Turkiet 7/7

♥ Sjunde juli klockan 20.30 sitter jag och älsklingen på planet på väg till Turkiet ♥

Vi ska bo på SunPark Marine i Alanya, 50m från Cleopatrastranden. Det är ett fyrstjärnigt hotell och vi har en enrumslägenhet med balkong. Det är precis vid centrum (men i ett lite lugnare område av Alanya) och går vi en kort liten tunnel under vägen har vi tillgång till SunPark Beach med stort(!) poolområde. Så visst, nackdelen med vårt hotell är att det saknar pool men skillnaden på att gå den lilla tunneln under vägen var 2000:- per skalle... Så fyrstjärnigt funkar bra ändå! ;)

Det absolut skönaste är att vi flyger från Umeå och alltså inte behöver fundera på transport och ev. övernattning i Stockholm/Arlanda.

Jag längtar ihjäl mig!Det är det ljusblåa hotellet på översta bilden till vänster och nedersta till höger som vi ska bo på, interiörbilderna är från det hotellet och poolbilderna är alltså från grannhotellet där vi ska plaska runt när vi inte är på stranden! Glömde jag säga att vi också har frukostbuffé...? :DNorrbyskär

Idag har vi varit på Norrbyskär med sfin. Så fantastiskt härlig dag och så otroligt fint det var där!

På väg ut med färjan.FärjanSmå bilder från modellen över Norrbyskär som fanns på museet samt kägel(bowling)banan och "labyrinthuset" som fanns på öarna.Lite smått och gott, till exempel det lilla tåget som vi åkte med runt öarna och fick en guidad tur.

Om ni har möjlighet i sommar tycker jag definitivt att Norrbyskär ska spanas in!


???

Trodde att jag nästan hade bestämt vart semestern skulle gå i år men efter att ha pratat med min söta mor är jag mer förvirrad än någonsin. Funderade skarpt på Gran Canaria men mamma menade att det mer var av ett vinterresemål så hon tyckte att medelhavet var ett vinnande koncept. Så nu funderar jag på Grekland eller kanske.... tredje gången gillt till Turkiet. Det som mest talar för turkland är ju att då kan vi flyga direkt från Umeå vilket ju faktiskt vore riktigt, riktigt skönt och bekvämt...


Vilket i-landsproblem!


Nya frillan!Egobilder som vanligt när jag väl bjussar på några bilder men man måste ju visa upp nyfrillan! Kort, kort och blondare än blondast. Har inte riktigt vant mig vid att jag är tokljus igen men samtidigt så gillar jag det ändå!

Får se om det blir någon mer färgning framöver eller om jag från och med nu ska försöka få ut min naturliga hårfärg men jag tänker då definitivt fortsätta klippa mig hos Carin för då vet jag iaf att det blir så kort som jag vill ha det!

Klassrumskatastrof!

Hela våren har jag inte haft ett riktigt klassrum att hålla till i. Istället har jag haft lektioner i en fritidsgårds lokaler vilket har fungerat men inte varit idealistikt. Jag får släpa allt material fram och tillbaka varje dag, flera gånger om dagen och kan inte dekorera eller göra fint där. Allt som eleverna gör måste jag också förvara i mitt arbetsrum för jag kan ju inte hänga upp något i "klassrummet". Vi, min kollega och jag, har dock blivit lovade nya lokaler till hösten. För förutom att jag inte har något klassrum är det alldeles för trångt i det som hon har. Vi behöver helt enkelt två klassrum som rymmer mellan 15-20 personer i varje rum där vi kan förvara våra saker utan att vara rädda för att det ska förstöras eller kastas.

Nu håller de på att bygga om för fullt och göra klart en övervåning där vi hållit till under vårterminen. Med följd att om det inte borras och spikas och lever om så man knappt kan tänka så regnar det in så fort det är dåligt väder... Igår morse fick jag kryssa mellan vattenfyllda hinkar och flytta runt hinkarna där det droppade och regnade in som mest. Ghaaaaaa!

Idag fick jag evakuera eleverna från "klassrummet" för det hade varit total översvämning igår kväll så nu får jag leta efter klassrum resten av terminen.........


Ikväll...

Ska jag och Jörgen på middag!

Sen ska vi strosa runt på Kulturnatta.

Och till sist ska åtminstone jag avnjuta en härlig konsert med Two white horses i Stadskyrkan kl 22.00!
Härlig dag!

Idag var det besöksdag på Umeås sfi-skola. Tillsammans med sfi-eleverna har vi besökt skolan, Gammliamuseet och spelat volleybollturnering på Gammliahallen. Bjurholm kom trea!

