Sjuuuk...

Huvva så synd det är om mig! Och än mer synd om lilla hjärtat!

Nä, det är inget värre än en förkylning men redan halvdryga nätter blir ju inte bättre av att vi hostar och snörvlar oss igenom dem. Ingen feber i alla fall och huvudsaken är ju att Elvira inte blir sämre än hon redan är. Men nog tyckte jag synd om mig igår när sömnen vägrade infinna sig och snoret rann tills jag insåg att om jag tyckte det var drygt hur ska då lillan ha det. Genast blev det ju faktiskt mycker mer synd om henne.

Nej, nu måste vi blr pigga och krya till fredag för förkylning och trötthet till trots så SKA jag på Umeå Open. Jag får väl sitta med en kopp kaffe och med tändstickor för att hålla upp ögonen för jag ska se Håkan.

Over and out...

Dumma mej

Sist kära mor var på besök hyrde vi film och smaskade godis. Vi såg Despicable Me och harre min je så kul den var! Jag sticker inte under stolen med att jag älskar animerad film.

Och ni anar aldrig hur fluffiga enhörningar kan vara...Mama I´m comin home...

Imorgon ska jag hem för en kortare visit i byn med vyn. Eller ja, kort och kort. Håller mig hemma från sön till tors men sen blir det stan igen. Ska låta Elvira umgås med mormor så att det förhoppningsvis blir smärtfritt när mormor ska vara barnvakt på fredag.

För, håll i hatten, vi ska ju på Umeå Open! Jepp, här ska lyssnas på en massa skön musik och umgås med härligt folk. Det största problemet är dock hur i all världens dagar jag ska hålla mig vaken till 00.45 när Håkan drar igång...

Men det är fredagens fråga. Nu är fokuset på packande och hemfärd.


...

"En gång talade jag om för henne att jag inte var bra på någonting. Då strök hon med tummen över mina läppar, som var såriga efter att ha kysst henne, och sa att det krävdes begåvning för att överleva."
      
                                - Tawni O´dell, Avvägar


Bloggstrul

Fick ju nyligen en ny bloggdesign av söta syster Anna-Sara. Supersnygg men det verkar som lite saker krånglar på bloggen.

När det länkas och dyker upp inlägg på facebook, kan ni då klicka er vidare till bloggen eller kommer det fram ett meddelande om att bloggen inte kan hittas?

Och när ni kommenterar, får ni då fram och kan se era komentarer? Jag kan se att det har kommenterats på inlägg men inte läsa dem. För att se kommentarerna måste jag logga in på Blogg.se och läsa dem där. Hm.

Syster yster? Hur löser vi detta?

Fyllehönan


Denna raritet finns att beskåda i Västra Spöland. Det är en födelsedagspresent som svågern Kalle fått av sin mor. En fyllehöna!För er som, liksom jag, inte genast förstår vad det är så ska jag förklara. Det är en bag-in-box-behållare. Man tar ut plastpåsen med vinet ur boxen och fyller hönan. Och ju längre fram på kvällen desto tröttare blir hönan...

Jag skulle lätt betala några hundralappar för en fyllehöna!


Littfest 2011

Ska besöka Litteraturfestivalen imorgon. Önskar det fanns lite mer tid och möjlighet för att lyssna på några av alla de intressanta föreläsningarna men man vet ju inte riktigt hur lillan uppför sig.

Det här skulle jag iaf vilja spana in, förutom alla bokbord och utställare såklart:

Monstret och ondskan , idéhistoriker och litteraturvetare samtalar om monster och ondska i böcker.

Islamofobi , Mattias Gardell (ja Jonas Gardells bror) talar om islamofobi.

Slöjan , fotografen Elin Berge, Mattias Gardell och Ann Ferm samtalar om slöjan.

Martin Kellerman , talar om sin serie Rocky.

De två första och den sistnämnda kommer jag knappast att hinna med men den om slöjan är på lördag förmiddag så då kan ju Elvira få hänga med pappa.


Littfest logotyp

Friluftsliv


Bästa draghästen! Störst och starkast i skogen!


