Hoppingivande

Sophia Abdi Noor, en av grundarna till kvinnorättsorganisationen Womankind Kenya, var direkt ansvarig för att Kenya i april införde en lag mot könsstympning (kvinnlig "omskärelse"). Hon är parlamentsledamot och höll ett tal inför parlamentet och när hon berättade om sin egen upplevelse av att bli könsstympad vid sju års ålder grät flertalet av ledamöterna. Även de som tidigare inte velat genomföra lagändringen.

Nu gick lagförslaget igenom och det innebär att den som könsstympar en kvinna eller flicka riskerar upp till motsvarande 40 000 kronor i böter eller fängelse i sju år. Om omskärelsen leder till dödsfall är maxstraffet livstids fängelse.

Det är så fantastiskt att en enda människa kan göra en sådan enorm skillnad i världen och människors liv! Det ger en också en tankeställare över det ansvar man faktiskt har. Vad du tänker, säger, tycker och gör påverkar!

♥Sophia Abdi Noor♥P.s...vars namn också får mig att tänka på en annan Noor. Hoppas du mår bra var än i världen du befinner dig underbara tjej!


Kommentarer
Postat av: mamma/mormor

underbart..!

2011-05-22 @ 22:11:29
Postat av: Anna-Sara

fantastiskt! Det finns riktiga hjältar!

2011-05-24 @ 23:53:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0