Otroligt fint väder vilket var perfekt då vi skulle äta lunch utomhus (förutom Umeå och Bjurholm kom det folk från Vännäs, Vindeln, Robertsfors och Nordmaling).

Här ser ni Bjurholms-laget. Taktiksnack, gruppbild, väntan och lagkaptenen som spanar in motståndet!

Ibland är mitt jobb så himla, himla bra!


Byta karriär?

Idag har jag minsann varit kemi-fröken! Eleverna skulle dessutom göra en laboration... Inte var det något så enkelt som att läsa lite i en bok och svara på frågor utan de skulle ju skapa något!

Men det var faktiskt busenkelt. De fick göra egna badbomber som de sen kan ta med hem och använda. Riktigt kul även om mina händer är alldeles fläckiga av karamellfärg. Doftoljan och karamellfärgen fick nämligen jag portionera ut annars hade den nog varit slut på ca 10 sekunder...


Tack syster yster!

Senast syster Anna-Sara var här köpte hon minsann en bok till mig som hon tyckte att jag skulle läsa. Inte tog hon någon hänsyn till att jag bara borde läsa tråkig studentlitteratur minsann! Nä, nä, istället ger hon mig en jättebra bok som nu när den är utläst skapat ett gigantiskt läslustsbehov! Jag vill bara springa iväg till biblioteket och komma hem med hela famnen full av romaner, deckare och fantasy!

I vilket fall som helst fick jag:"Tjuvarnas stad" handlar om den unge killen Lev och desertören Kolja som har en vecka på sig att mitt under tyskarnas belägring av Leningrad, vintern 1942, hitta tolv ägg. Äggen ska användas till en bröllopstårta för en rysk överstes dotter och om Lev och Kolja lyckas med sitt uppdrag blir de inte avrättade...

Boken var riktigt, riktigt bra! Så tack syster yster!

Fullt upp?

Njae, men en hel del som är tänkt att hinnas med innan semester och sommarlov...

Arbete/studier
* lämna in uppsats 20/5
* sfi-dag i Umeå 21/5
* nationella prov i sfi, v. 21
* uppsatsseminarium 28/5
* besök av Vännäs sfi v. 22
* slutgiltigt klart med b-uppsats och därmed hela b-kursen 5/6
* avslutning med sfin i Bjurholm 7/6

Fritid & kuligheter
* kvällskonsert med Two white horses i Stadskyrkan 22/5
* kulturnatta 22/5
* Luleåbesök helgen v. 21
* Täfteåfestivalen 4-5/6

Sen tänkte vi under sommaren hinna med en utlandstripp, en vecka i Bergland, visfestivalen på Holmön, Luleåkalaset etc etc.

Pust! Blir nästan helt matt av allt som ska hinnas med!


Helgen

I helgen har ändå rätt mycket hunnits med. I fredags blev det utgång som planerat och jag hade riktigt trevligt. Var ju inte direkt något jätteröj men jag träffade på en hel del gamla bekanta från förr, hängde med sötaste Jörgen, Johan, Jannice och Jossan (vilket J-tema!).

Eftersom det har varit underbart väder har det också ätits en hel del mjukglass men jag har också varit lite smygnyttig och promenerat och cyklat en hel del. Vilket innebar att när jag och Jörgen skulle cykla till Nydala idag så klagade rumpan en del...

Har också fått ned lite mer på uppsatsen så ska nog skicka in det jag har hitills ikväll för respons och förhoppningsvis blir jag klar tills på torsdag. 

Nu ska jag nog snart börja med maten och sen ska det bakas kladdkakor för glatta livet! Jag och kollegan har "köksvecka" på jobbet så imorgon ska vi visst bjuda alla lärarna på fika. 

Dessutom har vi "låtsasplanterat" på balkongen. Vi ska plantera lite riktiga växter (kryddor och sånt) men tills vidare har vi dekorerat med plastblommor... Hahahaha! Grön fingrar? Njae... 

Valet och kvalet...

Har ett akut behov av att klippa mig. Tycker att jag är alldeles för långhårig nu och även om andra säger att det är fint får jag själv panik. Antingen känns det som jag ska försöka spara ut det (men den idén tror jag egentligen inte på för fy tusan vad drygt det är) eller så blir det, kort, kort, kort!

Men nu när sommaren närmar sig på riktigt kan jag inte låta bli att sakna det blonda håret. Men den enda personen som faktiskt sagt att han saknar det och tycker att jag var snygg i det är Jörgen. Alla andra (känns det som i alla fall) tycker att jag är finare i mörkt hår...

