Umeå Open!

Åh herre min je säger jag bara. Umeå Open 2011. Vilket startfält de presenterar! Inte nog med att festivalen ska pågå från 28/3 till 2/4, de tre banden som de släppt hittills är Bob Hund, Säkert! och HÅKAN HELLSTRÖM!!!

Snabbkalkylering...slutet på mars...Elvira är då cirka fem månader. Lotta, vad sägs om att vara barnvakt några timmar en kväll så Lillmorsan får lyssna på lite livemusik?

Umeå Open!!!


Lillemor Persson och tröttheten

Ja, Lillemor, det är jag det. Och jag är trött!

Igår började Jörgen att jobba igen och jag kan säga att han saknas. Inte för att det är svårt eller särskilt jobbigt att vara själv med lillsötisen utan det är helt enkelt lite...ja...tråkigt. Dagarna ägnas mest åt att byta blöja, amma, vila, byta blöja, amma, jollra med Elvira, ta en promenad med barnvagnen, amma, byta blöja, försöka vila eller sova när Elvira gör det så man orkar med att vara vaken sisådär kring klockan fyra till sex eller varför inte mellan klockan tre till sex på natten. När Jörgen var hemma hade man ju någon att dela allt med, både allt det otroligt härliga och roliga men också det mindre skojiga...

Förstå mig rätt. Det är underbart att vara hemma med min lilla dotter. Ibland när hon tittar på en eller man ser ett leende så kniper det tag i hjärtat av lycka så det nästan gör ont. Ibland kan jag bara sitta och titta på henne och förundras över det mirakel som hon är. ♥

Men klockan fem på morgonen, när man sovit dåligt under natten och dagen, hon skriker och man vet att man redan har bytt blöja och ammat och inte kan förstå varför hon är ledsen så känner man sig snarare maktlös istället. Man vill ju att hon ska vara nöjd och belåten och stressnivån stiger ju mer hon skriker.

Nu längtar jag till helgen då min familj ska komma och hälsa på. Syster yster Anna-Sara med tjockmagen och Nils och finaste mamma, pappa och farmor! Så härligt att träffa dem, det känns som evigheter sen! Och nu ska jag också passa på att vila upp mig inför vakennatten som stundar. :)

Tänk ändå att lilla Elvira redan är 15 dagar "gammal". Ibland känns det som att hon alltid har funnits hos oss men för det mesta betraktar man ändå henne, helt förundrad över att hon finns till!


Presenter

Elvira vill tacka för alla fina presenter som hon fått!

Häromdagen kom det blommor från mormor och morfar i Nästansjö. Och när helst moster Lotta kommer så verkar hon ha med sig något nytt!

På BB fick hon också sina första gosedjur från moster Lotta och Kalle och mammas moster Sabina med barn. Och mormor och moster Lotta hade också sett till att köpa med sig en massa bebiskläder i stl 50 vilket ju var för himla bra. Mamma och pappa hade nämligen inte så mycket kläder i stl 50 utan betydligt mer i stl 56 men det ser ut som att hon ska drunka i de kläderna... :) Men bebisar sägs ju växa fort så snart lär ju de kläderna sitta perfekt!

Kissekatten kom Sabina med familj med och Barbapappa och den gröna galningen Verner bidrog Lotta och Kalle med. Gissa vilken som Lotta valde och vilken Kalle valt ut... ;)

Tack än en gång säger Elvira och hennes mamma och pappa!

Bvc

Idag var vi på Bvc för första gången. Eftersom lilla Elivra just är lite liten så ville de från BB att vi skulle ha en tidig viktkontroll. Men allt var så bra så! Hon var tillbaka på sin födelsevikt, 2860g, redan efter en vecka och det tyckte sköterskan var jättebra.

Hon var också lite förvånad över att lilla naveln redan ramlat av vilket den gjorde så tidigt som i måndags och då var ju Elvira bara fem dagar. Det var bara vikten som kollades men de tyckte hon såg himla nöjd och glad ut.

