Upp till kamp!

Fick en förfrågan igår som jag tackade ja till. Vet inte riktigt hur tiden ska räcka till men förhoppningsvis tar mitt uppdrag inte många minuter i anspråk varje månad. Jag har nämligen blivit suppleang i Lärarförbundets lokalavdelning här i Vilhelmina. Och ja, jag erkänner, jag förstod inte vad suppleang var när jag först fick frågan... 

Uppenbarligen ska jag fungera som stand-in ifall någon i styrelsen inte kan komma på fackförbundets möten (som hålls nån gång då och då) eftersom styrelsen måste var fulltalig för att vara beslutsfattande. Så därför ska man också hålla lite koll på läget om vad som diskuteras just nu inom facket.

Kan ju se bra ut på cv:et plus att det ger ökade möjligheter att lära känna och kunna bevaka ens rättigheter. Jag tror på facket!

Så nu blir det plakat-bärande, demonstrationståg och hela fadderullan! Eller så kanske jag bara går på nåt möte då och då och dricker kaffe... :)Lev väl!

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Fia.

Fyra tv-program som jag brukar se på:
Entourage, Deadwood, Sopranos, Greys anatomy.

Fyra saker som jag gjorde igår:
Dansade zimbawe kongo till musik av Gwarimba, pratade med Jörgen, läste deckare, pluggade fonetik.

Fyra saker som jag längtar till:
Sportlovet, sommaren, flytta ihop med Jörgen, resa.

Fyra saker som står på min önskelista:
Pengar, resor, lugn, att någon på ett magiskt vis gör alla mina fonetikuppgifter!

Fyra saker som jag tycker om att göra:
Läsa, lyssna på musik, umgås med familj och vänner, se på film.

Fyra saker som jag avskyr:
Regn, elaka människor, mygg, diska.

Fyra saker som jag åt igår:
Naturgodis, fiskpinnar, fiskbullar, hårdbröd.

Men fyra bloggar som jag utmanar kommer jag inte på för Fia har redan utmanat dem! :)

Gårdagens bio.

Biobesöket igår var:

The wrestler

Filmen handlade om Randy "The Ram" vars karriär inom wrestling gått spikrakt ned sen 80-talet. 20 år efter hans karriärs höjdpunkt är han ledbruten, trasig i både kropp och själ, bor i en trailorpark och trycker i sig steroider för att kunna fortsätta brottas. The wrestler har fått mycket bra kritik och Mickey Rourke som spelar huvudrollen är Oscars-nominerad. Men filmen var inte lika bra som jag hoppats på. Den var helt ok men deprimerande, Randys liv var så tragiskt och sorgligt. Dock kan jag förstå hypen kring Rourkes skådespeleri, det kändes som att man såg en dokumentär. Han var riktigt övertygande!

Nej, nu hoppas jag på nästa biobesök. Ska ju vara i stan hela sportlovet så jag har i alla fall tre filmer jag skulle vilja se:
  
Slumdog Millionaire                 Bolt                              Män som hatar kvinnor

Uppdatering.

Så hur var då balen? Jo, för himlarns trevligt och mysigt. Riktigt god mat (efterrätten borträknad dock), vin och trevligt och pratglatt sällskap. Men det blev en tidig kväll och tur var väl det annars hade man nog inte orkat med tre timmars slalomålning i Agnäsbacken. Riktigt kul!

Nu väntar jag på att älsklingen ska komma hem och sen blir det middag, köttfärsfyllda baguetter och sallad! *mums* Det bästa är också att det blir han som får laga maten! Sen ikväll blir det nog ett biobesök. Info om vilken film och hur den var kommer senare....

Må gott!

Laddar inför helgen.

Har ägnat kvällen åt att städa och packa *suck* men nu ska jag bara blogga lite, fika lite och läsa lite innan jag kryper till kojs.

Och vad ska jag göra i helgen då? Jo, Lillemoran ska minsann på:

BAL!

Fast jag vet inte om det är en riktig bal egentligen. För balklänning skulle man då inte ha... Men vad är väl en byggarbal, den kan ju va dötrist, och tråkig och trist och alldeles, alldeles underbar. Men så ska jag ju gå med någon väldigt speciell också.

Nej, läsa lite deckare och äta rostat är vad jag ska göra nu!

Lev väl!

Tips!

Two white horses.
Liveklipp från KB, Malmö, dec 2007. Band från Umeå (bror och syster).

