Lugna puckar


Efter en sjukt jobbig torsdagskväll när Elvira grät och skrek i över två timmar i sträck har helgen startat ovanligt lugnt. Igår kväll var hon jättenöjd ända tills jag gjorde misstaget att försöka smyga upp från sängen när hon ammat klart. Skrik och panik blev det då och en jättearg lillan. Men en liten biltur gjorde att hon somnade illa kvickt och sen vaknade hon bara en gång för att äta och sov i övrigt fram till klockan sju. Men hon blev fort missnöjd på morgonen så hennes morfar gick en snabbsväng med barnvagnen och sen dess har hon sovit!

Jag är lite rastlös faktiskt. Jag menar, här har man hunnit duscha, kleta på sig lite smink, äta både frukost och lunch i lugn och ro, vilat och surfat lite så..nu då?

Hade tänkt ta mig iväg en sväng på Vilhelmina men nu vete tusan. När hon väl vaknar bör hon då vara vaken minst två timmar så före det är det ju ingen idé att åka så jag undrar om det blir en hemmadag.

Måste nog se till att fixa Umeå Openbiljetten snart så jag får känna att man faktiskt ska ta sig ut någon gång här framöver.     :D
Helt underbart!


Har fått höra något underbart! Stort och varmt grattis till hela underbara familjen Raed som efter tre års väntan nu har fått uppehållstillstånd!


Känner lugnet


Är hemma i byn hos mor och far och känner lugnet. Elvira sover i barnvagnen ute på bron och själv har jag utnyttjat plusgraderna till att tvätta Passaten. Och nu tror jag baske mig jag ska tvätta av mig själv lite grann också.

Ja. Ungefär så spännande är det just nu. Men lika glad är jag för det! Så skönt att ta det lite lugnt.
Extra trevligt blir det dock såklart på fredag när Jörgen också kommer till byn med vyn. ♥

Men för att göra söker lite mer spännande.... Fika, någon?

Identitetskris?

Träffade trevliga Jannice och Anna för en fika i Humanisthuset idag och fick höra häpnadsväckande nyheter.
Uppenbarligen har stjärnhimlen förändrats och det skulle betyda att stjärntecknen förflyttats och datumen för dessa har ändrats. Dessutom har det införts ett nytt stjärntecken: ORMBÄRAREN!

Givetvis var jag tvungen att kolla in artikeln som finns på NSD.se och minsann. Enligt det här är jag inte stenbock längre utan skytt! Jag känner mig helt vilse! Tom, exposed, naken.... Hahahaha!

Men som tur är så finns det en expert som säger att stjärntecknen inte alls förändrats. Vilken tur för mig som slipper identitetskris. Och för alla er därute som tatuerat in era stjärntecken...
Abstinens!

Nu har vi på mindre än en vecka sett hela första säsongen av Sons of Anarchy och jag vill ha mer! Mer, mer, mer!


Grymt soundtrack är det till serien också.Måste.köpa.säsong.två.NU!


I tidningen


Idag är vi minsann med i Vk. Lillungen är för grymt söt på kortet måste jag säga (utan att ens anse mig som partisk) men själv har man väl sett vackrare dar... Men det var bara att inse att ett kort måste in snarast till tidningen annars skulle det väl aldrig bli av och det är ju faktiskt Elvira som ska ha huvudrollen! Så ni får helt enkelt bortse från mina gravidkilon och oklippta hår...Jo. Jag har faktiskt lyckats ta mig iväg och klippt mig efter att kortet togs. ;)

Tröttast vinner?


Sömn är verkligen knepigt. Särskilt när man får lite för lite av varan. Idag vaknade jag helt övertygad om att Elvira ändå sovit bra. Hon knoppade in kring halv tio i vagnen men vaknade flera gånger så då fick hon somna om på pappas bröst framför tvn. Kockan elva gick Jörgen tills sängs i barnrummet och då Elvira skulle sova med mig ville det sig inte. Istället blev det magont men vi härdade ut till omkring midnatt. Då tog jag en chansning och vi lade oss i sängen för att amma.

