Gillar inte heller dieter!

 
Källa: realitytvgifs
 

Whop whop!

Kan inte något om Australiens inrikespolitik (eller politiska system överhuvudtaget) men herregud så imponerande att se premiärministern Julia Gillard retoriskt slakta oppositionsledaren Tony Abbot i en debatt i parlamentet.
 
– Om han vill veta hur kvinnoförakt ser ut i det moderna Australien behöver han inte en motion i parlamentet, han behöver en spegel!
 
 
 

Om Riksdagsdebatter i Sverige var så här spännande skulle jag bänka mig framför teven närhelst!
 
Och bakgrunden till debatten kan ni läsa här.

Learn English with Ricky Gervais

Hahahahahahahaha!
 
 
Extra kul när man är sfi-lärare dessutom... ;)

Fantastiskt motsägelsefullt!

För mig är det helt obegripligt att SD går framåt i opinionsundersökningarna. Läser analyser och kommentarer kring det, bl.a av kloka Lena Sundström som skrivit om t.ex högerextremistiska partiers framgång i Danmark i boken "Världens lyckligaste folk". Efter SDs inträde i Riksdagen har media bl.a gått från att beskriva partiet som rasistiska och främlingsfientligt till "invandringskritiskt". Viss skillnad!

Här är bara en bråkdel av det jag inte förstår när man pratar om SD:

• Partiet, dess företrädare och förespråkare tar ständigt på sig offerkoftan och säger sig bli motarbetade av "gammelmedia". MEN ändå kan politiker inom partiet säga sånt som "arabslödder", skäggbarn, neger är en färg (!), etc etc utan vidare hård granskning av media.


• Alla som kritiserar partiet och dess politik beskylls för att vara PK och naiva personer som låter sig luras av gammelmedias bild av invandring, integration och islam. MEN att de själva sväljer allt som publiceras på Avpixlat, Fria Tider etc tyder såklart inte alls på någon brist på kritiskt tänkande. För de sidorna har väl definitivt inte någon politisk vinkling på vad de tar upp...?


• Herregud! Någon som kanske, kanske har invandrarbakgrund har sagt svenne, svennejävel tom! Omvänd rasism! Svenskhat! Ut med männskan! ...Va, kan man ta illa upp av ordet neger? Svarting? Gud så känsligt!
• Partiledaren Jimmie Åkesson skriver att det inte finns någon plats i partiet för rasister och rättshaverister. Men, vänta nu... Var det inte han som skrev att islam är det största hotet mot västvärlden? Eller pressekreteraren Björn Söder som skrev "Sverige?" när Loreen tog hem segern åt Sverige i Eurovision?


• Många som sympatiserar med partiet anklagar återkommande islam och muslimer för kvinnohat men samtidigt får feminister och kvinnor som kritiserar SD kommentarer, mail och hot som t.ex att de borde "sprättas upp och våldtas". Undrar vilka som egentligen har värst kvinnosyn?


• Inget annat parti än SD vågar prata om invandringen! SAY WHAT??? Pratas och skrivs det om något annat nuförtiden?


• Sen ska man ju inte glömma det ironiska i att sidor som granskar SD, tex Inte rasist men... ofta utsätts för hackattacker medan partiet och dess sympatisörer säger sig stå för "riktig åsiktsfrihet".
• Och förutom SDs riktigt unkna syn på invandrare i allmänhet och muslimer i synnerhet ska vi ju inte glömma deras tragiska inställning i frågor kring jämställdhet och HBT...

HUR SVÅRT KAN DET EGENTLIGEN VARA ATT STÅ FÖR MÄNNISKORS LIKA VÄRDE?


RSS 2.0