Vecka 39 +0 och gissningar

Ja.

Som rubriken säger. Nu är jag i vecka 40, men precis i början vilket innebär vecka 39 +0. Bebisen kan ju dyka upp när som helst men inga tecken eller känningar än så länge... *längtar*

Magen kanske inte är direkt gigantisk men jag känner mig tung, tung, tung... Och trött! Och allra mest förväntansfull, nervös och längtandes...Det har ju kommit en hel del gissningar och så här ser läget ut just nu:

När kommer bebisen?

Vecka 43

 

Vecka 45

 

25/10 Mån

 

8/11 Mån

Marlene

26/10 Tis

 

9/11 Tis

 

27/10 Ons

 

10/11 Ons

Lotta, Hilma

28/10 Tors

 

11/11 Tors

Marie, Helena, Alexandra

29/10 Fre

 

12/11 Fre

Jossan

30/10 Lör

 

13/11 Lör

Fia

31/10 Sön 

 

14/11 Sön

Kicki

Vecka 44

 

Vecka 46

 

1/11 Mån

 

15/11 Mån

Marlene

2/11 Tis

 

16/11 Tis

Anna-Sara

3/11 Ons

Jörgen

17/11 Ons

4/11 Tors

Berit

18/11 Tors

 Johan

5/11 Fre

Ros-Marie

19/11 Fre

 

6/11 Lör

BF!

20/11 Lör

 

7/11 Sön

Mia, Mamma,

Veronika

21/11 Sön

Moa-Lill,

Daniel


Själv hoppas jag på någon gång under vecka 44, men tror att det blir under vecka 45 för jag vill inte vänta ända till vecka 46! Hahaha!

Förresten: blir det en pojke eller en tjej? Vad tror ni?

Härliga helg!

Åh så skönt det är med ledighet och helg!

I fredags var vi bortbjudna på middag och det var så trevligt, gott och kul! Även om vissa inte riktigt förstod att vi tjockisar kan bli lite trötta där fram emot elva, halv tolv...

Igår kom fina svärmor på besök ifrån Luleå och vi sprang runt på olika affärer. Vi hämtade ut barnvagnen, knyttet fick en del presenter av den blivande farmorn och jag fyndade ett par walkingskor och köpte lite amningskläder. Jörgen shoppade minsann också loss och gjorde flera fynd.

Idag har vi städat och tvättat upp Skodan, promenerat lite och snart ska vi se film!

Härligt!

Och visst ja....Imorgon och en massa dagar framöver är jag LEDIG!


Lägenheten

Bjussar på några bilder från lägenheten.

Trivs så bra att det nästan inte är sant!Vi har ställt gästsängen i barnrummet då bebisen ju kommer att sova hos oss den närmsta tiden och månaderna. Det fanns heller inget riktigt fiffigt sätt att placera den på i datarummet/kontoret men det löser sig. Vi har rätt mycket småfix kvar, hyllor och gardiner och sånt som borde fixas men det får ta den tid det tar. Allt eftersom blir det i alla fall mysigare och mysigare och jag trivs som fisken i vattnet!

 


Presenter


Jag gnäller ju lite här i bloggen över att inte få presenter (JÖRGEN!) men jag får ju faktiskt visst presenter. I onsdags när jag hade avslutning med SFIn så fick jag en jättevacker blomma av en man från Litauen och jag fick också en chokladkaka av en annan elev från samma land. Vacker och gott! En massa lyckönskningar, kramar och löften om att ses igen gav också.

Måste bara säga att jag älskar att arbeta med invandrare/flyktingar/människor från olika kulturer. Det är verkligen så berikande och spännande. Man lär sig galet mycket om sig själv och andra. Och det är alltid kul när ens fördomar slås omkull. Som när en muslimsk man från Somalia som har haft tre fruar säger att han hoppas att jag får en dotter eftersom flickor är smartare än män! Hahahaha!

Jag kommer aldrig att förstå mig på människor, som tex de inom SD, som tror att Sverige skulle bli ett bättre land utan invandrare och dessutom värderar människor utifrån varifrån de kommer eller är födda...

Men åter till presenterna! Vår blivande lilla familj har ju fått otroligt fina små babykläder av mamma och farmor som de suttit och stickat. Så fina!

Det här är bara en bråkdel av alla fina handgjorda kläder som vi fått till knyttet och vi är så tacksamma!


"Vilodag"


Idag har man gjort lite av varje. Det är så skönt att vara ledig men då det är en ledig dag i veckan, ja förutom helgen såklart, så är det alltid en massa som ska hinnas med istället.

