Filminstitutet ska översätta de flesta av hans filmer så att de kommer ut på dvd med japanskt tal och svensk text (samt svenskt tal vilket innebär att kidsen också kan se dem).

De jag sett än så länge är Min granne Totoro, Kikis expressbud, Spirited Away och Det levande slottet. Dessutom har jag även sett hans sons film som är baserad på Ursula K Le Guins bok Trollkarlen från Övärlden.

Spirited away, vilken är den första filmen av Miyazaki som jag såg, är fortfarande den bästa enligt mig men jag har höga förhoppingar på Princess Mononoke som jag hoppas blir översatt snart.

Varför tycker jag då så mycket om filmerna? Jo, det är tydligt hur mycket tid och hjärta som läggs ner i dem, det handlar inte bara om den senaste datoranimationen eller tekniken och varje film är ett överflöd av fantasi och påhittighet. Ofta är huvudpersonerna i filmerna flickor eller unga kvinnor vilket faktiskt inte händer alltför ofta i tecknad film (är det kvinnliga huvudpersoner handlar det ofta om att de ska skaffa sig en prins...) vilket jag tycker är upplyftande och det finns också ofta en samhällskritisk underton i filmerna. Framförallt är det dock bara så himla bra!


Trip down memory lane

Så är det i alla fall när jag ser den här filmen:


På svenska heter den Brisby och Nihms hemlighet och jag minns att vi inte själva hade filmen men våra grannar hade den. Jag vet inte hur många gånger vi sprang ned dit och det slutade med att vi såg den filmen. Nu har jag faktiskt slagit till och köpt den på dvd men tyvärr finns den inte med svensk översättning eller text. Jag föredrar ju att se tecknad film odubbad men det är kul att ha dem med svenskt tal också för jag hoppas ju att eventuella framtida barn ska uppskatta bra, animerad film lika mycket som jag.

Systrarna ystra, visst kommer ni ihåg korpen som alltid var superklantig och sjöng:
-Jag älskar ungar, å ungar älskar mej, ja älskar ungar å ungar älskar mej... när han skulle vara barnvakt.

Boktips

Tipsar om en bok som jag läste redan i påskas (ett bokreafynd) men som jag inte tror att jag nämnt tidigare. En hjärtformad ask av Joe Hill är en tvättäkta skräckroman som verkligen skrämde mig. När jag först började läsa den var jag tvungen att sluta och ta ett litet uppehåll några dagar för jag tyckte att det var lite för tomt och mörkt i lägenheten. Därför läste jag ut den när jag var i familjens stuga över påsken och hade folk runtomkring mig.


Judas Coyne är en avdankad men berömd death metal-sångare som samlar på morbida och ockulta föremål. När hans assistent hittar ett spöke till försäljning på Internet nappar Judas direkt. Några dagar senare anländer en kostym i en svart hjärtformad ask som tillhör spöket, Craddock McDermott. Craddock är ute efter hämnd visar det sig, eftersom hans styvdotter Anna blivit dumpad av Judas och senare hittats död i badkaret med avskurna handleder.

Bonusfakta: Joe Hill är en pseudonym för Joseph Hillstrom King och hans far är den berömde skräckförfattaren Stephen King.


Just nu

visar Svt filmen Brokeback Mountain. Jag såg den när den kom på bio och det var delvis för att man var nyfiken på själva storyn (homosexuella cowboys kändes ju spännande) men också för att den helt enkelt verkade bra.

Jag blev knockad! Det är en så otroligt vacker kärlekshistoria som verkligen griper tag i en. Man lider verkligen med dem och deras omöjliga, olyckliga kärlek och tårarna flödade för mig på slutet.

Historien är gripande, fotot fantastiskt, skådespelarna är så övertygande äkta i sina roller och musiken är kanon. Dessutom har jag, efter att ha sett filmen, även läst novellen som manuset bygger på. Novellen är minst lika bra (det är inte mycket i filmen som skiljer sig från den) som filmen och ni kan läsa den i Annie Proiuxs Berättelser från vidderna.Filmen visar verkligen att kön inte behöver ha någon som helst betydelse när det gäller kärlek. Den berättar också hur svårt kärlek kan vara och hur ont den kan göra men även vilken drivkraft det är i våra liv. En fantastisk kärlekshistoria helt enkelt!