Men jag vet inte... Kommentarer någon? 

  

Här är några bilder på mig, en i mörkt hår och resten i blont. Det jag i alla fall vet när jag ska klippa mig (när jag nu tar mig råd till det) är att jag vill ha det kort. Kort lugg, korta polisonger, framklippta öron och kort i nacken. Gärna lite "tuppkams och rufsmöjlighet" längst upp. Hatar mitt tunna, platta, tråkhår med lång snedlugg just nu...


Utgång?

Funderar på att slå på stort och faktiskt GÅ UT på festligheter och se LIVEBAND imorgonkväll!

Imorgon, kl 22.00 på Krogen Krogen är det nämligen Kick Off för Täfteåfestivalen och det är inte mindre än tre band som spelar. Nu är det ju mer eller mindre okända band (åtminstone om man inte bor i Umeå kan jag tänka) som spelar men 70kr (och då ingår garderob) kan det ju vara värt. Nu måste jag bara lyssna in mig lite på de som ska uppträda. Vet inte så mycket mer än att det är punk/rock.
Temadagarna

Första dagen underhöll vi åk 4-6.
Andra dagen var det åk 7-9 som gällde.
Tredje och sista dagen umgicks vi med fsk-3an.

Här är några bilder från dagen (klickbara):

På bilden ovan ser ni i mitten när fyra av sfieleverna skulle tala inför åk 4-6. Längst up till vänster är när högstadieleverna provar på olika utelekar, längst ned är den litauiska myrstacken som några elever fick baka, sen är det också en bild från australisk fotboll och drakflygningen.På andra bilden är det foton från drakflygning, decoupage och en ny myrstack. Förutom det fick eleverna också prova på att tillverka smycken, dansa thaidans, måla henna och fläta håret, och thailändsk pappersvikning.

Väldigt roliga dagar även om de också var otroligt stressiga för vi som höll i dem!


I´m alive!

Jag har överlevt temadagarna! Jisses vilket projekt det var att tillsammans med kollegan rodda ihop allt!

I måndags var jag hemma i stan klockan nio på kvällen och igår tog jag av mig skorna i lägenheten klockan sju. Då hade jag också varit i Bjurholm sen kl. halv åtta på morgonen båda de dagarna...

Men trots stress, tokplanering, massor av galna inköp (som jag förhoppningsvis för pengar för på nästa lön) så är jag himla nöjd. Resultatet blev så bra och jag tror de allra flesta har varit väldigt nöjda med dagarn (barn, våra elever, skolpersonal m.fl). Idag fick vi till och med en kram av en lärarkollega som var så glad över att vi hade ordnat de här dagarna! Än så länge har också alla utväderingar varit väldigt positiva!

Eventuellt kommer det lite bilder men jag känner ju lite si och så över att publicera bilder där jag inte är helt hundra över att personerna på bilderna vill vara med. Men några foton kommer i alla fall!

(Om ni har riktigt otur kan ni få se mig i tidningen (VF) på fredag... Inte en smickrande bild kan jag lova.)


Temadagarna

Fick en kommentar från min kära, gamla exkollegan där hon skrev att det verkade kul med temadagar... Ja, du Kicki, det återstår att se! Efter kommande veckas bravader får vi väl se om jag någonsin vill planera en temadag igen.

Så här har det varit hittills:

Vi började med att skicka ut förfrågningar i januari om vilka årskurser/klasser som ville vara med.
Det visade sig att ALLA på skolan ville vara med. Vilket ledde till att vi måste planera 3 dagar.
En för fsk-3an, en för 4-6an och en dag för 7-9an. Totalt cirka 260 elever plus personal.

Sedan skulle vi planera vilka aktiviteter vi ska erbjuda. Efter mycket diskussioner och försök till samråd med sfieleverna har vi nu cirka tio aktiviteter:
* Thaidans
* Hennamålning och hårflätning
* Göra en drake (för att flyga med)
* Australisk fotboll
* Decoupage (teknik där man limmar/lackar servetter och liknande på olika föremål)
* Tipsrunda
* Thailändsk pappersvikning
* Smyckeskurs
* Uteaktiviteter med olika tävlingar/lekar
* Film
* Baka en litauisk efterrätt
* Teoretiskt pass (obl. för åk 4-9)

De yngsta eleverna delade vi själva in i grupper men åk 4-9 har fått rangordna och välja tre aktiviteter och sedan har vi försökt göra grupperna utifrån det. Sen skulle vi försöka placera ut personal på de olika passen och få våra sfielever att förstå att det nästa vecka är dem som är lärare. Inte helt lätt då man efter flera månaders snack får frågan en vecka före det är dags: -Vad ska vi göra nästa vecka? Vad är temadagar?