Men jag känner mig nöjd med dagen och än är den inte slut! Jag har fyndat julklappar och presenter till både mig själv och andra på Åkerbloms Höstrea! Sjukt värt att köpa böcker med hektopris! Ja, man väger böckerna man köper och betalar ynka 3,95:-/hg. Sweet!

Sen har jag ringt Barnens Hus och bett dem montera ihop barnvagnen så på lördag ska vi hämta ut den. Efter det har egentligen hela dagen ägnats åt att städa och tvätta. Har fått galet fina, vackra, mjuka och mysiga bebiskläder som min mamma och farmor stickat. Handtvätta tar dock lite tid har jag märkt. Sen fick vi en superfin liten overall av syster Lotta och Kalle. Så söt, vit och lurvig med små öron på!
Nu är dock i stort sett alla bebiskläder och sängkläder till spjälsängen tvättade och fräscha så nu är det verkligen väntans tider!

Ikväll funderar jag på att bege mig till Strömpilen. Har egentligen inte alls råd att köpa något överhuvudtaget (eftersom jag kommit fram till att jag är ett klantarsel och att bilar är dyra saker och något utav djävulens påfund...) MEN... jag har fortfarande inte köpt en endaste liten amningströja eller linne och det kan ju kanske behövas? Dessutom är det "tjejkväll" och alla butiker är öppna till kl 22.00 och har lite olika rabatter och erbjudande och sånt. Får se om orken räcker till! 

Sagt och hört

Från en avlägsen plats i lägenheten, läs toan, hörs:

-Lillemor! Den måste....14 november!
-Vaaa?
-Den måste komma före den fjortonde!
-Vaa? Vad då?
-Men vårat BARN!
-Måste bebisen komma före 14 november? Varför då?
-Jaaaa, ja, vad händer den fjortonde Lillemor?! Sånt här måste du kunna!
-....... Är det Fars-dag den fjortonde?
-JAA, och då ska jag få presenter! 

----
Men jag då!? När ska jag få presenter???

Materialist -javisst!


Vi ska bli med tv!

Ja, alltså en sån där tunn sak. Platt brukar det visst heta! Det blir en LG 42LD450, en 42 tums tv. Den ska visst ha en usb-port så man kan plugga in musik och bilder på tvn, en inbyggd digitalbox, möjlighet att koppla ihop den med datorn etc etc. En massa tekniskt mumbojumbo som jag aldrig lär förstå mig på.

Men den är svart och fin och enligt prisjakt.nu klart prisvärt och bäst enligt ranking för priset den har.

  

 

Med frakt från netonnet så blev priset strax under 5300 riksdaler men det får det väl förhoppningsvis vara värt.

Tjockteven börjar ha gjort sitt både när det gäller bild och ljud och dessutom är tvdosan trasig vilket driver en till vansinne. Ett tag var den helt paj och då fick man ju lite motion då och då när man bytte kanal men nu fungerar den sporadiskt vilket ger upphov till en massa irritation då man in i det sista försöker byta kanal eller ändra ljudet från soffan men till sist måste RESA SIG UPP!

Men om några dagar kommer den. Jag är nöjd för VI har köpt en tv för JÖRGENS pengar och han är nog nöjd för jag valde ut den... Vilket betyder att han kan gnälla på mig om han inte är nöjd...


Gissa -uppdatering


Det har ju trillat in några gissningar hittills så jag lägger ut en uppdaterad bild. Såg ju också att jag slarvat när jag skrivit in datumen så nu är det fixat.

Moa-Lill, din gissning blir därför söndag den 21/11, inte den tjugoandra. Men båda alternativen känns ju alldeles för långt bort!!!När kommer bebisen?

Vecka 43

 

Vecka 45

 

25/10 Mån

 

8/11 Mån

Marlene

26/10 Tis

 

9/11 Tis

 

27/10 Ons

 

10/11 Ons

Lotta

28/10 Tors

 

11/11 Tors

 

29/10 Fre

 

12/11 Fre

Jossan

30/10 Lör

 

13/11 Lör

Fia

31/10 Sön 

 

14/11 Sön

Kicki

Vecka 44

 

Vecka 46

 

1/11 Mån

 

15/11 Mån

Marlene

2/11 Tis

 

16/11 Tis

 

3/11 Ons

Jörgen

17/11 Ons

Johan

4/11 Tors

 

18/11 Tors

 

5/11 Fre

 

19/11 Fre

 

6/11 Lör

BF!

