Elviras dop

Något sent tänkte jag skriva lite om Elviras dop. Hon döptes den 16/4 i Umeå Stadskyrka och det var även där som dopfikat hölls efteråt.

Det var så fint! När jag stod där framme kunde jag inte titta på Elvira som fanns i Jörgens famn för då började ögonen tåras på mig. Särskilt sött tyckte jag att det var att två av Elviras kusiner, Tilde och Alva, var med i ceremonin och hällde upp dopvattnet och tände dopljuset. Och det kändes bra att mina två älskade systrar nu är Elviras faddrar. Sen läste faster Veronika upp en dikt under själva ceremonin och mostrarna Anna-Sara och Lotta läste både under ceremonin och på dopfikat.

Kakor och tårta bjöds det på och för barnen hade vi en liten fiskdamm. Sen hade jag, Jörgen och Elvira ypperlig hjälp under presentöppningen då det fanns en hel drös med småtjejer som gärna hjälpte till! Elvira fick galet många och fina presenter och jag ska försöka visa upp en del av det på bloggen senare.

Jag är så glad över att så många kunde komma och det var så roligt att se både familj, släkt och vänner! Men det kändes som att man pratade lite med många men inte hann med att prata ordentligt med någon.

Kära mor filmade när vi var i kyrkan och jag filmade lite, lite när vi var på dopfikat men tyvärr har vi väldigt få foton från dopet så ni som var där och eventuellt fotade något får hemskt gärna maila lite bilder.Winter is coming...

Åh herre min je! Jag vet inte vad jag har för ursäkt men jag hade TOTALT missat att Game of thrones, HBO:s nya storserie baserad på George R R Martins fantasyböcker, hade premiär igår. Hittills har den fått finfina lovord och den verkar ju vara hur bra som helst!

Jag vill se den nu! Och jag vill se ALLT!
Studera igen?

Har kastat in en ansökan till Umeå Universitet för att läsa Svenska som andraspråk C. Tänker nog försöka gå den samtidigt som jag är hemma med lillan så vi får väl se hur det går.

Varför? Ja, egentligen är jag inte jättesugen på just den kursen men om jag i framtiden vill undervisa på högstadiet och gymnasiet måste jag läsa c-kursen. Annars får jag ingen behörighet och lärarlegitimation i det ämnet. Och vill jag kunna sätta betyg och bli fastanställd måste jag ha lärarlegitimationen innan 2015.

Har pratat med universitetet och det är inte alltför många tillfällen man måste vara på plats så då kan Jörgen vara hemma de dagarna med Elvira (alt. att jag tar med henne dit om det funkar). Sen är ju halva kursen uppsatsskrivande och det gör man ju hemma.

Det borde gå, särskilt om man kommer ihåg att det ju bara rör sig om 20 veckor. 20 veckors plugg igen och sen kanske jag är klar för sista gången?Gympa

I veckan slog jag till och började med träningen. Först ett stepmuskelpass i måndags och nu idag for jag och lillan på mamma-babygympa. Jättekul att börja röra på sig lite mer (och ja, det behövs...hmf) och Elvira tyckte nog också att det var skoja att spana in när mamma hoppade runt. Och sen fanns det ju en massa andra spännande bebisar där.

Nu gäller det bara att försöka hålla igång det här lite så man verkligen tar sig iväg nån gång i veckan!

Baka, baka liten kaka...

Funderar över vad jag ska baka till dopet. Mest funderar jag dock på hur jag ska låta bli att äta upp alla kakor innan lördag. Jag menar, man måste ju provsmaka, men det kanske är schysst att bjuda på annat än kaksmulor?

Än så länge är bara Dumlekakorna gjorda men det blir nog en del muffins också. Nej. Inte cupcakes. Muffins!

Men mest av allt längtar jag efter att få träffa alla härliga människor som kommer för att uppvakta min käraste lilla unge på hennes dopdag!


Hur ska det gå...?

Ikväll, 18.10, ska jag på mitt första Stepmuskelpass på evigheter! Hur ska det gå? Kommer jag att ramla av brädan, helt misslyckas med koreografin, inte orka med styrkedelarna eller kommer det att gå bra? Kommer det rent av vara så där himla kul och skönt som träning kan vara?

Efter klockan sju ikväll så vet jag!

Detta är ett MÅSTE!

Snubblade in på ett avsnitt av brittiska Dragons Den häromdagen. Ni vet den där serien när vanligt folk får presentera sina uppfinningar, idéer eller företag för sex stycken rika investerare, kallade "drakar".

Och det här var ju bara för läckert:Ett trollspö! Jag skulle lätt kunna gå omkring i lägenheten och bara stänga av, sätta på, öka och sänka volymen, tända och släcka allt som gick att styra med trollspöet. Tänk er! Ett trollspö!

Jag.måste.äga.detta. Åtminstone någon gång i mitt liv!


Hur kunde jag missa?!?

Idag har det varit Glassfrossa på Folkets Hus i stan. För 50:- fick man gå runt och äta hur mycket glass man ville. Obegränsat med kul- och mjukglass. Obegränsat!

Nästa år säger jag bara... Nästa år är jag där!