Och det är nu det börjar bli lite knepigt. Som jag minns det så somnade vi gott efter matstunden och sov till klockan halv åtta. Ja, visserligen vaknade vi till kring två och fyra men efter lite snuttande som somnade vi om. Men hör och häpna. Enligt Jörgen så vaknade Elvira kring två och skrek och var olycklig. Han skulle alltså ha gått upp då och burit henne tills hon blev lugn och tyst igen men det har jag överhuvudtaget INGET MINNE OM.

Så frågan är: vem minns egentligen rätt? Var det en lugn natt eller var det en tung natt? Fast egentligen har det ingen större betydelse. Eftersom jag då rakt inte minns om hon vaknade och skrek så är min inställning: vi har sovit bra!Bjussar på en bild av Babyrogungan som vi blev tipsade om av BVC. Den har vi hyrt i en månad för 240 riksdaler och medan jag tycker den funkar ok så dömer Jörgen ut den totalt... Men nog har hon sovit några timmar i den iaf.

Mohahaha!Älskar den här mannen!

Harry Potter och dödsrelikerna, del 1

För en vecka sen hade vi barnvakt för första gången. Kanske lite tidigt då Elviran bara är tio veckor men det gäller att passa på när tillfälle infinner sig. Mormor Sanna läser nämligen en liten kurs i Umeå och skulle sova över en natt och då jag fått biobiljetter i julklapp (Tack Lärarförbundet!) så var ju valet av film lätt!
Filmen var bra men det kändes ändå som en startsträcka tills sista filmen men det bästa av allt var ändå att första barnvaktssittningen gick strålande. Elvira hade lite kvalitetstid med mormor och sen knoppade hon in och sov tills hennes mor och far kom hem!

Senare än alla andra?


Efter att ha avverkat Californication, säsong 3, som jag gav Jörgen i julklapp, så har vi börjat spana in mitt 99:- fynd. Nämligen säsong ett av bikerserien Sons of Anarchy. Och ja, jag gillar´t! Jag förstår alla som höjt den till skyarna.

Vi började titta i lördags och på två dagar har vi slukat sex avsnitt! Måste genast fixa säsong två för jag har på känn att den behövs.

Kanske man borde köpa lite terapitimmar också och köpa säsong ett av In treatment?
What´s new?


Ja. Egentligen är det inte så mycket som är nytt. Liver flyter på, ingen dag är väl lik den andra samtidigt som alla dagar är precis desamma.

Elvira håller fortfarande oss vakna om nätterna. Sover som en ängel på förmiddagen och även mitt på dan och tar ofta en eftermiddagslur men från sex, sju och framåt är det full rulle. Tyvärr beror det nog en del på magknip och ont vilket skär i mammahjärtat och stressar.

Har provat minifom och semperdroppar och hyrt en babyrogunga men funderar på att skippa minfomet då det snarare blivit värre sen vi börjat med det.

Så istället för att försöka fixa ordentliga kvällsrutiner håller man andan och ser om om får ont eller ej och när det vill sig riktigt illa och hon får för ont så blir det sena, sena barnvagnspromenader och bilturer.

Men trots över tio veckor med ständig sömnbrist för oss alla finns det inget finare än vår underbara lilla familj. Ibland är det verkligen så rosenrött som man inbillar sig att det ska vara med barn!En alldeles nyfödd Elvira, en tomtenisse och den allra underbaraste... ♥

Luleå

Har varit internetlös sedan nyårsafton så man känner sig lite avskuren från världen.
Över trettonhelgen är vår lilla familj i Luleå och myser med Jörgens familj och då passar jag på att låna svärmors dator. :)
Men så värst mycket mer bloggande än såhär lär det nog inte bli... Istället lite shopping och mest bara att umgås med en massa trevligt folk. Hoppas också att jag hinner träffa Jessica S med bebismage och fästman.

RSS 2.0