20/11 Lör

 

7/11 Sön

 

21/11 Sön

Moa-Lill


Ingen tror ju hittills på vecka 43 och det gör då inte jag heller. Då jobbar jag ju fortfarande och det sägs ju att man allt som oftast går över som förstföderska. Jörgen är i alla fall optimistisk och tror att våran älskling ska komma lite tidigare. Själv tippar jag nog på omkring den elfte, hoppas ju på att inte gå över allt för länge!

Fortsätt gärna gissa, det här var kul!

När kommer knyttet?

Ja, fritt fram att gissa! Lämna en kommentar så fyller jag i era gissningar.


När kommer bebisen?

Vecka 43

 

Vecka 45

 

25/10 Mån

 

8/11 Mån

 

26/10 Tis

 

9/11 Tis

 

27/10 Ons

 

10/11 Ons

 Lotta

28/10 Tors

 

12/11 Tors

 

29/10 Fre

 

13/11 Fre

 

30/10 Lör

 

14/11 Lör

 

31/10 Sön 

 

15/11 Sön

 

Vecka 44

 

Vecka 46

 

1/11 Mån

 

16/11 Mån

 

2/11 Tis

 

17/11 Tis

 

3/11 Ons

Jörgen

18/11 Ons

Johan

4/11 Tors

 

19/11 Tors

 

5/11 Fre

 

20/11 Fre

 

6/11 Lör

BF!

21/11 Lör

 

7/11 Sön

 

22/11 Sön

 
Finfredag

Idag hade mina söta sv2elever fixat en överraskning till mig. Jag hade lovat dem fika eftersom jag snart slutar och några av dem är borta min sista vecka men de hade också bakat och fixat en massa!

Så dagens lektion var ett enda stort fikakalas! Det hade bakats bullar, kladdkaka, superfina muffins och hela tavlan var dekorerad med en massa snälla saker om mig. Vilken egoboost!

Här är två bilder som jag tjuvat från en av elevernas bloggar:

 

Haha, ser jättesur ut på ena bilden men det var jag definitivt inte, snarare jätteglad!

♥ Tack så mycket! ♥

Som sagt, tricket att "lyckas" som lärare kanske är att inte jobba för länge på ett och samma ställe. Då hinner inte eleverna bli så less på en! Man hinner liksom inte tjata så mycket på dem...Haha!


Changing education paradigmsVÄLDIGT intressant!

Gubben i lådan...


Jag tog en kula för dig, och fick en smula tillbaks.
För dig ska jag, göra det tusen gånger om.
Jag har givit dig allt, och jag har ingenting kvar.
För dig ska jag göra det tusen gånger om.

Lyssnar om och om igen!

Vill läsa:


Snart vila?

Tack och lov att min lediga dag är här nu! Imorgon torsdag är jag alltså LEDIG från jobbet! Och sen är det bara fem arbetsdagar kvar. Tjiho!

Nu gäller det bara att min ultimata plan fungerar. Det vill säga att jag jobbar tom nästa vecka och sen går jag på ledighet. Och sen tar det några dagar, rättare fram till den 6e november och sen kommer knyttet! Ja, för självklart måste jag väl tillhöra de där ynka procenten som får på exakt utsatt datum? Förtidigt behöver den inte komma för jag vill ju lata mig några dagar och bli lite less och uttråkad och senare behöver den inte komma för då kanske jag blir JÄTTEless och uttråkad...

"AldrigNöjd Persson" som en viss karl brukar kalla mig för... Men jag älskar honom än då! Hahaha!

Imorgon ska jag i alla fall till att baka, tvätta och sedan åka på föräldrakurs om förlossning. Och på kvällen väntas främmande! Härligt, härligt!

Ja, det är då ingen hejd på hur spännande och intressanta inlägg man kan knåpa ihop ibland... ;)

Did you know?


Inte länge kvar nu?


Nog för att jag kanske kan räkna med att gå över men nu är det inte så länge kvar... Cirka 20 dagar!

Såhär ser magen iaf ut i vecka 38 (eller 37+0 om man räknar så).Är lite roligt att titta på bilder från tidigare veckor då man redan där kring vecka 20 tyckte att magen var SÅ stor men det var den ju inte alls! Har fått höra rätt mycket att magen är liten men enligt barnmorskan har jag då legat som Linus på linjen hela tiden så den är varken stor eller liten. Alldeles lagom kan man väl säga! Har ju dock ökat rätt så stadigt i vikt men så är det, borde väl inte orda så mycket om det.

