Varför Sverigedemokraterna är ett skitparti

Läste i veckan på Svts textv om att SD låter personer med nazistiska sympatier eller bakgrunder i nazistiska partier ställa upp som representanter för SD i kyrkovalet. Själv är jag totalt ointresserad av kyrkovalet och har dessutom funderingar på att gå ur Svenska Kyrkan men det finns en enda anledning som skulle kunna få mig att rösta i det valet. Och det skulle vara för att förhindra att SD får en chans att slå sig fram ytterligare politiskt.

Det är i Stockholm, Göteborg och Malmö som tre personer med nazistiska bakgrunder (Nordiska rikspartiet och Nationaldemokraterna) representerar SD i kyrkovalet. När sedan Jimmie Åkesson, SDs partiledare konfronterades med detta, i tvprogrammet Adaktusson, eftersom han tidigare sagt att ingen med nazistisk bakgrund eller sympatier kan representera SD, svarade han:

att han har svårt att politiskt definiera Nordiska rikspartiet och Nationaldemokraterna. Vidare sade han att de tre personerna i kyrkovalet, och deras människosyn, har bedömts vara trovärdiga partiföreträdare.

Hur i hela friden kan människor med nazistiska sympatier bedömas som lämpliga att delta i ett kyrkoval (ja, i vilket val eller parti som helst för den delen)? Svenska Kyrkan ska väl ändå stå för en humanistisk, kärleksfull och allomfattande människosyn som inkluderar och är öppen för alla människor oavsett religion, etnicitet, kultur och nationalitet. Det rimmar ju otroligt illa med allt som nazism och i förlängningen SD står för.

SD vill ju gärna framhålla sig som ett parti som vänar om kyrkan och kristendomen men statistik från SCB visar är deras väljare inte så kyrkligt engagerade (faktiskt det parti som engagerar sig minst). 60% av SDs väljare går aldrig i kyrkan och mindre än 2% går i kyrkan mer än en gång i månaden. Att de ställer upp i kyrkovalet handlar snarare om att försöka nå fler politiska framgångar än ett egentligt engagemang för kyrkan.

Nej, usch, fy och blä för Sverigedemokraterna och deras snedvridna människosyn och främlingsfientlighet som de döljer genom att kalla sig för "invandringskritiska". Kolla gärna in programmet Kalibers granskning av SDs dubbla budskap...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0