Jaha?

Här händer väl en del men ändå inte så mycket. Känns mest som att jag kanske borde göra en liten uppdatering. Är i byn med vyn sedan i torsdagskväll men då mammas dator har fått fnatt kan jag inte ladda upp några bilder.

Har haft en jättehärlig midsommarhelg bland annat med mys med syster yster Anna-Sara med familj. I söndags hanns det också med konfirmation för kusin Bea då jag bland annat fick kalasa på en fantastiskt god chokladhallontårta. Idag har jag haft äran att guida Ramona och fina Emmy runt Nästansjö och imorgon kommer underbara syster Lotta och Kalle! Ser också fram emot en lunchdate med Kicki på Stenmans!

Lilla marodören sover gott med en bula ovanför ena ögat då hon damp ner i mormor Sannas vardagsrumsbord. Inte lätt när man övar på att stå upp med papper fulla händerna... Mitt hjärtas fröjd och glädje!

Förutom att umgås med en massa härligt folk längtar vi såklart efter Jörgen och hans, oändligt efterlängtade, SEMESTER som börjar på fredagkväll. Då har vi tre mysiga veckor tillsammans innan jag börjar jobba!Bjussar på en gammalbild. Om jag inte missminner mig är det här ganska precis två år sedan!

Urbota dumt!

Har ni sett den här reklamen om ett nytt sorts tuggummi?
Det där mirakeltugget som ska göra dig smal, smart eller snygg...

Jag tror jag smäller av så dumt är det! Nu har det visst blivit en "nätstrom" kring det där vissa är väldigt kritiska och andra mer positiva.

Min åsikt är klar i alla fall. Man blir INTE smal, snyggare eller smartare av ett tuggummi!

Mitt råd: Kasta inte bort era pengar på:
U-länder tar emot flest flyktingar

Enligt en rapport från UNHCR, FN:s flyktingorgan, tar U-länderna emot 80% av världens flyktingar. 

Totalt befann sig 43,7 miljoner människor på flykt världen över 2010 – både utanför sina hemland och inom hemlandets gränser. Flest flyktingar kommer till Pakistan, Syrien och Iran.

Det här är en total obalans i hur världen tar ansvar för de stora flyktingströmmar som finns. I Pakistan går det 750 flyktingar per dollar av landets BNP per capita. Siffran i Tyskland, det industrialiserade land med flest flyktingar, är 17 flyktingar.

Källa: www.dn.se

När man läser sånt här tycker jag att det är extra sorgligt att vi nu i Sverige har ett flykting-, främlings- och HBT-fientligt parti i riksdagen.

Människors rätt att skapa sig ett liv i frihet och trygghet är en grundläggande mänsklig rättighet som vi aldrig får förhandla om!


Jämarns bra!

Såg The Kings speech igårkväll och den var kanon!

Grymt skådespeleri och det är ju så spännande och intressant när man vet att det är verklighetsbaserat.

Filmen som utspelas under 1920-1930talen handlar om Prins Albert, hertig av York, som lider av svår stamning. För att få bukt med stamningen träffar Albert talpedagogen Lionel Logue som med okonventionella metoder försöker hjälpa prinsen. En rad olika händelser ställer sedan Prins Albert inför möjligheten att bli kung av England och det brittiska imperiet. Men en stammande kung...?

 

Den var så bra! Se den!

Skodan...


Fynd

Kappahl i Kungspassagen upphör snart och därför var det 70% rea på allt (inklusive tidigare rea) så jag och Elvira fyndade:

En t-shirt, en blus, en tröja, ett par strumpbyxor, 3pack örhängen och sex par sockar till Elvis för ynka 190:- spänn!

Folk var lite crazy där inne kan jag säga. Tyvärr hade nog rean pågått ett par dagar för det var nästan helt tomt på barnavdelningen så därför blev det bara sockar till lillan. Lite synd att man inte vetat om rean i förväg, då hade jag nog tvingat dit Jörgen!