Bra har jag då mått egentligen hela tiden förutom senaste veckorna då jag känt av fogarna mer och mer men enligt Bm så kunde det nog till stor del bero på flytten och att man hållit igång lite för mycket. Nu är jag mest less och förväntansfull blandat med oro och funderingar kring förlossning och sånt. Men det är ju helt enkelt något som hör till och klara av det lär man ju ska göra! Hahaha!

Två veckor kvar att jobba och det är ju skönt om det inte startar något när man befinner sig på jobbet ute i Bjurholm, om jag finge bestämma så kan älsklingen få komma ganska precis omkring beräknad tid. Då hinner jag sluta på jobbet, varva ned lite och bli sådär lagom less!

Annars rullar det mesta på som vanligt. Flytten har gått väldigt bra, jag trivs jättebra i nya lägenheten och läget känns under kontroll. Tänker dock mycket på nära och kära som har det tufft just nu och sänder styrkekramar och kärlek till dem ut över cyberrymden!


??? Fast telefoni försvinner ???


VA!?!

Var min spontana reaktion när jag läste det här. Det är ju inte april så det kan inte vara ett aprilskämt. Men låter ändå helt otroligt?

Min första känsla är iaf negativ...

Är tjusiga saker som dessa på väg bort för alltid?


Blocketdrottningen!


Igår fyndade jag återigen på Blocket. Var snabb som blixten och kastade mig över telefonen när jag såg att det kommit ut ett fräscht babyskydd med klickbas för endast 500 riksdaler. Vi hade ju funderat över hur vi skulle göra, hyra ett för 600:- eller köpa ett bättre begagnat men så fort vi sett något fint på nätet så var det sålt och borta.

Äntligen fick vi tag på ett!Akta Graco Logico


What to do?


Planen idag var att promenera/cykla in till stan, lämna igen en bok på bibblan, handla och sen fara hem och baka. Kanske våga sig på att sätta upp några gardiner också.

MEN...

Det vräker ned äcklig blötsnö och stormar som tusan ute. Vågar nog inte cykla för då lär jag ju trilla omkull, att promenera känns inte så mysigt, särskilt eftersom höfterna/fogarna sliter, drar och smärtar och trots att Jörgen lagt om till vinterdäck på Passaten så var det inte lönt att ta den eftersom däcken hade lite dålig luft och borde kollas upp innan jag kör iväg någonstans.

Hmm...

Funderar på att ge upp stan men måste i alla fall ta mig iväg någonstans för att handla ingredienser till bakningen, frågan är bara var? Statoil är ju grymt nära men onödigt dyrt, Östermalms Livs känns inte så fräscht och är också dyrt och allt annat är det bilavstånd till.

Ja, vilka I-lands problem så säg!

Aj aj aj!


Har ju haft en graviditet som varit lite som en piece of cake men nu jädrans börjar den visa sitt rätta ansikte...
Senaste två veckorna har jag mer och mer känt av fogarna och nu börjar det göra riktigt ont. Dagarna går helt ok även om jag känner mig som en gammal gumma som vaggar fram men på nätterna gör det gruvligt ont!

Vaknar ju iaf en gång per natt för ett toabesök och då är det till att bita ihop och ta sats ordentligt för att kunna ta sig upp ur sängen. Samma sak när klockan på mobilen ringer och det är dags att gå upp och fara till jobbet. Är inte så peppande att börja dagarna med att svära och grimasera...

Men ta i trä, det är inte så många veckor kvar nu och jag pendlar mellan att vara livrädd inför vad som komma skall och längta ihjäl mig!

♥ Älskade lilla knyttet, vem är du och när tänker du dyka upp? ♥

Förresten, en annan trevlig sak med graviditeten... Igår gjorde jag en Underbara Clara... Nyfikna klickar helt enkelt på länken.

Egoistisk önskelista!


Eftersom jag för tillfället känner mig stor, gigantisk, plufsig och rund som en jätteboll precis överallt är inte kläder det jag mest längtar efter. Är liten och ingen mening att handla något nu. Det är ju bara kring en månad kvar till knyttet bör komma och efter det får man ju hoppas att i alla fall magen blir lite mindre. Har inte så stora förhoppningar om ett snabbt krympande omfång på rumpa, ansikte och lår dock...

MEN, gnäll å sido så hade det varit trevligt att skämma bort sig själv, alternativt bli bortskämd (Jörgen, läser du det här?).

