Berlusconi, Berlusconi...

Han är verkligen inte buskablyg eller rädd för att framstå som galen maktmissbrukare. Tur då att det i alla fall finns de i Italien som väljer att protestera mot honom!

---
"Ceremonier hölls på lördagen i italienska domstolar med anledning av det nya rättsårets inträdande. Men när regeringens representant skulle tala marscherade domarna ut. Anledningen kan sammanfattas kort: Silvio Berlusconi.

Domarna protesterade mot premiärministerns ”destruktiva lagstiftning”, som syftar till att låta honom själv komma undan rättvisan.

– Minst 50 domare och åklagare marscherade ut ur domstolen i Rom när regeringens representant började tala, rapporterade nyhetskanalen Sky-TG24."


Foto: Max Rossi / Reuters             Källa: Dn.se

---
Berlusconi har varit åtalade flera gånger för skattebrott och korruption men alltid lyckats komma undan rättvisan. Bland annat genom att införa en lag som gav honom åtalsimmunitet när han var regeringschef... Vilket tomte!


Man blir ju lite mörkrädd...

Tjuvat från tjuvlyssnat.se:

Stadsbuss, Malmö

Två tjejer ~16 diskuterar om deras icke-närvarande tjejkompis.
Tjej 1: Men vad sade du att hon pluggade?
Tjej 2: Hon pluggar typ frisör… fast med blommor.

---

Biograf, Stockholm

Två tjejer ~16 är på väg ut från efter filmens slut och pratar om filmen som har varit i 3D.
Tjej 1: Fan vad bra den var! Tänk om det skulle vara så i verkligheten också.
Tjej 2: Vadå?
Tjej 1: Ja, tänk om allt skulle vara i 3D!
Tjej 2: Men…
Tjej 1: Skitläskigt ju, allting skulle kännas som om det var jättenära.

---


Sagt och hört

Gissa vem som fått besök av tandfén idag! Jajamen, Lillemoran i egen, hög person. Tandfén verkar också tycka att det ska friluftas lite grann i vinter då h*n lämnade ett varmt och mysigt underställ i gåva.

"Från tandfén och CO"
"Det har kommit till våran kännedom att du varit exeptionellt duktig hos din tandläkare Måns Bylund och vi vill därför önska dig lycka till i framtiden och med din nya och mer aktiva livsstil som din fantastiska och underbara sambo så varmt berättar om. Så, vi hoppas att det passar och värmer dig på era vinter-expeditioner."

Passar bra med ett underställ så jag rör lite på fläsket nån gång då och då istället för att bryta mot godiskontraktet... Tack tandfén och CO! 


Ibland...

är det tur att man är lite uttråkad på en lördagkväll. Då kan man nämligen lyckas övertala älsklingen att ett biobesök är på sin plats.Ser fram emot den här filmen som tusan (Where the wild things are). Så mycket att jag till och med undrar om det är dags att bryta mot godiskontraktet.... Mmmmmmm, godis..........

Örongodis nr1 just nu

Deportees nya skiva är helt enkelt underbar. Vankar runt i lägenheten, städar och drömmer mig bort. Inte konstigt att man är Norrlandspatriot när Umeå producerar fram sån här musik!


Klumpfoten

Min visdomstand i nederkäken var enligt tandläkaren en "klumpfot" och "envis rackare". Men tandläkaren var envisare och efter att ha vickat, dragit, skurit, slitit och vridit fick han ut tanden. Så nu ska jag ladda upp med ibumetin och alvedon och tycka lite synd om mig själv. Gud vet hur folk överlevde sånt här innan man hade bedövning!

Kvällens planer och rackartanden.


Förra gången sparade jag inte tanden men fick då veta att tandfén kanske skulle ha kommit på besök så nu får vi minsann se om jag får en överraskning!

 


Funderar...

Är ju sjukt less på att plugga samtidigt som jag jobbar och överlag rätt less på just kurserna inom svenska som andraspråk. Men funderar ändå på om jag ska söka en sommarkurs? Jag vet hur uttråkad jag kände mig när Jörgen jobbade både i början och i slutet av sommaren medan jag var ledig. Nog för att det var jätteskönt att bara vara hemma och slappa men då alla andra jobbade eller var bortresta var det ändå lite småtrist.