Busmorfar

Alltså han är lite hopplös den där morfar. Så fort man vänder ryggen till har Elvira hunnit smaka glass, vaniljsås, rökt kött och sill! Nja, kanske inte de där sista grejerna men ändå...

Men en massa spännande saker får man då göra hemma i byn med vyn. Eller vad sägs om det här:Jajamen, med hörselkåpor xxl så går det minsann utmärkt att klippa gräs!


Nya rutiner

Det är fascinerande hur man numera totalt försöker anpassa sig efter en ny liten människa. Den absolut finaste och viktigaste lilla människan såklart men oj vilken skillnad det är nu jämfört med förr.

Ta bara det här med att åka hem till byn. Var ju ganska så enkelt förr, bara slänga ned lite kläder och sen åka. Nu är det ett evigt packande och fixande så det ska gå så smidigt som möjligt. Och från att ha sovit så fort man sätter henne i babyskyddet så gallskriker nu Elvira av ilska när hon ser bilen. För är hon inte utslut och trött ska ni inte tro att hon vill sitta fastspänd!

När hon var mindre var det bara att åka men nu är jag ju inte så sugen på cirka 2½h i en bil med en topp tunnor rasande och ledsen tjej. Så planen är att imorgonkväll klä på henne pyjamas och ge henne välling kring halv åtta så att hon förhoppningsvis sover hela kvällen.

*håller tummarna*


Note to self:

Be inte Jörgen att döda superstorajätteäckliga skalbaggar som tagit sig in via sovrumsfönstret.

Resultat:

Första försöket. Jörgen hugger tag i bil/lägenhetsnycklarna varvid jag skriker:
-Neeej, inte nycklarna! Jag måste ju ta i de sen!

Andra försöket. Jörgen plockar upp Vi föräldrar (som kom igår och som jag absolut inte hunnit läsa klart) för att mosa insekten. Jag skriker:
-Neeej, INTE tidningen.

Han mosar den med tidningen. Lämnar sovrummet och lämnar KVAR äckelkrypet på golvet.

Slutresultat:

Sol käkar upp skalbaggen innan jag hunnit städa undan den. Jag torkar av tidningen med en våtservett för jag ska baske mig läsa klart den.

Slutsats:
Äckliga kryp och insekter avlivas av mig i fortsättningen. Undrar om inte det var Jörgens plan hela tiden?

Nytt under solen.

Igår kom vi hem från Luleå och oj så bortskämda vi har varit! Riktigt skönt med en weekend borta från stan.

Några höjdpunkter från vår tripp:

* Elvira bestämde sig för att hon inte längre behöver äta på natten. Ja, ni läste rätt, vips så räckte det plötsligt bara med att peta in nappen ibland men någon nattamat behövs numera icke!

* Dop och bröllop. Så fint!

* Gogrillning i Gammelstad.

* Elvira myste och busade med kusinerna sina så det stod härligt till!

* Lillan fick också en nästan helt ny garderob av fina farmor.

* Och såklart, krypningen satte igång med hiskelig fart!

Efter att ha packat upp igår så ska jag nu packa om på nytt. Jag och lilla hjärtat åker hem till mormor och morfar, moster och lilla Klara och alla andra fina släktingar och vänner. Stora hjärtat får hålla sig hemma i stan och jobba hem lite cash. ;)

Familjefoto efter bröllopsfesten (farmors balkong).

Dop & Bröllopsmys

Idag har vi varit på bröllop och dop i Nederluleå Kyrka, Gammelstad.
Grattis Jessica & Markus! ♥ Och stort grattis till er lille Emil!
Så fina ni var och vilket kalas ni hade ordnat. Vi avvek ju lite i förtid men det är ju någon annan än vi vuxna som styr och ställer nuförtiden. ;)
Massor med varma lyckönskningar och gratulationer till er!

RSS 2.0