Det här är sånt som jag skulle vilja lägga beslag på:i.d bare Minerals foundation, en parfym från Kenzo, och Lancomes Hypnose Mascara.

Sen älskar jag ju Bodyshop så det här vore ju inte helt fel heller:Produkter i serien Shea doftar ju lite mer "neutralt" och funkar till det mesta men jag är också ruggigt förtjust i Sweet Lemon. Doftar ljuvligt!

Jag läste tidigare i någon bebistidning att en växande trend, givetvis från USA, är att pappan/partnern ger en liten gåva till mamman efter förlossningen. Det vore väl något? Eller hur!


Helgshopping


Tycks spendera timmar och åter timmar framför Blocket.se de här dagarna. Men då har jag också under helgen sett till att vi köpt in två stycken byråer, som de på bilderna fast inte vita utan i björk, och en dagbädd att ha som soffa/gästsäng i det som kommer att vara barnrummet. Funderar på att flytta över dagbädden till kontorsrummet men har inte bestämt mig än.Byråerna skulle tillsammans ha kostat kring en tusenlapp i nyskick men vi fick två för fyrahundra och dagbädden kostar cirka 900:- bara för själva stommen men nu fick vi stomme, ribbotten, madrass och bäddmadrass för 700 riksdaler så det känns bra! Visserligen inte gratis men ändå billigare än att åka iväg till Ikea.

Nu fattas det bara att få tag på en Malmbyrå i ek med tre eller fyra lådor för att ha i sovrummet, samt babyskydd och skötbord sen är det mesta under kontroll. Galet dock att varenda byrå som kommit ut lyckats säljas på bara någon eller några timmar. Ringde nyss på en som kom ut kring sju och den var redan såld... Men känner mig riktigt nöjd över helgens shopping!

Neverending story


Ja... det eviga uppackandet om omflyttandet av saker verkar aldrig kunna ta slut. Och det går inte riktigt att begripa var alla saker kommer ifrån. Det verkar som om vi hade läget under kontroll i tvåan men nu när vi bor i en fyra saknar vi plötsligt en massa förvaringsutrymme? Hur är det möjligt?

Jag har lyckats komma på att det till viss del beror på att det, tro det eller ej, finns färre skåp i köket och sämre med garderober etc i den här nya lägenheten än i vår lilla tvåa. Men ändå känns det som att det finns galet lite plats för förvaring.

Har iaf fyndat två byråer, Aneboda i björk från Ikea, för 400 totalt. De får stå tills vidare iaf i barnrummet och fyllas med lite bebiskläder, sängkläder till spjälsängen samt blöjor och annat babystuff.

Men det är fortfarande MYCKET som bör ordnas....


Gardiner från helvetet... och nu ger jag upp.

De senaste dagarna har ju handlat om att städa, flytta och packa upp och börja ställa i ordning. Har rullat på riktigt bra tycker jag och känner mig nöjd med min insats. Men något riktigt husmorsämne kanske jag inte är.

Skulle sätta upp gardiner i sovrummet igårkväll. Började med att jag såg ut några fina panellängder som Jörgen haft sen tidigare men när jag äntligen hittat en gardinstång och sstryukt gardinerna inser jag att fönsterbrädorna är så breda/djupa att gardinerna liksom står rakt ut och inte "faller ner rakt och stiligt". Jahapp, bara att inse att i sovrummet funkar nog bara en kappa. Men vardagsrummet då? Jo, sagt och gjort, gardinerna får hamna där istället. Men eftersom det finns två olika fönster där så behlvde ju mer gardiner strykas och sättas upp. Ja, men då är det ett himla projekt att hitta några som matchar, såväl gardiner, stänger som knoppar som passar till respektiva stänger. Gah! Det tog hur lång tid som helst!

Nu hänger det i varje fall gardiner i ett rum och nu ger jag upp den här lägenheten i två nätter.

Drar på kurs med Lärarförbundet istället!Städa.Packa.Flytta.

Lite mycket just nu...

Jobbar, är på kurser, sover dåligt, har ont i fogarna och magen och nu ska det flyttas. Men Gud så jag längtar tills vi kommit in i nya lägenheten!

Ikväll ska vi faktiskt unna oss en paus från flyttpackandet och städandet. Ska på afterwork med trevliga kollegor och några respektive så det blir nice. Tapas here I come!

Man skulle ju kunna önska att man såg ut såhär just nu:Men det här är nog närmare sanningen:

 Lägg bara till x antal kilo på bilden och kort, råttfärgar hår så har ni mig. Hahahaha!
RSS 2.0