Därför funderar jag på om man kanske skulle läsa något lättsamt i sommar. Det är inga träffar utan bara it-baserade studier så en liten 7.5hp kurs kan vara kul.

I så fall blir det nog den här: Krigets historia.

"Krig har följt människan genom hela historien. Kursen syftar till att öka kunskaperna om krig som mänsklig företeelse. Under kursen studeras krigets orsaker, förutsättningar och drivkrafter, krigföringens utveckling samt krigets betydelse och konsekvenser för det civila samhället."

Nyklippt och nyfärgad!

Otroligt härligt att få klippa sig och färga håret på salong! Slingorna i luggen syns lite dåligt på korten men de finns där, jag lovar.


Heaven can wait


Suck...

Har tillbringat dagen i en bil och på universitetet i Luleå. *suck* Åkrädd och less i bilen och uttråkad och less på universitetet.

Men ser fram emot imorgon!
Ska klippa mig OCH fara på fest!

Känns lite som att det är 100 år sedan jag var på fest och gick ut så det blir nog riktigt trevligt!


Våren 2009Jag hittade en ny favoritsyssla, sova på Jörgens axel.
Sol fick en ny leksak, ett eget litet klösträd.
Hälsade på mycket i byn med vyn.
Plockade mina favoritblommor när sommaren kom, förgätmigej.


Vårvintern 2009

Bildöversikt från förra årets vårvinter.


©lillemoran.blogg.se

Vi var på byggarbal. (Snart dags igen, då i Skellefteå.)
Jag blev tvingad till friluftsliv och tyckte mot alla odds att det var kul.
Jag och Kicki gjorde en OTROLIGT vacker snöskulptur! Vi klådde eleverna med hästlängder... Kanske i alla fall.
Jag fick gå på ett väldigt fint litet dop, tack Emmy och Ramona.
Sol försökte käka upp påskpyntet som jag fick av en elev men jag lyckades rädda den stackars tuppen.


Västerbottens äldsta katt?

Blir extra hemmakär när man läser sånt här i tidningen.
Vk har intervjuat kära mormor och morfar och skrivit en liten artikel om deras 24(!)åriga katt Maja. Oj, oj, oj, den katten har man kliat bakom öronen en hel massa gånger!

Foto: Roland Tidström, Vk.se


Fullt ös.

Veckan innehåller en hel del:

*Igår möte med flyktingsamordnaren.
*Igår möte med Lärarförbundet.
*Jobb och sen nätverksmöte med SFIlärare i Umeås kranskommuner idag.
*Jobb på ons och tors.
*Luleå på fredag och sen kommer helgen igen!

Önska mig bara lycka till med pluggandet...

Fort var det gjort.

Helgen alltså. Den rusade iväg!

Har ändå hunnit med en massa trevligheter. Fika och kortspel på fredagkväll. En dag i Agnäsbacken med gubben på lördagen som resulterade i en tre timmar lång siesta på eftermiddagen. Våffelfika och Avatar i 3D på söndagen och sist en liten, liten stunds pluggande på söndagkväll.

Idag är det back to business med jobb, möten och plugg! Sen när jag kommer hem måste vi ta tag i att "bränna ur" vår nya spis. Japp, efter ett halvår (!) har vi fått en ny spis! Tjihoo!


Snart helg!

Grrr...

Hade redan skrivit det här inlägget, tryckte på publicera och då försvann det. *suck*
Så här kommer något liknande:

Snart är första arbetsveckan över. Phu! Har mot alla odds överlevt vikarietimmarna men då jag har en kvar kanske jag inte ska säga så mycket än. Ska ha matte med en grupp som jag inte träffat förrut så det blir spännande. Har dock tittat igenom de sidor som de ska jobba med och jag verkar begripa det mesta.

Fick också en rolig (och glädjande) fråga på en av lektionerna.
-Är du aldrig nervös?

Jo, jag erkände faktiskt att jag brukar vara det men jag verkar ju bara bra på att dölja det som tur är. Broadway nästa?

