Tomten Jan Björklund

Folkpartiets Jan Björklund börjar ladda upp rejält inför valet och som vanligt dundrar han på med ogenomtänkta idéer kring skola och ordning. Den här gången så vill han lagstifta för att förbjuda heltäckande slöjor (burka, niqab) i skolan hos både lärare och elever.

Låter vettigt eller hur? Tills man börjar tänka efter...

* Möjligheten att förbjuda/förhindra en anställd att ha den typen av kläder finns redan. Det är redan upp till arbetsgivaren att besluta vad som är passande kläder. Att lagstifta är alltså HELT ONÖDIGT.

* Heltäckande slöjor i skolan är ett icke-problem. Varken Skolverket, Skolinspektionen eller Lärarförbundet menar att det här är något vanligt förekommande problem. De skolor som stött på detta har kunnat lösa det lokalt. Att lagstifta är alltså HELT ONÖDIGT.

Hittade en väldigt underhållande krönika om just detta på DagensSkola. Den sammanfattar det hela så väl att jag egentligen inte ens behöver skriva något om det.

Annat än att jag tycker att Jan Björklund är en riktigt tomte som aldrig fokuserar på de viktiga sakerna inom skolan trots att han vill få alla att tro att han brinner för just skolfrågor...

Säger som krönikören på Dagens Skola... "Osynliga burkor förstör min undervisning...".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0