Nya jobbet

En vecka in i jobbet kan jag bara konstatera att det är sjukt kul att jobba igen! Mycket att ta in och få koll på men då går ju dagarna fort och sen får man komma hem och mysa med familjen. Härligt! Känns lite trist att det bara är fyra veckor men jag får ju sysselsätta mig med plugg i höst istället.

Sen fattas det bara ett jobb där i januari/februari. Ingen som har ett tips på ett lärarjobb i sva, historia eller religion i Umeå? Gärna tillsvidaretjänst, ferielön och sisådär 75-100%...

;)

Nä, trodde inte det. 

Bergland

Förra veckan spenderade vi mån-torsdag i Bergland. Det var så himla mysigt! I ärlighetens namn hade jag gruvat lite och nog inte tänkt att det skulle gå så pass bra som det gjorde då jag har en fruktansvärt låg tolerans mot mygg. Och fjällen är ju inte direkt kända för att vara myggfria... Dessutom var jag lite orolig för hur det skulle gå att vara flera dagar i en liten, liten stuga med lillan som inte är stilla en sekund när hon är vaken och jag var även fundersam över hur hon skulle klara av myggeländet.

Men tji fick jag! Det var kanonväder och knappt en mygga sågs till! Strålande sol och friska vindar både tisdag och onsdag. Nog fick man passa Elvira järnet inne i stugan (inte direkt barnsäkrat) men hon trivdes som fisken i vattnet.

Sen fick jag också passa på att göra något nytt nämligen använda en röjsåg. Hade verkligen inte den bästa tekniken men det var faktiskt rätt kul. Men nog märks det att stugor måste underhållas, tittas till och besökas ofta. För jösses vad snabbt det växer upp på marken runt omkring om man inte håller efter kontinuerligt. Röjsågen gick varm nästan hela tiden och jag vet inte hur mycket ris som släpades ihop och ändå finns det hur mycket kvar som helst att röja. Ingen lek att ha stuga uppenbarligen!


Lillan sov kanon ute i friska luften.


Jörgen ägnade en hel dag åt att kitta fönster. Tidskrävande men fint resultat!


Min kompis röjsågen.


Längs med vägen upp till stugan hann både jag, Jörgen och fina svärmor med att röja.


Tro mig, det är inte EN utan massor med rishögar som behöver eldas upp. För några år sedan var Jörgen och Johan och röjde samt släpade ris men allt det har vuxit upp igen och nu är det röjt ner än en gång. Så det är både gammris och nyris som behöver åtgärdas.


Otroligt fint är det där uppe!


I september, under älgjakten, blir det till att åka upp igen. Härligt!

Prisat vare Blocket!

Jag måste ju visa mitt otroliga fynd! Har varit på jakt efter dörrar till mina Billybokhyllor i flera månader eftersom jag vetat att Elvira inom tid skulle bli VÄLDIGT intresserad av mina böcker. Och då jag är rätt förtjust i mina böcker vill jag ju gärna att de flesta ska vara någorlunda hela, åtminstone tills det är dags för Elvira att läsa dem. ;)

I vilket fall som helst har jag letat och scoutat men förgäves. Ända tills i torsdags. Jag såg, jag ringde och jag fick dörrarna helt GRATIS!

Ja, tro på tusan om jag inte hann knipa fyra dörrar som bortskänkes och inte ens mer än ca 200 meter från vår lägenhet. Jag är så nöjd att jag nästan spricker!Nypris tror jag att dörrarna går loss på ca 400:-/styck och jag tänkte att jag skulle ha tur om jag lyckades hitta dörrar för kanske halva priset och sen har jag alltså sån tur att jag får dem gratis. Sweet!

När någon annan lyfter fram det så bra...

är det tur att man kan länka. UnderbaraClara skriver om svältkatastrofen som pågår just nu på Afrikas Horn. Läs, skänk en tanke och framförallt skänk några kronor!

4 juli 2011. Abdifatah Hassan som är elva månader och lider av allvarlig undernäring vårdas på sjukhuset som drivs av Läkare utan gränser i världens största flyktingläger Dadaab.
©Roberto Schmidt/AFP

SD-politiker delar Breiviks åsikter

Sverigedemokraten och kommunpolitikern Erik Hellsporn i Varberg bloggar och skriver att han inte känner någon skuld över att dela den terrormisstänkte Anders B Breiviks åsikter.

"Om det inte funnits någon islamisering eller massinvandring hade det inte funnits något som triggade Behring Breivik att göra som han gjorde" skriver SD-politikern Hellsborn i sin blogg. Om Europa inte varit mångkulturellt skulle dödsskjutningarna och bombdådet aldrig skett enligt Hellsborn.

Källa: www.vk.se & dn.se

Sedan tycker jag att det är lite ironiskt att SD:s presssekreterare Linus Bylund menar att det är ovärdigt att göra politik av dåden. Jag ställer mig nämligen tveksam till att det hade låtit som om det varit en muslimsk fundamentalist som utfört dåden...


För mig är och förblir det ofattbart att SD finns i riksdagen. Att partiet, som varit, är och kommer att förbli främlingsfientligt och som bygger sin politik på att människor är olika värda fick en endaste röst är för mig en gåta.