Så vackert. Längtar till skivan kommer...

Slutscenen i Den siste mohikanen *spoilervarning om ni inte sett filmen förrut*


Filmer som berör.

Tänkte börja lista lite av mina favoritfilmer. Som start får ni två av de bästa filmer som har gjorts, och då menar jag verkligen att de är bland topp 10 någonsin.

Den siste mohikanen.

Dansar med vargar.


Inte nog med att handlingarna i filmerna är gripande och dramatiska, soundtracken är fantastiska och fotot otroligt.

Här är några citat från Den siste mohikanen:

Duncan: You there, Scout! We must rest soon, the women are tired.
Magua: No, two leagues, better water. We stop there.
Duncan: No, we'll stop in the glade just ahead. When the ladies are rested, we will proceed. Do you understand?
Magua: [speaking Huron] Magua understands that the white man is a dog to his women. When they are tired, he puts down his tomahawk to feed their laziness.
Duncan: Excuse me, what did you say?
Magua: Magua said... I understand English, very well.
___
Duncan: There is a war on. How is it you are headed west?
Hawkeye: Well, we kinda face to the north and real sudden-like turn left.
___

Dessa filmer borde vara obligatoriska för alla att se, och om ni absolut inte vill så kan jag se dem en gång till för att kompensera...

Idag...

...var en sån där dag när allt händer.

Sprang omkring som en yr höna på jobbet och förlade nycklarna omkring tre gånger. Två elever skulle iväg på sin första engelska lektion, resterande skulle åka skidor (mycket underhållande!) och tio minuter efter idrottslektionen skulle två andra elever iväg på första mattelektionen med en svensk klass. Och efter det var jag och Kicki tvungna att säga adjö till söta Noor som nu är på väg tillbaka till Irak. Trots ett tappert försök att inte gråta så trillade några tårar. "Inte gråta, fröken, inte gråta..." och ett konstaterande att vi inte längre kommer att höra "Noor, ingen mobil!" eka i klassrummet...

Sen efter en känslomässigt ansträngande arbetsdag "nästan-sov" jag på soffan och sent på kvällen bar det iväg för att överraska och gratulera Johan till 5e platsen i pokerturneringen i Estoril.


Men nu ska jag krypa till sängs...

Må gott!

Härliga helg.

Helgen har varit både fylld av aktiviteter och lugna stunder.

Fredagen var som en enda lång väntan på att Jörgen skulle komma upp från Umeå och när han väl stod där i dörren så kändes allt så bra. Fredagkväll blev lugn och slapp, lördag dag handlade om att hälsa på folk och sen åka upp till byn för att vara husvakt.

Efter en riktigt god allahjärtansmiddag på hotell Wilhelmina passade vi på att se en efterlängtad film:

Hellboy: the golden army

Riktigt bra och underhållande!

Söndagen har också innehållit stor variation. En av eleverna bjöd in mig, Jörgen och Kicki på lunch så idag spenderade jag över 2 ½ timme hos en irakisk familj. Massor med god och ny mat samt arabiskt kaffe! *mumma* Även om filmjölksvattnet inte var en höjdare... ;)

Och ikväll har jag också hunnit med att träffa Ramona, Emmy, Peter & Frida, Maria ochvännen Ida som imorgon åker västerut till Amerikat. Lycka till Ida!

Nu ska jag bara se hur det går för Marias bror Johan i pokerfinalen som han spelar i portugisiska Estoril. Heja Johan!

Lev väl!


Far och ränner.

Om ca en timme bär det av till Umeå. Efter en mysig kväll där bär det av till Luleå (LTU) imorgonbitti kl 06.00. Efter en dag på universitetet blir det sen att köra de cirka 39 milen tillbaka till Vilhelmina.

*suck*

Är bra och ibland roligt att plugga och den här veckan är inte en paus från eleverna helt fel men så många timmar i en bil som jag ska spendera de närmaste två dagarna är inte lockande.

Nåja, ska man försöka vara flitig borde man ju inte gnälla över sånt man frivilligt tagit på sig.

Lev väl.

Helgen som är och har varit.

Sitter i min ensamhet och småmyser. Ska äta lite snask efter bloggandet och läsa min deckare. Helgen har varit konstig, har haft kul, trevligt, mycket att göra och ändå inte så mycket att göra och i stort sett hela tiden har ändå Jörgen funnits i mina tankar. Men snart är det onsdag...

