Så ofint av mig!


Jag glömde ju att presentera lite presenter! För tro det eller ej, av Johan fick jag ju minsann en bättre begagnad bilskrapa! Där man kan läsa:

"Ta bussen när du kan och bilen när du måste"

Och en rosa liten ballong! Som han tog igen när han åkte...Men jag tror minsann att den riktiga presenten var söta Edith som underhöll oss alla! ♥ 


För det är ingen vanlig dag...

För det är ju MIN dag idag!

Tack för alla fina presenter och gratulationer! ♥

Förutom födelsedagspengar har jag fått tvål, ett fotvårdspaket, ett presentkort på en fotvårdsbehandling, en bok, rabarbermarmelad och kaffe. Och med tanke på alla fotprodukter, nej, jag har inte drabbats av världens värsta fotsvett, däremot så har jag fått jätteproblem med hudsprickor och torrhet... Det gör tom ont ibland när jag går. Så lite fotvård blir perfekt!

Nu är magen full av tårta och kaffe och lillan ligger nöjd på golvet och gymmar i sitt fina babygym.


Hemlängtan del 2

Ja, nu har man myst hemma i byn i snart två veckor så det är dags att åka tillbaka till stan. Och jag längtar faktiskt! Framförallt efter min underbara karl men också till gammkatten, lägenheten och vännerna. Och stan i sig själv måste jag erkänna...

Nu är semestern slut och dags att vara hemmamamma på heltid utan lyxig avlastning i form av mormor, morfar och mostrar med flera.     ;)

Men också fram emot att åka norröver under trettonhelgen för att låta Elvira umgås med farmor och faster med familj. ♥

God Jul!


Önskar alla en fortsatt trevlig och härlig jul. Här har julen varit, och är, underbart mysig trots att flera av oss dras med en rackarns envis förkylning.

Vi är helt överväldigade av alla fina julklappar som vi själva och Elvira har fått. Kläder, musik, böcker, pengar, lära-gå-stol, Stokke matsalsstol, gosedjur, ja ingen ände på allt fint som vår lilla familj har fått. Tack! ♥

Och kan ni tänka er. För första gången på flera, flera år har tomten varit på besök i det Perssonska hemmet. Som far min sa: Klart Elvira ska ha en tomte på allra första julen!


Uppdatering

Är uppmanad att skriva några rader om hur saker och ting är och utvecklas nuförtiden. :) Och tur är väl det att man blir tillsagd för annars skulle jag nog inte ta mig för. Hahaha!

Min lilla ängel sover och sover på dagarna men det har en enkel förklaring. Det är väl kanske att överdriva att kalla det för kolik men ont i magen har hon definitivt. Två nätter i rad nu så ägnas minst två timmar där kring tolv till två åt att skrika och gråta. Älsklingen har så ont att hon blir alldeles stel som en pinne, gråter och gråter tills hon blir utmattad, vilar några minuter och sen börjar det om. Det skär i modershjärtat att se och höra det.

Är oändligt glad över att det här ändå händer när jag är hemma i byn så det finns mycket bär- och trösthjälp att få. Hela familjen Persson är vaken till två, tre på nätterna och bär och tröstar. Och sen får Elviras mormor och morfar trösta hennes mamma lite emellanåt när känslorna svämmar över och man är nästan utom sig av oro.

Idag ska det inhandlas Proviva åt mig och Semperdroppar åt Elvira och så får vi se om det kan hjälpa.

Men bortsett från magknipen så är allt frid och fröjd. Är så härligt att vara hemma, enda nackdelen är att man saknar Jörgen men nu är det bara en natt kvar tills han kommer hit. Elvira är ju så söt så att socker smakar salt och charmar alla sina släktingar och mammas vänner. Precis som det ska vara! :)


When we kiss... FIRE
Hemlängtan


På onsdag drar jag hem! Bevare mig så skönt det ska bli att komma hem till byn med vyn och allra underbaraste familjen. Jag har inte varit hem sedan i början på augusti men nu banne mig så bär det av!

Får se hur länge man blir kvar, antingen åker vi hem till stan strax före eller precis efter nyår men det är inte riktigt bestämt än. Vi får se lite längre fram.

Det ska bli så härligt, få visa upp lilla Elvira för en massa vänner och släkt, mysa hemma i huset och låta lillan bli uppassad och ompysslad av hennes morföräldrar.

♥längtar♥

Tips och Penninglotter


Hemmavid blandas nu musiken hejvilt. Håkan Hellström, Masshysteri, Disneydags á la Björnen Baloo och Hakuna Matata, Astrid Lindgrensånger och Lars Winnerbäck.

Och sen såklart favvosången, Euskefeurats Tips och Penninglotter med sångrader som:


När hon sen ska vyssjas, ja då blir väl ritualen
att man går omkring och nynnar Internationalen

och

Ja, det kan jag lova er att jag och min flicka
ska se till att alla borgare får skrämselhicka

Men den låten fanns inte på youtube så vill ni lyssna in er på den så får ni vända er till Spotify.


Så därför tar vi Håkans "Det är så jag säger det" istället.
För att Elvira är det finaste jag vet ♥


Elviras önskelista

Det närmar sig ju jul med stormsteg och vi har hört rykten om att Elviras söta släktingar funderar på vad hon önskar sig i julklapp. För att, förhoppningsvis, underlätta lite för er och undvika att det köps en massa dubbleter av något så presenteras här några förslag.

Perssons Pack

Bärsele (vet att Ergobaby har en sele med spädbarnsinsats så då kan man ha den många år)
"Matsalsstol"
Läragåstol

Malmbosläkten

Overall (den hon har nu kommer hon att växa ur innan vintern är slut. Kanske något i stl 62?)
Babysitter
Bärstol (sån som man har på ryggen och som Jörgen vill ha när han och lillan ska åka slalom)

Andra förslag

Kläder, leksaker och böcker är såklart roligt. Kanske någon liten sångbok så mamma och pappa lär sig några vettiga visor och rim.

Givetvis så förväntas det ju inte att allt det här ska inhandlas utan det här är bara förslag och ett sätt att undvika att vi får fyra babysitters på julafton. ♥

 


Det nya livet


Ja. Numera är man i stort sett sämst på att uppdatera men man kan ju lugnt säga att tiden prioriteras lite annorlunda nuförtiden. De få stunder då man inte ammar, myser, och bär på lillan går helt enkelt ut på att kasta i sig lite mat, försöka att vila så gott det går och om krafterna och viljan räcker till försöka hålla lite ordning i lägenheten.

Mellan amning, blöjbyten och mys så tar man sig iväg till Bvc eller på barnvagnspromenader och sen så är det dags att amma igen. Herregud, hur gör man om man har fler än ett barn? 

Sen så glömmer man bort allt man tänkt att göra när tiden väl finns. Som t.ex. att ringa Försäkringskassan, fixa en barnförsäkring, kuta in på banken eller...Gud bevare mig... Fixa julklappar!  

Whops. Nu är det någon som vill ha lite uppmärksamhet igen (och det är inte Sol även om gammkatten känner sig lite utanför ibland).


RSS 2.0