Känner mig dock outgrundligt trött men det hör väl till såhär efter lovet. Hoppas nu att sista timmen springer iväg så jag får ta mig hem till stan.

Trevlig helg allihopa!


Gott och blandat

Är en gott och blandatlärare i veckan. Förutom den vanliga SFIn och Sv2 ska jag vicka i SO, matte och (ve och fasa) fysik!

Har försökt kolla in mig lite ikväll på fysiken men halvledare, p- och n-dopning av dessa och dioder är verkligen inte min grej... Samma med matematiken, ekvationer och pythagoras sats. Not my cup of tea!

Gulliga Jörgen glänste dock och hjälpte mig med matten och ja, jag blev lite smygimponerad.

Känner mig lite efter i både plugg och jobb men framförallt i plugget.

Mån: inget plugg.
Tis: inget plugg.
Ons: än så länge...inget plugg.

Måste.hinna.med.och.ta.mig.i.kragen.och.plugga.


Trött, tröttare, Lillemor...

Tänkte lägga mig klockan nio igår kväll, kvart över tio kom jag i säng och tidigast elva kom John Blund. Har inte kommit in i jobblunken än så man känner sig galet trött.

Satsar på klockan nio ikväll igen!

Hoppas förresten att mildvädret håller i sig så man kan åka lite slalom i helgen.

/Godishungrande Lillmamma

Inget är som väntans tider...

20/10 2010


Nyårsafton

Bättre sent än aldrig kommer lite bilder från nyårsafton.
Om någon stackare hamnar med på bild som inte vill vara det så kommentera eller kontakta mig så plockar jag bort bilderna...

©lillemoran.blogg.se

Nyårsdukning och mat. Kan ju tilläggas att maten kanske inte alltid blev så estetiskt tilltalande men det var gudomligt gott alltihopa."Välta torn" ett så enkelt men genialiskt underhållande spel!

Vi spelade en massa spel under kvällen och jag tror jag chockade värden med att inte vara helt hopplöst kass på luftgevär (nu var jag ju inte direkt bra men jag var definitivt inte urusel...).

Väldigt trevligt hade vi i alla fall!


I storjägarnas hus...

Där finns det döda djur lite överallt.

På nyår passade jag och Jörgen på att posera bredvid några bamsingar till björnar. Är väl nog det närmaste jag lär komma en björn i alla fall!


©lillemoran.blogg.se


Storshopping

Idag slog jag på stort och fixade mig det här:Nordic Olympic Beast slalompjäxor för "ynka" 2000 riksdaler... Men enligt säljaren var ju det ett fynd eftersom ord. pris var 3200. Så för min egen sinnesro måste jag väl tro honom. Nu blir det till att ställa in bindningarna så jag kan provåka dessa med gammskidorna och sen måste jag kanske slå till på ett par nya skidor också.

Det sägs ju att smakar det så kostar det så det är väl så att jag blir slalomproffs nu!

Bok.nu

Är inne på Bok.nu och lägger upp en lista på böcker jag skulle vilja läsa i år. Jämarns vilken nyttig sida det där är!

Här får ni ett litet smakprov:

Berättelsen om Pi av Yann Martel

"Efter ett tragiskt skeppsbrott guppar en ensam livbåt mitt ute på Stilla havet. Ombord finns en hyena, en zebra, en orangutang, en två hundra kilo tung bengalisk tiger och så Pi – en sextonårig indisk pojke. Det här är Pis berättelse om de dagar och nätter han tillbringar på havet, så småningom ensam med tigern Richard Parker."

---

Kära syster av Tawni O´dell (en av mina favoritförfattare)

"I gruvsamhället Jolly Mount bor Shae- Lynn Penrose. Hon är en fyrtioårig före detta polis som klär sig i korta kjolar och cowboystövlar, och försöker försörja sig på att köra taxi. När en skum advokat samt en desperat hemmafru plötsligt dyker upp, båda på jakt efter Shannon, Shae-Lynns yngre syster som varit borta i arton år, tar livet en dramatisk vändning."

