Filmtips!

Har sett två riktigt underhållande filmer senaste tiden:

District 9 & Zombieland

 

I District 9, som är nominerad till fyra oscars, har ett gigantiskt rymdskepp stannat ovanför Johannesburg i Sydafrika. När det till slut öppans hittar man mängder av magra, inte så smarta utomjordingar inuti det. Utomjordingarna, som kallas för Prawns (räkor) på grund av sitt inte så vackra utseende, samlas ihop och stängs in i ett slumliknande område mitt i staden. The Prawns har en utvecklad vapenteknologi som bara kan användas av dem sjäva men de är ändå dåliga på att försvara sig och människorna ser till att hålla dem innanför inhägnaderna. När folket ändå är less på den kriminalitet som äger rum i och utanför kåkstaden ska räkorna tvångsförflyttas till ett läger utanför staden. Men något går fel och den huvudansvarige för flytten smittas av något som liknar ett virus...

Filmen är gjord ungefär som en dokumentär men är samtidigt både humoristisk, tänkvärd och också en hel del äckelframkallande (räkorna är inte direkt läckra...) men jag tyckte att den var riktigt bra! Jörgen somnade...



I Zombieland får man se en Woody Harrelson i högform! Det är en riktigt härligt opretantiös skräckkomedi som faktiskt är både läskig och kul! Inte någon komplicerad handling här inte men riktigt underhållande. Den här gillade även Jörgen...

"The first rule of Zombieland: Cardio. When the zombie outbreak first hit, the first to go, for obvious reasons... were the fatties."


Så fin...

Lyssnar sönder den här låten just nu:



Om det här stämmer...

... så blir jag GALEN! Det behövs inte mer snö!

Ingen skulle bli gladare än jag om snön försvann cirka en sekund efter påskhelgen och som det ser ut nu behövs det definitivt inte mer snöande...

Gaaaah!



Gud så spännande!

Kollade min mail nyss och det är jag glad för. Det gjorde nämligen min vecka!

Det här är knappast så intressant om man inte är lärare alternativt känner mig men ni stackare som läser min blogg får vackert glädjas med mig i alla fall!

På sajten lektion.se (en guldgruva!) kan lärare lägga ut lektionsmaterial som alla medlemmar kan ta del av. Det kan vara enskilda lektionsupplägg, momentplaneringar, prov, studiematerial, ja allt möjligt, och det finns dessutom diskussionsforum och annat nyttigt. Sedan jag började arbeta som lärare har jag då och då lagt ut material som jag har gjort och jag har också flitigt inspirerats eller använt mig av andras material där.

I vilket fall... jag hade fått mail av lektion.se´s webredaktör... Hon undrar om jag är intresserad av att skriva en kort artikel om mina lektioner till sajtens medlemsbrev! Så himla kul!

Oj, oj, oj...jag är faktiskt lite nervös trots att det inte är helt bestämt än! Den här karamellen ska jag suga på länge...





Galet!

Hämnades på chefen -skändade grav
Den 44-åriga kvinnan fick sparken från sitt jobb. Då hämnades hon genom att skända chefens dotters grav vid upprepade tillfällen.

I två års tid vandaliserades graven vid ett otal tillfällen genom att gravlyktor, prydnader, växter och annan utsmyckning stals eller förstördes. Polisen gjorde stora ansträngningar för att gripa gravskändaren, satte in spaning på kyrkogården och försåg gravprydnader med UV-pasta i hopp om att kunna avslöja den skyldiges händer. Till slut fastnade kvinnan på bild och kunde då gripas, bland annat sedan hon känts igen på sina säregna skor.

Kvinnan har erkänt gravskändningarna i polisförhör men nekar till att det ska ha skett vid hela 28 tillfällen, som hennes före detta chef har angett.

Källa: dn.se

Ibland undrar man ju vad det är för fel på folk...


Kommer ni ihåg?

Det här barnprogrammet satt jag och mina systrar och såg varje avsnitt av! Tror att det gick på sommarlovsmorgon? Någon som kommer ihåg?



De vilda djurens flykt (The Animals of Farthing Wood) är en brittisk-fransk animerad serie. Manuset är baserat på romanenserien Djuren i Gamla Skogen av Colin Dann.

Nostalgi!


...

Det är mycket nu. Väldigt mycket.

Men nu sitter jag iaf på jobbet. Min arbetstid börjar inte förrän 9.30 men eftersom jag samåker var jag på plats redan klockan åtta. Så jag känner att det kan vara ok att plita ned ett litet inlägg.

Inte för att jag vet vad jag ska skriva om dock. Har varit en tung helg men jag ids inte gå in på varför. Ska ta jobbet som en möjlighet att rensa tankarna lite så därför ska jag försöka se till att få något vettigt gjort.


Sånt här kan göra mig heligt förbannad!

Det är kanske, ja antagligen, skenheligt att som jag äta kött och köpa ett par skinnskor eller skinnhandskar och samtidigt uppröras över pälsindustrin men sådana här bilder får mig att se rött!



Det är förjävligt att behanda djur på det här sättet!

Bygdsiljum

Nu är vi hemma efter en underbar dag i backen! Allt var hur härligt som helst och vi, ja i alla fall Jörgen, såg ut som riktiga proffs i backen.





♥ Happy Valentines day darling! ♥

Byggarbalen 2010

Gick av stapeln på Statt i Skellefteå. Skanska slog på stort (tillsammans med en massa andra byggföretag) och vi bjöds på trerättersmiddag, standup, liveband och en natt på hotellet!