Om man röstat på SD borde man verkligen ta sig en funderare över varför man valde att lägga sin röst på ett sådant parti. Sedan borde man börja rannsaka vad politker inom SD faktiskt säger och gör och den politik som partiet för och dessutom läsa på om partiets historia. Och i en perfekt värld kan man ju hoppas på att när SD-väljaren kommer något så när till insikt om vad han eller hon har röstat på väljer att rösta på ett annat,  ickefrämlingsfientligt parti, i framtiden. Eller blankt...

Saknar ord...

Tankarna går till Norge och de familjer som drabbats. En fruktansvärd tragedi som inte går att ta in fullt.

Idag håller jag Elvira nära och tröstar mig med att det, här i Nästansjö/Lövliden, är en fin dag då jag få vara tillsammans med alla mina nära och kära. Idag ska ju nämligen älskade Klara döpas i Svannäs kyrka!

När mörkret sveper in får vi tända ljus.

Förberedelser på G

Packa, tvätta, städa, diska in i det sista. Idag bär det av till Bergland men vi lär åtminstone stanna för en vilopaus i byn med vyn innan vi drar vidare till fjälls.

Ska bli härligt att spendera några dagar hemöver och det blir kul för lillan att hänga med farmor igen. Sen får hon ju träffa en massa släkt på mammas sida också såklart!

Sen längtar vi såklart massor tills på lördag när söta Klara ska döpas. ♥

Nu ska jag bara fixa det här och det där och lite till så åker vi förhoppningsvis snart...

Lovely

Idag ska Elviran få hänga med moster Lotta och Kalle mest hela kvällen. Mor och far hennes ska ju ta sig lite kvalitétstid och äta ute och gå på bio.

Så ikväll njuter jag av varmrökta räkor med vitlöksaioli, fetaostcreme och en massa annat gott på Tapas. Och sen slinker vi in i biomörkret och håller handen till sista Harry Potter-filmen. Känns nästan sorgligt att det är sista filmen men å andra sidan kommer det väl snart en megabox med alla filmer och då har man ju ett redigt filmmarathon att se fram emot en kall, ruskig, mörk höst- eller vinterhelg.♥ Snape ♥

I väntans tider...

Förra veckan köpte/förhandsbokade jag A dance with dragons hos cdon.com och då den släpptes idag blir jag inget annat än övervänt om den inte kommer imorgon!

Snart.snart.snart.snart...låser jag in mig i sovrummet med en påse godis och boken och kommer inte ur förrän jag läst klart. Tur Jörgen har semester för det blir han som sköter hemmafronten tills jag slukat boken!År av väntan är snart över!

Full rulle

Jörgen fick semester för sisådär en vecka sen. Efter det har det varit full rulle non stop!

Måndag: superhärligt häng i Spöland med första plastpoolsbadet för Elviran.
Tisdag: Gammlia och sedan lekparksbus med Marlene, Delinda och Dean.
Onsdag: Sommaren i City med samma gäng som på tisdagen utökat med Lovisa, Milou och Wille.
Torsdag: Umelagun och badning för hela slanten.
Fredag: åter till Spöland och dessutom Vännäs med tillhörande marknad.
Lördag: tripp till Lycksele och blixtvisit på Ansia (endast mor och dotter badade då pappan tyckte det blev kallt)
Söndag: besök på Lycksele Djurpark då vi tillbringat en natt på Hotell Lappland.
Måndag: färj-tur ut till Norrbyskär.

Phu!

Undrar om det kommer någon regning dag så det är legitimit att bara hålla sig hemma och ta det lugnt?

Men nu längtar vi mest till helgen då hela Perssonspacket ska samlas och jag får mysa med lilla Klara Karlsson!Fröken Kan Själv dricker välling utanför björnhägnet!


Norrbyskär

Idag åkte vi (med vi menar jag då vår lilla familj plus Frida & Helmer, Johan, Johanna och Edith) ut till Norrbyskär.

Trots lite blåst och småmulet väder var det underbart skönt och lugnt därute. Vi promenerade runt, åkte linbana (ja, vi modiga som tordes, dvs Edith & Johan samt jag) fikade och hade det fint.En härlig dag som avslutades med lite mat på Öbacka i glada vänners lag!

Mma Ramotswe

Är så underbar. Alexander  McCall Smiths böcker om Botswanas första kvinnliga privatdektektiv är så underhållande, varma, tänkvärda att man blir alldeles lugn i själen av att läsa dem.

"Jo, när man verkligen tänkte efter var alla c/o varandra, åtminstone i Botswana, där folk letade efter och värdesatte de där osynliga länkarna som förenade människor, om än avlägsna, till någon; vi var allesammans vänner till vänner, förenade av band som man kanske aldrig kunde se men som fanns där; ibland lika starka som stålband."

- Miraklet på Speedy Motors


Åh...mys!

Tv-serier på box...

Är ju så grymt skönt! Det är bara att titta, pausa, återuppta tittandet och ha marathon när helst man vill. Just nu har vi slukat Dexter, säsong fyra, men med det hemska slutet så vet jag knappt om jag vill se säsong fem... Eller jo, det är klart jag vill!Men nu är det främst väntan på de här som gäller:Game of thrones, säsong ett och Sons of Anarchy, säsong tre. Tills vidare kan man ju såklart roa sig med True Blood säsong tre men jag tror jag ska satsa på lite mer läsning nu.

RSS 2.0