Allra sötaste

och underbaraste Elvira käkade minsann sin första majskrok i veckan. Hon såg mäkta konfunderad ut ett tag men höll hårt i majskroken och hälften hamnade väl i munnen och resten i ansiktet. Hon är så duktig på att äta lilljäntan trots att hon bara är fem månader. Ett evigt sölande såklart men hon är så söt så socker smakar salt även när hon har mat i örat.

Hon har kunnat vända på sig länge nu men de senaste veckorna har hon blivit något av en expert på det, fingerfärdig och pratig är hon också så nu väntar vi bara på första tanden och att hon kan sitta.

Otroligt ändå vad tiden går fort. Fem månader! ♥


Julian Assange?

Var en jätteintressant dokumentär på Svt ikväll om Julian Assange -Wikileaks grundare. Den handlade om all uppståndelse som varit och är sedan Assange häktats för våldtäkt i Sverige. Är det som Michael Moore och andra hävdat en falsk anklagelse för att få Assange åtalad, dömd och sedan utlämnad till USA (konspirationsteori tror jag om den här linjen) eller handlar det främst om att synen på våldtäkt ser annorlunda ut i Sverige och svensk lagstiftning än i många andra länder?

Samtidigt så framkom det ju att svensk och engelsk lagstiftning faktiskt säger samma sak kring våldtäkt, dvs om att någon utnyttjar det faktum att en person befinner sig i hjälplöst tillstånd, tex i sömn eller påverkad av alkohol så är det våldtäkt även om någon form av våld inte har använts.

Det fanns väldigt många intressant åsikter i programmet, om synen på våldtäkt, vårt och medias behov av hjältar, konspirationsteorier etc. Sen håller jag med Pirate Baykillen om att det är märkligt att nämndemännen i svenska domstolar är politiskt tillsatta. Jag menar, det finns ju visst partifolk som jag inte skulle känna mig rimligt och rättvist betraktad av.


Trasig grammofon

Så känner jag mig just nu. Det enda som det pratas om från mitt håll och alla andras också verkar vara Elviras sömn. Och min brist därav.

Just nu känns det faktiskt som att vi inte gör något rätt och jag vet inte när det kommer att vända. För tusan, varenda gång jag läser om bebisars utveckling så möts jag av att "kring tre månaders ålder (alternativt fyra eller fem) så sover de flesta bebisar iaf 5-6 timmar om natten utan att behöva äta/ammas". Yeah right!

Ända sedan hon bara var några veckor har vi haft som kvällsrutin att hon badas, vi myser och tar på pyjamas och hon får en flaska ersättning av pappa. Sen somnar hon oftast i selen och vi lägger henne i spjälsängen. Men trots att hon ju numera alltså sover mesta tiden i spjälsängen så vaknar hon minst tre, fyra gånger under natten. Och senaste tiden vaknar hon också och vill inte somna om omkring fyra, fem på morgonen.

Varje natt ställs jag inför ett pest eller kolera beslut. När jag ammat henne i sängen och hon sover. Ska jag låta henne ligga kvar bredvid mig vilket betyder dålig sömn och jätteont i ryggen för mig eller ska jag lägga över henne igen till spjälsängen men riskera att hon vaknar? Och oavsett var hon sover så vaknar jag så fort hon i stort sett rör sig och undrar... Kommer det här att sluta med att jag måste amma igen?

Nu har jag iaf bestämt mig för att styra hennes sömn på dagarna. Nu är det slut på att hon får sova tills hon vaknar under dagen. Max en timme på förmiddagen, två mitt på dagen och en på eftermiddagen. Och under dagen får hon äta hur mycket som helst. Gröt på förmiddagen och mat till middag, ersättning på kvällen och en himla massa ammning där emellan. Någon gång måste det ju bli bättre! 

Och sover inte hon eller jag bättre snart så flyttar jag ut spjälsängen från vårat sovrum till hennes. Då vaknar jag ju kanske inte så fort hon vänder på sig...

Herr Håkan Hellström

Vet inte hur många gånger jag sett Håkan nu men det är baske mig alltid bra! Det var så roligt att fara iväg, jag och Jörgenm, och göra något vi två, tillsammans. Visst var vi inte helt avslappnade (undrar hur många gånger i minuten vi kollade våra mobiler för att se så inte mormorbarnvakt försökt få tag på oss) men det var ändå jättekul.

Och Håkan var så bra. Så bra att jag fick gåshud och en gång till och med var tvungen att hoppa in i folkhavet och dansa loss lite. Jo, jag tror nog att Jörgen skämdes liiite över mig men det kan han ju leva med!

Och gudskelov att vi tog oss in till konserten. Hade ju varit där och sett Säkert! först och sedan gått ut för att köpa dricka och när vi ska tillbaka in så är det enorma köer in som var helt stillastående. Såg verkligen ut ett tag som att vi inte skulle ta oss in. Folk svimmade bredvid oss när det tryckte på som mest! Men till sist kom vi in, träffade härliga Ida med karl och sen var det Håkan som gällde!


Foto: Oskar Sandström (VK.se)


RSS 2.0