Helgen har bestått av:
*Iskulpturer i skolparken på fredagen.
*Sol och bastubad.
*Tacobuffé på Hotellet.
*Pub på Krogen (Joel är så otroligt duktig!).
*Barndop på lördagen.
*Utgång på Hotell Wilhelmina.

Och idag, nästan det bästa av allt, är jag bjuden på middag i Lövliden hos syster yster! Så sköntatt inte behöva fundera på mat.


Må gott!


Kattens dagbok


783:e dagen i fångenskap...
Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker.
De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat.
Det enda som håller mig i gång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.
Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna.
I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favorit fåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.

Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.
På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sort sammankomst. Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer. Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som "allergi". Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.
Det andra internerna smörar för vår fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven. Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar. Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.
Men jag kan vänta.

Det är bara en tidsfråga innan mina planer slår i verket...

Taget från Lotta som lånat av en annan.


Lite allt möjligt.

Har haft två omväxlande dagar. Först och främst är jag ombedda att utveckla om grannen. För att göra en lång historia kort så hamnade jag där tre gånger i följd för att:
* låna ut ett avrinningsredskap för mat (durkslag)
* hjälpa till att öppna ugnen
* hjälpa till att öppna ugnen en gång till

Som tack för detta har jag nu idag fått en matlåda i brevinkastet (dvs maten som tillagades igår i den strulande ugnen).
Och under de tre gånger jag var på besök hann många historier berättas. Uppenbarligen har han varit med i en motorcykelolycka för några år sedan och har problem med närminnet sen dess, han blev religiös efter olyckan och nu planerar han att bli trafiklärare istället för maskinförare (som han inte har något jobb inom nu). Dessutom VET jag inte helt hundra om han är min granne för han sa att han bodde i Malgovik och bara var där (i lägenheten alltså) som personlig kock och mekaniker. Men det var då ingen annan i lägenheten när jag var in....?

Mat-tjafset på jobbet fortsätter då det verkar vara stora problem med vilken mat eleverna tar av och inte. *suck* Idag fick jag samtal av den nya kostchefen men jag vet inte mer vad jag kan göra. Vi har satt upp namnlappar för maten, vi följer dem dit maten är, visar och berättar vad de ska ta för mat etc etc. MEN ibland hinner vi faktiskt inte med att "hålla handen" åt eleverna. Samtalet grusade också lite av mitt goda humör som jag hade efter:

*Den otroligt roliga pulkåkningen på skolans friluftsdag! Så himla skoj!

Så därför tänker jag bara tänka på den ikväll!

Lev väl!

Hm...

Kan inte komma på någon bra rubrik, därför slog jag till med det räfflande hm...et...

Arbetsveckan har väl startat sisådär. Lite småtjafsigt på jobbet och ibland förstår man verkligen hur välbehövligt lov kan vara. Skidåkningen blev dock inte av, här har det varit riktigt ruggigt kallt! Men det ska bli mildare nu. Vilket behövs för imorgon är det friluftsdag och på fredag är det snöskulptering på www.

Mest spännande blir väl om jag och Kicki lyckas peppa eleverna till att stå ut i kylan!

Nej, nu ska jag nog koppla av med lite tv-tittande, har redan hunnit med:
* middag hos farmor
* fonetik-plugg
* top-model
* märkligt besök av grannen? som behövde låna ett durkslag och på 5 minuter hann med att fråga ut mig om,
  ja istort sett allt! Vilket alltså hände alldeles nyss så jag vet inte riktigt vad jag ska tro...

Må gott!

Snart är helgen slut...

Imorgon stundar en ny vecka med en massa olika aktiviteter.
Bland annat väntar skidåkning med eleverna *hjälp*, friluftsdag och snöskulpturer!

Och till helgen blir det utgång på www samt barndop. Trevligt!
Enda smolket i bägaren (och det är ett stort smolk) är att jag inte för träffa gubben min. Han ska leva lyxliv i Borgafjäll....
Men, men, Kicki har ju lovat att ta hand om mig och Ida kommer ju upp så det känns som att helgen är tryggad ändå!

Må gott!

Tips!

Såg en riktigt bra film i lördags.

 

En sån där film som man får skratta åt, levas in i och fälla någon tår till!
Son of Rambow: Rekommenderas!

RSS 2.0