Hahahahaha! Tragikomiskt i ordets rätta bemärkelse...



©Berglin

Lördagsshopping

Idag har vi hunnit med att storhandla, fixa fler flyttkartonger och besöka Babyproffsen och Barnens Hus.

Babyproffsen hade någon form av jubileum så där var det specialpris på lite olika varor. Därför slog vi till på en åkpåse som ska passa till de flesta barnvagnar och därmed också vår Crescent.



Det blev en Babytravel Polar i bävernylon med fleecefoder. Ord.pris var 695:- men idag fick man den för halva priset. Sen köpte vi ett litet bäddset på rea till spjälsängen också.

På Barnens Hus hade de också en "specialdag". Vi fick lite olika gratisprover från Libero, någon napp, exemplar av tidningen Vi föräldrar och passade på att hämta ut en gratis blöjhink och babybox. Jag stod även och funderade på hur man ska göra när det gäller babyskydd till bilen. Just idag hade de ett erbjudande på ett babyskydd från Brio. 1290:- för skydd och basdel , exakt likadant skydd kan man hyra av NTF också, då kostar det 600:- för nio månader.

Hur göra? Köpa helt nytt, hyra eller köpa begagnat på Blocket?



Tidsfördriv

Är ruggigt sugen på att spendera en massa pengar på en massa dvdboxar. Jag älskar att köpa in tv-serier på dvdboxar och sen slösa bort hela kvällar och helger på att se bra serier.

De här skulle jag vilja lägga vantarna på:




Tredje säsongen av Californication som kommer ut snart.

Säsong 1 av In treatment, en serie som jag verkligen skulle vilja se från början.

Första säsongen av The Wire, för att se om den är så bra som alla säger.

Och sen Sons of Anarchy, som handlar om ett motorcykelgäng i USA. Kan ju vara hur bra som helst!


Shoppingsug

Känns som det var en evighet sen jag handlade kläder. När man vaggar fram på stan just nu känner man inte riktigt suget eftersom, ja...det är inte mycket som passar eller funkar.

Därför spanar jag nu på sånt som jag skulle kunna tänka mig att beställa, köpa och ha sen. Måste investera i några sköna amningsbehåar och amningstoppar men förutom det skulle jag gärna vilja ha en hel hög med mysiga cardigans, koftor och polotröjor. Jag gillar verkligen höst och vinterkläder, betydligt mysigare än sommarkläder!

Något åt det här hållet skulle jag vilja lufsa runt i i vinter:



Behöver köpa nya vinterskor men då mina fötter har börjat svälla så ska jag nog vänta tills efter knyttet behagat komma ut och se vad som funkar då.



Behöver verkligen en ny vinterkappa och vinterjacka men snål som jag är så säger jag det varje vinter men köper aldrig. Kanske naivt att tro att jag ska ha råd och prioritera en jacka till mig själv just den här vintern men man vet ju aldrig! :)



Allt på bilderna kommer från Ellos.se utom jackan och den mörkgrå cardigan med bältet på sista bilden som kommer från H&M.

SD - en skam för Sverige

Blev en tidig kväll igår men en orolig natt. Kunde inte sova ordentligt och den här gången var det inte knyttets sparkar eller flera toabesök som låg bakom utan det faktum att 5,7% av de som röstat valt att rösta på ett främlingsfientligt, homofobiskt, islamofobiskt, ihåligt parti.

När ett parti har en högt uppsatt medlem, numera riksdagledamot, som säger att "med morot och piska ska vi få muslimerna att lämna Sverige" att en muslim aldrig kan bli svensk och att invandringen ska stoppas med 90 procent och att invandrare som redan befinner sig i landet ska lämna det, och kommer in i Riksdagen då blir jag mörkrädd!

Jag undrar hur SD:s Kent Ekeroth ställer sig till andra religioner än islam. Ska även alla judar, buddhister, hinduister, sikher och andra religiösa utövare lämna Sverige? Kan aldrig de heller bli "svenskar"? Och de blåögda, ljushyade, ljushåriga, svenskar sedan generationer tillbaka som har konverterat till islam också tvingas lämna landet? Är inte heller de fullt ut svenska?