Hur mysigt och kul som helst med ett litet avbrott i vardagen. Kvinnan som körde standup var grymt rolig och cheesecake´n till efterrätt var grymt god... Men carpaccio på oxfilé...njae. Carpaccio är ju faktiskt bara rått, tunt skivat kött. Och smaklöst var det också. Huvudrätten med lamm och getostgratinerad rotsaksgratäng var dock överraskande god.

Efter lite gnat fick jag till och med upp Jörgen på dansgolvet så jag fick dansa lite.


HJÄLP!

Byggarbalen är imorgon och jag har INGET att ha på mig!!!

Suck suck suck. Hade bestämt mig för att jag ju har så mycket kläder och att jag ju faktiskt kan "återanvända" någon av alla de klänningar jag har men nu när jag ska packa ser allt så fördömt tråkigt ut... Jag undrar om jag måste panikshoppa lite imorgon?

Ångrar att jag inte sett ut något innan samtidigt som jag bannar mig själv eftersom jag ju egentligen borde inse att jag kan ta något av det jag redan har. Suck, denna klädångest!

Hade gärna velat ha något tight men vet inte riktigt om jag länner mig helnöjd över hur det sitter just nu. Men den här från Ellos.se hade jag gärnat provat:



Nåja, vad är väl en bal i Skellefteå?

P.s. det är ju inte en "riktig" bal. Mer en rätt ordinär trerättersmiddag med underhållning och sen dans men ändå...

Ledsen för dåligt med uppdateringar

men jag befinner mig mestadels inte här utan i Deadwood. Japp, har snöat in på serien igen eftersom jag har alla tre säsongerna på DVD och jag dessutom har lyckats få Jörgen att följa serien.

Men den är ju bara för underbar! Jag älskar kontrasten mellan den skitiga, råa, blodiga westernmiljön i 1870talets USA och den ibland poetiska språket. Blandat med en hel massa svordomar såklart!




Lite av varje

Känner mig hemskt påhittig och fyndig så det blev en jätterolig rubrik. I helgen har massor hunnits med känns det som. Började helgen med Umeåregionens Integrationsdag (som jag har lite bilder på men eftersom jag inte hittar kabeln till min mobil kan jag inte visa dem) och lunch med några goa tjejer.

Sen åkte jag och Jörgen till Piteå och helgen gick i flyttandets tecken, från Piteå och till Luleå. Lite olika matställen hanns med och på söndagen fick jag (äntligen!) träffa Jessica och hennes Marcus! Sen bar det av hemåt igen men strax hade vi kommit hem så åkte vi till yngsta syster yster och hennes karl för en massa kakor och tårta.

Idag började arbetsveckan, på sätt och vis med en mjukstart eftersom eleverna hade lov och vi lärare hade kompetensutvecklingsdag (phu...långt ord det där!). Men förmiddagen kändes rätt bortkastad eftersom vi skulle öva på Excel men det var då inget vettigt eller nytt som dök upp på den lilla kursen.

Nu funderar jag mest på vad i fridens dagar jag ska ha på mig på BYGGARBALEN! 

 

Helgpepp!

Ska snart börja packa ihop och förbereda en lätt middag så att jag och Jörgen fort kommer iväg till Piteå ikväll. I helgen ska vi nämligen ställa upp som flytthjälp till Jörgens mamma som nu blir Lulebo. Flytta är ju trist men jag ser fram emot att träffa Jörgens mor och ena syster med familj.

Laddar upp energin med att lyssna på Pearl Jam, nytt och gammalt. Och tänker och tackar tyst för mig själv mina übercoola mostrar Rebecca och Viktoria som var de som väckte mitt musikintresse...




"Nyinköpt"

För några veckor sen gick ett par av mina favoritskor sönder vilket ju innebar att jag hade lov att köpa nya skor men eftersom jag är som jag är kunde jag ju inte bara köpa ett par utan det blev två. Men det var ju REA! 

Skulle fota och lägga upp bilder på dem som värsta modebloggaren men Sol ville också vara med på ett hörn...

Här är de iaf. Ett par svarta stövlar med nitar och ett par gråa stövlar.


Jag är i alla fall helnöjd!

Morgondagens planer

Imorgon ska jag på Umeåregionens Integrationsdag. Temat för dagen är invandring som resurs, det kommer att hållas föreläsningar och regionens Integrationspris ska delas ut.

Får se lite av en kändis också... Herr Sverker Olofsson ska nämligen vara moderator!

"Ska det va så, va ska det det?" frågar jag mig...

Roligt och intressant blir det nog i alla fall!

Bättre sent än aldrig?

Forsätter med mina små bildkollage över förra året. Faktiskt riktigt kul att gå igenom lite bilder och se vad man faktiskt hade för sig!

Sommaren 2009



Innan sommaren riktigt startade passade jag, Kicki och eleverna på att bege oss till stallet. Gud så kul!
När sen sommarlovet kom fick jag bli alldeles tårögd över mina fina elever som dekorerat tavlan och köpt kort och blommor till sina fröknar.
Jörgen övergav sin stenålderslägenhet på Teg och vi drog öst på stan.



Vi firade midsommar i byn med vyn och jag gjorde en riktigt smarrig choklad- och marängtårta.
Vi var på ett otroligt vackert bröllop.
Vi spanade (ok, jag...) på söta små kattungar.
Sol och jag blev Umebor över sommaren.
Thor hälsade på oss en liten sväng.



Jag passade på att gå på Afro i Vänortsparken. Yeah!
Det blev ytterst lite bad men ett eller två små besök till Nydala hanns med.
Vi var hundvakter igen men åt en liten mindre rackare än Thor. Söt Ilma!

Aaaah...........sommar... ♥

RSS 2.0