MiniKarlsson

Igårkväll åkte jag, Elvira och Lotta till Lycksele för att bekanta oss med nytillskottet i familjen. Älskade syster yster Anna-Sara och Nils blev ju föräldrar i söndags!

Världens sötaste lilla nyföding fick jag snusa på. En riktig liten minikarlsson men jag tror iaf hon hade sin mors näsa. ;) Otroligt fin såklart och med en massa hår. Hade gärna lagt ut en bild men det ska ju såklart få vara föräldrarnas privilegium och avgörande om de vill lägga ut någon bild. Så den som väntar på något gott...

Å tänk att Elvira faktiskt numera är större och äldre än någon. Annars är ju i stort sett alla bebisar i bekantskapskretsen äldre och är de inte äldre så är de ändå större. Hahaha!

Massor med grattiskramar till min älskade syster och hennes karl!
Inception

I måndags såg vi Inception med Leo. Ja, ni vet Leo DiCaprio, han som egentligen inte är snygg men ändå som så, bra och fin.

Tyckte filmen var riktigt bra även om jag hade lite svårt att hänga med i svängarna ibland. Hade nog varit lättare om Elvis sovit men vi hann ju iaf se klart filmen innan läggdags!Tyckte dock att det var kul att Jörgen kommenterade filmen med att "Han har som börjat göra mer seriösa roller Dicaprio." Varpå jag påpekade att han har väl mest bara gjort seriösa filmer. Sällan riktigt oseriösa saker i alla fall. "Ja men Titanic" säger Jörgen då och mitt svar blev "Ja, den fick ju bara 11 oscars..."


Blommor

På alla ♥ dag fick jag blommor, lite karra och filmtime av Jörgen. Men det bästa av allt var nog att få hem honom lite tidgare! Tack du störst och starkaste i skogen för att du är min!


Pyssel


Idag har jag pysslat lite medan Elvira sovit. Beställde ifrån Supergrafik och är rätt så nöjd. Det är ungefär som klistermärken fast avtagbara och flyttbara som man använder som väggdekoration. Är inte helt klar och kommer nog att flytta om en del saker innan jag är nöjd men jag tycker ändå det blev sött!

Satte upp dekoren både i barn/gästrummet och ovanför hennes spjälsäng. Vi har så grymt lite saker på väggarna i den här lägenheten så jag tyckte genast det blev lite gemytligare!

Deckardrottningen

Innan Elvira, mitt hjärtas fröjd och glädje, kom till världen hade jag lånat en himla massa böcker. Jag menar, jag arbetade ju till den sista oktober, hon var beräknad till den 6e november och jag var helt inställd på att gå över tiden så jag skulle ju ha massor med tid att läsa.

Så givetvis blev det så att när hon föddes redan den 3e så blev det väldigt lite läsning. Desto mer kronor i förseningsavgifter dock. Men, nu när vi har liiite rutiner i alla fall så har jag lite tid över för läsandet.

I veckan har jag läst ut Till stoft och aska av John Harvey och nu läser jag Död i Garnethill av Denise Mina.

Men vill ha fler deckare att läsa! Någon som har något tips?


Ljuva livet


Själv sitter jag vid köksbordet, lillan ligger i babygymmet, puffar på Muminpappan, pratar lite och tycker att fötterna är så spännande. Livet är allt bra härligt!

Idag har vi haft finbesök av Elin och söte Viggo. Så kul med lite snicksnack och sällskap under dagen och barnvagnspromenaden. Tack för det!

För en riktigt fin dag hoppas vi nu på en lite lugnare kväll med lite mer sömn än föregående nätter. Låt oss säga att...ja, det finns en viss förbättringspotential när det gäller sömnen i hushållet. Tre månader utan att ha sovit mer än högst fyra timmar i sträck utan att bli väckt för amning eller bärning börjar kännas lite drygt.

Helt ärligt, barnafödandet känns så här i efterhand som inget jämfört med hur ont det kan kännas att vara riktigt, jävla övertrött.

Men det säger jag såklart för att just nu kommer jag faktiskt inte ihåg hur ont det ändå gjorde att föda... Är kanske för trött för det! Hahahahahaha!

Håhåjaja vilket onödigt inlägg det här är egentligen. Men det bjuder jag på!


Galet hemskt!


Kvällen jag började få värkar visade SVT dokumentären The Cove som handlar om delfinslakt i Japan. Tårarna rann ner för kinderna på mig över hur hemskt det var (samtidigt som jag inbillade mig att värkarna nog bara var förvärkar som skulle gå över snart).