---

Lång väg hem av Lori Lansen

"Ibland slår ödet till. Addy Shadd, en 70-årig svart kvinna, tycker att hon har gjort sitt i livet. Bor i sin husvagn och har börjat sänka takten och luta sig tillbaka. Plötsligt står en ouppfostrad, felnärd och övergiven femåring på hennes tröskel. Hennes mor har "temporärt" dumpat henne och gett sig av med sin älskare. Ett stort mänskligt äventyr börjar just där för den gamla kvinnan och flickan Sharla."

--- Gammal bekant

Har tidigare på bloggen tipsat om den här författaren och nu gör jag det igen eftersom jag precis läst ut ännu en bok av honom.

Vill ni läsa riktigt bra engelska deckare så spana in Peter Robinson.
Nyss läste jag I djävulens sällskap och jag är sugen på mer!


Kanske för att jag är så snäll?

Så fick jag faktiskt två födelsedagstårtor när jag fyllde år. En marängtårta med kolasås, glass och grädde av min käre far och en gräddtårta med marsán, banan och jordgubbssylt av söte Jörgen.

Kalasgoda bägge två!

Jörgen finputsar sitt mästerverk.Såhär glad blev jag över mina tårtor! Även om det var skandalöst många ljus på tårtan...


En tand mindre

Tillbaka från tanddoktorn och den token drog övre visdomstanden på vänster sida. Men det värker i NEDRE tanden på den sidan! Nåja, han sa visst att övertanden bet och tryckte på det inflammerade tandköttet i nederkäken så det bästa var att dra övertanden på en gång. Sen vänta cirka tre veckor och dra den nedre...

Så, onsdag 27 januari vet jag vad som väntar. Ännu ett tandläkarbesök och en tand mindre.

Förresten var det inte överdrivet farligt. Bedövningen kändes men inte när han drog ut tanden. Dock lät det VÄLDIGT läskigt, en slags knakande, knarrande läte. Brrrrrrrrrrrrrr!

Sen kom det värsta. Bita ihop och ha en bomullsliknande tuss i munnen för att stoppa blödandet men den där jäkla tussen trycker på som tusan på tandköttet i nederkäken så nu åker den ut!

Jag gruvar än en gång.

Borde, måste, ska...

Borde verkligen plugga. Måste plugga. Vill inte plugga. Ska väl sätta mig med det snart...

Har en rapport på åtta sidor att plita ihop men har ingen motivation alls. Har inte lyft ett finger gällande studierna på hela lovet och nu är det snart slut. Herreminje vad jag längtar till att B-kursen är över. Är så sjukt less på att plugga samtidigt som man jobbar.

Istället för att börja när jag klev upp i morse (läs förmiddags) så har jag bloggat, beklagat mig över tandvärken, tyckt synd om mig själv, läst bloggar, kollat facebook onödigt antal gånger, suckat och suckat lite till.

Jäkla tråkdag, jämarns tandvärk och jävla plugg. Så uppåt känner jag mig.

Tomtetjänst

Varje julafton delas julklappar ut till alla hushåll i Nästansjö så att alla får ett besök av tomten. En lång och fin tradition!

Hunden var dock lite skeptisk till tomtarna...


Julfest på SFI

Bättre sent än aldrig. Här är några bilder på det ryska julbordet som serverades på SFIn på mitt nya jobb. Hon som arrangerade kalaset hade varit förutseende och valt bort det mesta av fläskköttet till fördel för fisk och kyckling så alla kunde smaska i sig.

Riktigt gott var det med kycklingsallad, tonfisktårta och annat. Efterrättsbordet med ris á la Malta, godis och kakor gick inte heller av för hackor.

Maten var mumma men sen skulle det lekas lekar och de var väl lite mer magstarka...

Sett och hört

Julgranen och klädandet av den är av stor vikt i familjen Persson. Det görs alltid dagen före julafton och med mycket möda och stort besvär.

"Den är sne."
"Nu är den ännu snedare."
"Den är sne igen."

"Är det här det enda glittret?"
"Till nästa år MÅSTE vi köpa nytt."

"Har vi ingen julmusik?"Men så är också julgranarna i Nästansjö rackarns fina!


Kvällens planer


RSS 2.0