I helgen prövade vi på friluftsliv. Det gick sådär. Elvira skötte sig strålande och njöt av att sova i pulkan. Det var vi vuxna som inte var så duktiga på att planera och styra upp. Men när man väl kommit ut och fick sitta vid en eld var det underbart!


Skidåkning kan vara knepigt ibland...

Håhåjaja...

Egentligen borde jag nog inte skriva något nu för jag har inget vettigt att skriva om. Det rullar i stort sett på som vanligt.

Dock, kors i taket, så tog lillan nappen i lördags! Då vi såklart skulle visa att hon minsann hatade napp och inte alls vill ha så sög hon såklart tag för glatta livet och var hur nöjd som helst. Vet att många säger att det är bra om de inte tar nappen av en himla massa olika anledningar men då Elvira sugit sig fast vid bröstet som en vampyr nätterna igenom är i alla fall jag glad över om hon kan nöja sig med en napp en stund i alla fall.

Ja...nätterna. Att det skulle bli lite och knasig sömn var man ju införstådd med och att det kommer att vara så framöver men seriöst, jag begär inte mycket tycker jag. Vad sägs om i alla fall fyra timmars sammanhängande sömn? Kommer jag någonsin mer att få i alla fall det? Nu är det 4½ månad sen jag sovit mer än två, tre timmar i stöten och jag tror att jag kanske blir knäpp snart?

Efter att ha pratat med Bvc så ska vi utöka med lite mer smakportioner. Senaste två veckorna har ju Elvira fått lite gröt på eftermiddagen men nu ska vi flytta gröten till lunch och börja med lite matsmak kring middagstid. Sen får hon ju ersättning också en gång på kvällen, kring åtta-nio men trots att hon slurpar i sig 200ml somnar hon inte utan att ammas kring halv elva. Och sen vaknar hon för att äta kring ett, tre, fem-sex och vaknar omkring åtta.

Håhåjaja. Ja, trots att jag är så trött så förstår till och med jag att det här är ett gnatigt tråkinlägg. Vi piggar upp det med bildbevis på nappen!
*klappar händerna och dansar runt i förtjusning*

ÄNTLIGEN!

Jag har väntat i EVIGHETER!

Tisdag den 12 juli 2011 blir den min!

A dance with dragons

Fortsättningen på George R.R Martins mästerverk till fantasyserie A song of ice and fire.

Lätt den bästa fantasy som publicerats på en himla massa år.

Nu måste jag bara läsa om boken före. Bara 122 dagar kvar!!!

 

 


The Walking Dead

Försöker att se tv-serien The Walking Dead på Tv11 men det är ju hopplöst! Varför ska de envisas med att sända den på söndagar mellan 22.30-23.30? Dels måste jag se den ensam, eller ja, Elvira är ju ofta vaken men hon tittar av förklarliga och naturliga skäl inte, då Jörgen både är för trött och räddhågsen för att titta med mig och dels orkar jag ju inte se klart avsnitten. Är inte jag själv supertrött hinner Elvira alltid antingen somna i selen och sen vakna när jag försöker lägga i säng henne eller bli jättegnällig.Typiskt! Och ladda hem är ju inte ett alternativt då vårt mobila bredband från Telia är segare än segast...Serien som baserar på en serietidning (och också finns som tecknad tv-serie) är löst baserad på filmerna The night of the living dead av George A Romano.Och ja, jag blir lite mörkrädd när jag tittar...Topp 3 Discovery

Mycket hemmatid = mycket tvtittande. Och tack gode Gud för Discovery Channel. Många program kan vara dödligt tråkiga men de som är bra är riktigt bra. Mina personliga favoriter är:

1. Mythbusters. Ja, alla som tittar på det vet ju. Sjukt intressant, skoj och lärorikt!

2. Dirty Jobs. Mike Rowe reser runt och tester smutsiga, äckliga, illaluktande, ibland tom farliga jobb, och jag tycker att det är hur kul som helst. Jörgen har jättesvårt för Mike och tycker att han är överdriven men enligt mig är han skoj som tusan. Roligast hittills måste vara när han skulle samla in vattenormar och konstant blir biten. Ja, lite ondskefullt kanske att skratta åt någon som blir ormbiten men jag lovar, det är kul!