Japan har sedan dess lovat att delfinslakten skulle förbättras så att djuren inte lider utan dör snabbt men den här videon visar något helt annat... Delfinerna spetsas i nacken med ett vasst föremål, sen pluggas en träpinne in i hålet för att vattnet inte ska bli så blodfärgat och eftersom delfinerna fortfarande lever så trycker man ner dem under ytan så de drunknar!Jag kan ibland känna mig lite som en hycklare när jag upprörs över sånt här med tanke på att jag ju äter kött och tycker att ett par snygga skinnstövlar är riktigt fint men om djur ska dödas anser jag ändå att det ska göras så snabbt och smärtfritt som möjligt!

Spara OCH Slösa

Då man var prismedveten igår så slösade man idag istället. Har letat som en tok efter en babysitter på nätet, inte en sån där "bullig och bekväm" sak utan en mer klassisk med enkel stålram och tyg. Jörgen var sugen på en Babybjörn men de kostar ju 500:- i begagnat skick och då jag dessutom såg att Babyseat Classic fått bättre omdömen och bara kostar 299:- sprillans ny blev det en sån.

Är ju inte ställbar och så särskilt snofsig men jag tror den blir bra. Än verkar Elvira trivas i den! Fördelen med en sån här enkel är ju också att ungen själv kan få lite gung på den och då lillan är så liten och lätt känns den som en hyfsad investering.På bilden roar sig hjärtat med en snutte som hon fick av de fina SFI-eleverna. Och sen ska jag ju tillägga att tygklossorna som fanns med på en bild i inlägget om loppisen ju är en present från söta farmor!

Känner SÅ stort förtroende för SD-politikerna...ja, jag är ironisk.


Känns tryggt att SD-politiker visar sina rätta ansikten.

William Petzäll (SD) som numera sitter i riksdagen plockades igårkväll in av polisen, kraftigt berusad på sprit och tabletter, efter att ha slagit sönder inredning i exflickvännens lägenhet.

Tidigare har hanvid en konferensresa 2009 sjungit de nationaldemokratiskt laddade "Fäderneslandet" och "Sverige har fallit", något han efteråt kallade ironi.

Suck och åter suck. Blir så less när jag tänker på att SD numera finns i riksdagen och dessutom är ett av de största partierna enligt opinionsmätningarna. Ja, jag förstår att alla som röstat på partiet inte är rasister och ja, jag vet att människor med invandrarbakgrund också röstat och till och med är med i partiet men... Ja,  vem har sagt att bara svenskar får vara naiva och politiskt omedvetna?

Faktum kvarstår att SD är ett främlingsfientligt parti med nazistiska och rasistiska rötter, de flesta i partistyrelsen är gravt islamofobiska och partiet är dessutom väldigt avogt inställda mot homo- bi- och transsexuella.

Suck.


Loppisfynd

Trängdes med en MASSA människor på barnloppisen på Nolia idag. Blev några fynd men inga jätteinköp.

En bärstol i hyfsat fint skick från Haglöfs för 90 pix var det dyraste. Sen köpte jag två mobiler. En färgglad rackare i tyg att ha ovanför skötbordet och en med små nallebjörnar och speldosa som sitter på spjälsängen. Då vi tänkt göra en insats när hon blir fyra månader och försöka få henne att somna i spjälsängen så inbillar jag mig att något att titta på kan vara bra. Sen blev det en liten "retroleksak" från Brio som jag minns att vi själva har haft, en liten rullande trägrej med en pingla i. Samt en tygbok med plastfack där det är tänkt att man ska stoppa in bilder och kort på tex familjemedlemmar.

För allt detta och bärstolen betalade jag 165 riksdaler.

Tre månader

Ja, idag är Elvis hela tre månader gammal! Och då var det besök på Bvc och vaccination som stod på menyn. Numera väger hon "hela" 4575g och är 57cm, en liten men piggelin tjej som ändå växer precis som hon ska.

Och de hemska sprutorna då? Jo, nog skreks det lite och illröd av ilska i ansiktet blev hon men fort var det gjort och på bara någon minut var hon gladare än gladast igen. Och sockerlösningen gick verkligen hem, gottegris som mor sin är hon nog!

Att sprutorna gick så bra trodde sköterskan berodde på att Elvira varit med om värre. Koliken har med andras ord gjort henne lite smärttålig, lilljäntan... ♥
RSS 2.0