Grattis!

Här kan ni läsa om björnen som min svåger och syrras svärfar sköt imorse.
Här kan ni läsa och titta på de fantastiska jakthundar som far min föder upp.

Grattis till Nils, far hans och hundarna!

Har haft en riktigt bra dag

Idag har jag fått skratta väldigt mycket!
Tyvärr var fyra av nio elever borta så de missade glada fröken som (trots vissa elevers försök och stök) inte blev arg utan lyckades hålla humöret jämt.

Hm...det kanske låter som att jag ägnar alla dagar till att sura och skälla på mina elever men det gör jag inte och jag tror inte mina elever upplever det som så heller men nog blir det att man får markera och bita ifrån ibland. 

På morgonen satte vi oss i matsalen och lyssnade ungefär en halvtimme på rektor, polis, kurator och skolsköterskor som höll i lite information till de nya sjuorna och sedan satt vi i klassrummet och pratade om vad som sagts. Efter det blev det en mattetimme och efter lunch spelade vi spel en hel timme.

Sen när jag sitter själv nere i klassrummet och ska rätta matteböcker dimper det in 5-6 svenska elever som säger:
- Vi ska vara här?
- Eh, va? svarar jag.
- Jo, vi ska va här.
- Vem är det?
-Vad heter han?
- Var är hon?
-Va betyder de?
- Ja, alltså...eh. Så säger man, han är därifrån, hon är borta, han är sjuk. Eh, ska ni vara här nu?

Och sen kommer deras lärare och säger:
- Nu går vi in till rätt klassrum. 

Hahahaha! Så charmiga de är alla ungdomarna!

Jag må vara en nörd

men det är jag nöjd med.

* Jag älskar att läsa böcker.
* Jag gillar verkligen fantasyböcker med drakar, intriger, maktspel och blod och magi.
* Jag tycker att vampyrer är coolt. På riktigt.
* Jag är fortfarande inte helt övertygad om att tomtar inte finns. Jag tror att kanske, kanske bor de under träd i skogen precis som i den tecknade filmen Trolltyg i Tomteskogen.
* Jag kan gråta ohämmat till filmer och böcker.
* Jag tror att musik kan göra vilken dag som helst lite bättre.
* Jag tycker att Jörgen ser ut lite som en alv från Alverfolket (Elfquest) och det gör att jag älskar honom lite extra mycket.
* Jag gillar att se på tv och fastnar lätt i olika serier. HBO är favoritkanalen framför alla.
* Jag blir lätt nostalgisk och tycker om känslan av att kastas tillbaka till barndomens glada stunder är riktigt härlig.
* Jag älskar tecknad och animerad film.


Oh la la

Har fastnat i True Bloodträsket och sugs allt djupare ned. Alexander Skarsgård är så mumsig som vampyren Eric Northman att jag tror jag trillar av pinn. 


Jo jo, jätteful bild men vampyrer kan ju inta alltid vara drop dead gorgeous.  

Dock stör jag mig något otroligt på sidostoryn om meneaden Mary-ann för hon är så gud förbannat jobbig och dryg. VARFÖR är det i stort sett ingen som ser vilket koko hon är och kan inte vampyrerna åka tillbaka till Bon Temps och göra slut på henne? Please!

Nej, nu kan jag inte blogga mer. Måste se mer True Blood. Mer.blod.nu.


Dags för konsert?

Förr ett tag sen skrev jag ju om att jag kände mig sugen på att lyssna på livemusik. Uppenbarligen var det någon däruppe som lyssnade eller läste för idag står det på Folkbladet.nu att Winnebäck kommer till Umeå!

26 november ska han uppträda i Gammliahallen så det ända som ska göras nu är att övertala Jörgen att följa med och sen köpa biljetter.

 


Dagens promenad

Gick längs strandpromenaden idag. Jag hade varit på den sedvanliga tisdagsmiddagen och istället för att be syster yster skjutsa in mig till Vilhelmina fick hon släppa av mig i Lövliden så jag kunde gå resten av vägen.

Det var otroligt skönt och avkopplande, både för kropp och själ, för det var ett underbart härligt höstväder ute.


Västerbottensnytt igår


Söta, snälla barn och underbara familjer. Hoppas ni får stanna.

RSS 2.0