3. Extreme survival med Bear Grylls är ett program som jag älskar att hata. Framförallt pga Bear själv. SÅ självgod, irriterande och ja, jobbig. Men man kan ju inte låta bli att titta när han kryper in i kamelkadaver eller käkar de mest äckliga, slemmiga insekter och kryp och hela tiden framhåller hur extremt farligt allt han gör är. Även om han har ett helt kamerateam omkring sig hela tiden... 

Sen gillar jag ju Deadliest Catch också, men det känns ibland mer som en följetong, dvs man vill se avsnitten efter varann, de andra programmen är ju helt fristående avsnitt.


Framåt

Den här veckan händer det grejer minsann. Ja, allt kretsar ju som vanligt kring Elvira. Man tror att man inte ska blir en sån mamma som BARA pratar om sitt barn men... Det blir man ju såklart. Vi kan väl för enkelhetens skull byta namn på bloggen från Lillemoran till Elviran. ;)

I alla fall.
Den här veckan har vi börjat med smakportioner! Sen i fredags får Elvira lite gröt på eftermiddagen och än så länge är hon superduktig. Allt eftersom får vi börja utöka till riktiga portioner och förhoppningen är att hon därmed ska stå sig lite längre på det hon äter så hon börjar sova lite längre på nätterna. Det är fortfarande amning som gäller varannan, var tredje timme under natten och även om hon somnar om och praktiskt taget sover medan hon äter så gör inte jag det...

Idag fick hon också smutta lite på två små skedar med banan. Väldigt skeptisk var hon men hon åt det och spottade inte ut det iaf.

Igår efm/kväll hade vi barnvakt för andra gången. Älskade mamma kom hit så vi kunde dra på 30års kalas! Det gick över förväntan, vi var oroliga eftersom Elvira de senaste veckorna varit extremt mammig och pappig och skrikit så fort någon annan hållit i henne. Men även om det gick bra höll vi inte ut längre än ungefär fyra timmar, sen åkte vi hem. Även om hon inte gallskrikit och fått panik (som hon fått ibland) hade hon letat efter oss jättemycket och haft svårt att slappna av. När vi ringde hade hon inte sovit mer än cirka 20 min. Klockan var då 20.30 och senast hon sov lite längre var kring ett mitt på dagen...

Så vi åkte hem och så här efteråt konstaterar jag: Gud vilken tur att man inte drack igår! Elvira somnade kring halv elva, vaknade klockan ett och därefter vaknade hon minst en gång i timmen tills vi gick upp kvart i sju... Så trots en otroligt fin dag har jag inte gått ut ur lägenheten. Jörgen tog med sig gumman ut på långpromenad och jag sov tre timmar i sträck!

Ser fram emot den dagen hon börjar sova lite längre på nätterna så det känns bättre att ha barnvakt. Vore ju smidigt om hon började sova kring åtta-nio på kvällen och sov iaf fem sex timmar innan hon vaknar igen.

Ja, som sagt. It´s all about the kid! Och jag älskar det!


Hilma Elvira Lovis

Idag har mitt hjärtas fröjd och glädje namnsdag. Inte för att vi brukar fira namnsdagar i vår familj men för henne måste man ju kanske göra ett undantag. ;)

Hilma som lillan heter efter morfarsmor, min farmor det vill säga, är ett isländskt namn med betydelsen hjälmbärare.

Elvira är ett spanskt, måhända arabiskt, namn som betyder den vita men det kan också stå för pigg och tillförlitlig.

Lovis är ju mest känt från Ronja Rövardotter men det är ett gammalt namn som antagligen kommer ifrån Louise och då betyder det hjältinna och berömd kämpe.

Ibland brukar jag säga att det är tur vi fick en liten tjej för hade det blivit en grabb så hade vi aldrig kommit överens om ett namn. Där tyckte jag och Jörgen helt olika men flicknamn hade vi väldigt få som vi funderade på. Och när hon kom kändes det som att hon var en liten Elvira. Och pigg är hon då sannerligen! 


RSS 2.0