Mamma och pappa var dock inte jättenöjda eftersom det var sagt att vi skulle komma 11.30 och 12.10 var det fortfarande upptaget hos sköterskan och när vi väl knackade på så visade det sig att de glömt bort att vi skulle komma.  Tur att mamma och pappa varit lite förutseende och sett till att Elivra var mätt och belåten innan vi for så hon sov så gott.

Allt går så bra och Elvira är så snäll. Det enda "smolket i bägaren" skulle väl vara att amningen funkar sisådär. Men det blir bättre och bättre dag för dag och hon får lite ersättning ibland när det verkar behövas. De på BB tyckte att det kunde vara lika så bra att ge ersättning då hon just är lite liten, huvudsaken hon ammas först.

Nu hoppas vi att allt ser lika bra ut på tisdag då distriktsköterskan kommer på hembesök!

Pappa vet bäst!


Ja. Om ni nu blev lite förvånade och förvirrade över att det på onsdag förmiddag kommer ett inlägg om att bebisen inte lär komma när pappa Jörgen gissat så har det sin lilla förklaring. Inlägget skrevs nämligen tisdag eftermiddag när jag inte känt av ett jota och tidsinställdes för att publiceras på onsdag. När jag sedan på tisdagkväll började känna av molande värk och sånt så smått så ides jag inte avbryta eller ta bort publiceringen av inlägget. Jag trodde nämligen inte att Jörgen skulle få rätt! :)

Men värkarna fortsatte och blev mer regelbundna och mer intensiva så på onsdag eftermiddag åkte vi in till förlossningen. Jag var helt övertygad om att de skulle skicka hem oss men tji fick jag! Ett tag var det väl 50-50 huruvida det skulle bli bebis den 3e eller den 4e men som sagt: Pappa vet bäst!

Så 21.40 (enligt papperna men 21.49 enligt pappa Jörgen) föddes vår underbara lilla dotter. 2860g liten och 47cm. Frisk och kry och helt fantastisk såklart!


Inget nytt...

Men nu närmar det sig ju med stormsteg och vi börjar trilla in på gissningarna nu...

När kommer bebisen?

Vecka 43

 

Vecka 45

 

25/10 Mån

 

8/11 Mån

Marlene

26/10 Tis

 

9/11 Tis

Maria

27/10 Ons

 

10/11 Ons

Lotta, Hilma

28/10 Tors

 

11/11 Tors

Marie, Helena, Alexandra

29/10 Fre

 

12/11 Fre

Jossan

30/10 Lör

 

13/11 Lör

Fia

31/10 Sön 

 

14/11 Sön

Kicki

Vecka 44

 

Vecka 46

 

1/11 Mån

 

15/11 Mån

Marlene

2/11 Tis

 

16/11 Tis

Anna-Sara

3/11 Ons

Jörgen

17/11 Ons

Johan

4/11 Tors

Berit

18/11 Tors

 

5/11 Fre

Ros-Marie

19/11 Fre

 

6/11 Lör

BF!

20/11 Lör

 

7/11 Sön

Mia, Mamma,

Veronika

21/11 Sön

Moa-Lill,

Daniel


Känner då inte av något så det lär ju dröja och jag skulle tro att jag får fara på åtminstone ett till besök hos barnmorskan då vi är inbokade på måndag.

Det är riktigt skönt att bara vara ledig. Har roat mig lite här hemma med att baka och fixa plus lånat en massa böcker på bibblan. Har bokat in några fikadater också så att man inte ska få så mycket lappsjuka här hemma. Haha!

Som sagt, vi glider in på gissningarna nu men jag skulle tro att barnafaderns gissning inte är rätt. ;)


Älska Ricky Gervais!

Han är så himla rolig!

Igår hyrde och såg vi The invention of lying och jag gillade den måste jag säga! Jag tycker att Gervais är så kul på något så där lite torrt, cyniskt, brittiskt sätt. Och sen är det ju såklart ingen nackdel att jag älskar The Office och Extras som han producerat och medverkat i.


RSS 2.0