Den döende bloggen...

Ja, inte blir det ofta den uppdateras numera. Har många gånger funderat på att ta bort den men samtidigt finns det så mycket här som jag vill ha kvar och komma ihåg.

Så nu blir det ett lite bok-blogg-inlägg bara för att finnas kvar lite till. Och så att jag kan komma ihåg vilka böcker jag vill läsa i sommar!

Fader död av Giles Blunt
Sköra bestar av Tawni O´Dell
Vålnader och Horn av Joe Hill
Deadlocked av Charlaine Harris
Seed av Rob Ziegler
Roten till det onda av Peter Robinson (en Alan Banksdeckare som jag inte läst än men herrmin... vad bokförlagen i det här landet har slarvat med översättning och utgivning av de här böckerna, de kommer ut huller om buller)!
The end of wasp season av Denise Mina
Rosa -den farliga färgen av Fanny Ambjörnsson
Juliet, naked av Nick Hornby

Och man borde ju faktiskt ta sig i kragen och läsa Jag är Zlatan Ibrahimovic och är man ändå ine på biografier tror jag att Morgan Allings bok Kriget är slut kan vara riktigt bra.

Fler förslag till min sommarläsning?

Mångfaldsforum

Idag och imorgon har jag den finfina möjligheten att delta och närvara på Mångfaldsforum i Umeå. Jag har fått och ska lyssna på ett flertal spännande och inspirerande föreläsare.

Idag kickade morgonen igång med Leo Razzak, social entrepenör, som snackade om sin bakgrund, sina erfarenheter och som ville delge sina tankar med oss i publiken. Oj, vilken talare! Ibland hamnar man på föreläsningar och annat där den som talar verkligen inte är någon retoriker eller underhållare men Razzak var verkligen både tankeväckande och lätt att lyssna på.

Här kan du läsa mer om Leo och här kan du läsa om han och hans familjs projekt Banglabarn.

http://www.leorazzak.com/wp-content/uploads/2011/11/leorazzak.com1_.jpg

Dagens andre talare var Jonas Helgesson. Han är föreläsare, författare och stand upkomiker och har skrivit böcker som Grabben i kuvösen bredvid och Ett cp-bra liv. Åh så glad jag är att jag har fått lyssna till honom! Underbart men kort var det och så många tankar som väcktes hos mig. Det var roligt men också allvarligt och ibland fastnade skrattet i halsen.

http://www.jonashelgesson.se/images/Pressbilder%20large/jonas_helgesson_boxar2011.JPG

Här hittar ni Helgessons egen sida och kan läsa mer. Jag säger bara, om ni får chansen att lyssna till honom någon gång, MISSA DEN INTE!

Själv ska jag se till att låna hans böcker snarast!


RSS 2.0