Tipsrundan skulle göras, filmer skulle beställas, material till alla aktiviteterna måste köpas in, lekar och tävlingar måste bestämmas, reglerna för fotbollen måste översättas, förenklas och gås igenom osv osv.
I tisdags köpte jag material för att göra 80(!!!) drakar och igår prövade vi att tillverka några. Jag kan ju erkänna att jag var sjukt nervös innan vi försökte flyga den, tänk om konstruktionen inte var bra. Men..... den flög!!!

Sen har det varit tusen andra saker som skulle ordnas och än har vi ju inte rott i land det men ni får hålla tummarna för oss. Har vi tur (eller kanske otur beroende på hur det går) så kanske vi syns i tidningen nästa vecka....

Finns he nån henna e henna?

Som nämnts tidigare. Idag var det Operation Inköp till nästa veckas temadagar. Bland annat sprang jag runt på lite obskyra butiker (arabisk-somalisk-asiatiska butiker med allt möjligt tjofs) för att leta efter henna.

Alltså henna som man använder för att "tatuera"/måla händerna med. Men paniken kom ju när jag insåg att det var slut på henna! Det fanns alltså ingen henna att få tag på!

Stressade hem och googlade runt och efter lite om och men hittade jag:

Tattoo Henna - set
På sidan lareinawebshop.com. Nu måste jag bara ringa dit imorgon och kolla om de kan skicka hennan så att den hinner komma fram till (helst fredag) nästa vecka. Wish me luck!

Bara så att du vet syster Sara...

På fredag när jag möter upp dig på stan så har jag redan bestämt var vi äter lunch. Till middag äter jag gärna sushi som du föreslog men till lunch blir det ett skräpigare alternativ.

Nu har jag varit sugen på Subway länge nog utan att ha tillfredsställt begäret! På fredag är det dags för en:Subwaymacka med parmesanoreganobröd, tonfisk, alla grönsaker utom saltgurka, salt och peppar samt olja och vinäger!

*dregel dregel*

Köpe å köpe!

När jag ändå ska ränna runt på stan i lätt panik imorgon eftermiddag/kväll ska jag se till att köpa något till mig själv. Nu banne mig är jag less på att så fort jag är hemma i byn så kommenteras det över hur blek och glåmig jag är så imorgon är det jag som köper:


Dove Summer Glow både för ansikte och kropp. Nu jämarns ska det smörjas!

Gnäll, gnäll, gnäll och gnattjat

Jag är så trist och gnällig just nu att till och med jag själv är less på mig.Ungefär som bilden här ovan känner jag mig nuförtiden (fast med mycket kortare och mörkare hår förstås!).
Überstressad över nästa veckas 3 temadagar som jag och min kollega ska lyckas ro i land. Och när jag försöker glömma bort den stressen på kvällen är jag istället stressad över b-uppsatsen som ska lämnas in den 20/5. Det är inte länge kvar tills dess...

Nu måste jag återgå till pluggandet. Imorgon är det en lång dag på jobbet, direkt efter det måste jag köra runt halva Umeå och leta efter: oval boll för att ha när man spelar australisk fotboll, material för att göra drakar, löshår och henna.

Usch och blä. Längtar till helgen. Då ska jag umgså med systrar söta och mor så rar trots att jag inte har tid...


Osynliga Akademiker

Har nyligen läst ut den 37e Discworldboken Unseen academicals av Terry Pratchett. Som vanligt när det är en Pratchett bok är den fylld av humor, samhällssatir och fantasy. 

Trollkarlarna vid Osynliga Universitet måste skrapa ihop ett fotbollslag för att få behålla ett pengabidrag vilket ställer till med en hel del besvär. Att helt enkelt ge upp tanken på pengarna kommer inte på fråga då det (hemska tanke) skulle innebära att de bara har råd med tre måltider om dagen. Förutom trollkarlarna vid universitet får man stifta bekantskap med några nya karaktärer som Mr Nutt. Ingen, allra helst Mr Nutt vet dock vem eller riktigt vad han är...

Alla som gillar fantasy eller böcker överhuvudtaget borde någon gång se till att läsa en Pratchett bok!
 
Unseen.jpg


RSS 2.0