Nu har jag i snart tre år arbetat med flyktingar, asylsökanden, arbetskraftsinvandrare och andra människor från olika länder, med olika kulturer och religioner och det enda jag kan säga är att det är otroligt berikande! Sällan har jag mött så många starka, modiga, respektfulla, goda och tacksamma människor. Självklart en del mindre starka, modiga och respektfulla människor också men dock människor med ett lika självklart och stort värde som andra människor.

Jag är också kritisk till en del aspekter i integrationspolitiken. Långa handläggningstider inom asylärenden, okunnighet i kommuner och skolor om att ta emot och arbeta med flyktingfrågor, osäkerhet och ovilja att använda resurser till vettiga saker etc etc men... SD är inte ett parti som "bara" är kritiskt mot integrationspolitiken, de är kritiska mot invandrare i allmänhet och muslimer i synnerhet. De vill inte förbättra invandringen utan stoppa den vilket är två helt olika saker. Det är fullt möjligt att vara kritisk till integrations- och invandringspolitiken utan att vara rasist men att rösta på SD är att rösta på ett rasistisk parti!

Nej. Bevare mig och Sverige för SD!


Vecka 34

Eller kanske snarare 33 fullgångna veckor.



Knyttet bör väga omkring 2-2,2kg och för en förstagångsföderska börja lägga sig med huvudet nedåt. Vilket h*n enligt barnmorskan har gjort även om det inte var fixerat.

Jag mår fortfarande bra även om jag känner mig galet trött ibland. Igår tror jag att jag kände av fogarna också för jag hade ruggigt ont i höfterna och kände mig alldeles stel. Men känner mig mycket piggare idag!

Magen växer som den ska och enligt barnmorskan är jag fortfarande som Linus på linjen!

Längtar så otroligt mycket efter det lilla miraklet men får jag bestämma så kommer den inte förrän utsatt tid. Vi ska ju hinna med en flytt innan det är dags!


Klockrena inlägg mot SD!

Surfar runt och lyssnar på Soran Ismail som har en hel del intressant att säga om SD och deras politik. Särskilt intressant är också det här:




Soran Ismail får ju sen "svar på tal" av SD:s Erik Almqvist men givetvis är det ju lätt för honom att bemöta det.



Hysteriskt kul och ironiskt blir det när man klipper in när SD:s Christian Westling ska mediaträna folk som gått med i partiet och Soran kontrar med ännu ett tips: Att inte bryta mot lagen (vilket Westling gjort och dessutom själv lagt ut bildbevis på). Se 1:56-2:40 i filmen!

Sverigedemokraterna in i Riksdagen? Nej tack!

Sverigedemokrat stödjer nynazist

Läser, lyssnar och blir föga förvånad...

Alla ni som röstat, röstar och ska rösta: dags att inse att Sverigedemokraterna trots alla sina försök att dölja det fortfarande är ett rasistiskt parti!

Sverigedemokrat stödjer nynazist





Skev bild?


Idag har jag hunnit med att både klippa mig och besöka barnmorskan. För första gången sen jag var kanske fjorton år så har jag nu min naturliga hårfärg. Känns väldigt ovant kan jag säga men som ett välbehövligt tids- och pengasparande alternativ nu när föräldraledigheten hägrar. Och ja, jag tycker att det funkar!



Men när jag skulle ta några egobilder när jag är nyklippt så fick jag en smärre chock när jag kollade på korten. Jag vet ju att jag har gått upp mycket men på något sätt är det svårt att se det själv. Jag ser ju inte förändringarna som kommer allt eftersom, jag ser ju bara vad det står på vågen. Men när jag tog korten och kollade på tidigare bilder så inser jag ju att... Jo. Det syns ju en hel del nu. Börjar ha ett riktigt runt litet babyface numera! ;)

Och går man utifrån barnmorskebesöken så har jag ju redan gått upp stadiga 15 kilon och än är det ju sju veckor kvar.

Det knepiga är ju att jag tidigare inte har ansett mig vara särskilt smal, mer normalviktig än smal om man så säger, och nu nu har jag i stället svårt att se att jag faktiskt börjar bli rätt rund. Skev kropps- och verklighetsuppfattning kanske?

Nåja. Egentligen så klagar jag väl inte heller. Det är bara att inse att ja, man går upp när man är gravid, somliga mer än andra, och jag är också tacksam över min graviditet och att jag hitills har mått så himla bra!

♥ Huvudsaken är ju att jag, och framförallt knyttet, verkar må prima och allt ser fortfarande superfint ut ♥


Fullspäckad dag


Ledig dag med massor av planer.

* Kl tio är det dags att klippa sig hos söta Carin
* Lunch ska ätas på Universitetet med moster Vickan
* Halv två bär det av till barnmorskan
* Mellan 15 och 17 är det föräldrakurs
* Och sist men inte minst:



Kräftskiva ute på Agnsjöns Camping kl 18!

Snart så...


Tänkte jag bege mig till Scharinska för att se:





Kanske sista gången på ett tag man får avnjuta lite livemusik?

Inköpsfunderingar

Idag delbetalade och bokade jag barnvagnen på Barnens Hus. Vi hade kunnat få den några hundralappar billigare om vi köpt den på nätet (ny dvs, inte begagnad, då hade det ju såklart varit ännu billigare) men det kändes ändå lite bättre att köpa den på plats i stan.

Nu kan vi nämligen låta den stå på lagret på affären och bara ringa någon dag innan vi vill hämta ut den. Garantin börjar inte heller att gälla förrän vi hämtar den och vi får en tre månaders gratis försäkring på vagnen. Och skulle den gå sönder är det ju bara att åka med den till affären. Inte vänta på reservdelar eller liknande som ska skickas från en internetbutik.



Det blev en sån här Crescent Classic. En kombivagn med hårdlift, gummihjul och vändbart handtag.

Men nu när jag väl bestämt mig för barnvagn kändes allt så...verkligt. Och så gick man runt och funderade på allt annat som ska införskaffas.

* Åkpåse
* Babyskydd, och ska vi då hyra från Umestan eller ska man köpa en egen?
* Skötbord, skötbyrå eller enbart skötbädd?
* Kanske en babysitter
* Någon liten napp eller två
* Bärsele?
* Och så klart en massa annat "nödvändigt"

Fast mest av allt längtar jag tills att vi får flytta in i nya lägenheten, göra i ordning och "bo in oss" tills knyttet kommer.

Jag tror fortfarande inte att det är helt sant att jag och Jörgen ska få möta vårat alldeles egna underverk om sisådär åtta veckor.

 


Gräsänka

Gräsänkeperioden börjar lida mot sitt slut och på fredag får jag ta bilen upp till fjällen och träffa karln och svärmor.

Men tills dess måste jag ju roa mig själv! Ska njuta i fulla drag av min lediga dag imorgon och tänker börja redan ikväll. Därför ska jag cykla iväg in till stan. Gå på biblioteket, låna en eller två härliga böcker och försöka låna hem någon sevärd film också. Sen tänker jag lyxa på med att köpa hem en Subwaymacka! Jämarns så länge det är sen jag smaskade i mig en riktigt dressingdränkt chicken teriyaki på parmesan-oreganobröd. Och så lite salt- och vinägerchips till det... Mumma!

Nä, nu blev jag så hungrig att jag måte åka på direkten.

Ja...ni ser ju själv hur OTROLIGT spännande livet är ibland... ;)

Deckare

Om någon är ute efter förslag på deckare så finns ju alltid de här:



Levande begravd är första deckaren om en kriminalare i England. Dock är den inte lika bra som uppföljarna Ett snyggt lik och Långt ifrån död men vill man läsa serien från början så startar man med Levande begravd.

Inget nytt

Här är det lungt och stilla på bloggfronten, hemmafronten, bortafronten, jobbfronten. Ja allt.

Var hos barnmorskan i fredags och allt ser fortfarande väldigt bra ut. Älskade knyttet sparkar och lever om. Dock sa barnmorskan att hon inte trodde att det skulle bli någon jättebebis, i alla fall inte en fyrakilos men det tyckte jag lät helt ok. :) Idag går jag in i vecka 32! Bara åtta veckor kvar nu... ♥

Flytten till nya lägenheten verkar bli av och det mesta rullar på.

I helgen är jag hemma i byn med vyn och Gud så skönt det är.  Även om allt påhälsande och fikaträffande tar kraften ur mig lika mycket som jobbet gör. Galet trött var jag efter en dag på "plassen" igår.

Till veckan är jag gräsänka då Jörgen har tänkt ta kol på en älg eller två. Ska dock åka upp till stugan och karln i slutet av veckan och se hur det har gått. Blir det något kött i år måntro? 

 

RSS 2.0