Berättelsen om Pi



Igår sträckläste jag Yann Martels bok Berättelsen om Pi. Och vilken fantastisk bok! Sådär lite lagom djup och filosofisk, otrolig berättelse och helt och hållet fascinerande.

Så här står det på baksidan:

På Stilla Havets oändliga, blå, och solglittrande yta guppar en ensam livbåt. Ombord finns en hyena, en orangutang, en drygt tvåhundra kilo tung bengalisk tiger - och så Pi, en sextonårig indisk pojke. De är de enda överlevande efter nattens oväder då fartyget de reste med förliste och försvann ned i djupet.

Det var i den här boken jag hittade meningen som jag lade in i ett blogginlägg igår:

"Att välja tvivel som livsfilosofi är som att välja orörlighet som transportmedel."

Jag tycker att den mening säger väldigt mycket om boken i sig. Själv säger jag: läs den!


Update.

Jörgen lyckades ju med konststycket att tippa in helt rätt resultat i matchen mellan Spanien och Portugal så nu ÄR jag skyldig honom en middag. Typiskt!

I övrigt har jag läst en fantastiskt bra bok idag. Jag återkommer med en recension imorgon men läs den!

Sen kan ju tilläggas att jag är smått nervös inför morgondagen. Ska på anställningsintervju för ett jobb i Vännäs. Heltid och en tills vidare tjänst. Vilken dröm! Men har inte så höga förhoppningar med tanke på att jag tjavar in dit med en rätt knubbig mage numera...

Dock är jag väldigt nöjd över att ha blivit kallad till intervju! Hoppas på att göra ett gott intryck så att de kommer ihåg mig i framtiden.

Håll tummarna för mig!

Lider med Japan...

Följer fotbolls-vm för fullt och när England åkte ur satte jag hoppet till Japan. Men nu åkte de ju ut på straffar... Hå hå jaja, vilket lag ska jag hålla på då? Ska jag satsa på favoriterna Argentina?

Nu är det en åttondelsfinal kvar och med tanke på mitt och Jörgens tips (som han just nu leder med poängen 6-5) så hoppas jag på följande resultat: 2-1 till Spanien mot Portugal. Enbart vinst räcker inte för då också Jörgen satsat på Spanien som vinnare (1-0).

Det hela lutar åt att jag snart är skyldig min älskling en middag!



...



"Att välja tvivel till livsfilosofi är som att välja orörlighet som transportmedel..."

Semester...

Semester innebär långa sovmorgnar och en massa läsande. Igår hann jag in på biblioteket, lånade två böcker och läste ut den ena. Det blev en till Michael Conelly deckare så från att aldrig ha läst en av hans böcker har jag nu hunnit med två på fyra dagar. De är faktiskt ganska bra så det lär nog bli mer Conelly och kriminalinspektör Harry Bosch innan sommaren är slut.




Läste Den sista prärievargen så hitills har jag läst Harry Bosch-deckarna i en himla oordning men jag får fösöka skärpa mig på den fronten. Porblemet är att det är så populärt med deckare på somrarna att det mesta är utlånat...


Idag lyser solen igen men det blåser något fruktansvärt! Jag ska iaf cykla ned till älven och lägga mig där men vi får väl se om jag fryser ihjäl eller inte. Hade varit roligt att ha lite färg innan man ska pressa i Turkiet! Imorgon och i övermorgon verkar det som att solen ska gömma sig men helgen ser ut att bli fin och varmare än dagens väder så jag håller tummarna!




Huvudbry

Idag var vi på en lägenhetsvisning på Haga. Vi hoppades rätt mycket på den lägenheten och visst hade den potential... Men det var en invasion av folk där! Säkerligen i alla fall 20 personer som var där samtidigt som oss och det kom fler hela tiden! De flesta såg dessutom ut som medelålders alternativt pensionärspar som garanterat redan sitter på en bostadsrätt och då har råd att punga ut med en del...

Vi får nog ge upp den där lägenheten. Antagligen måste vi också seriöst börja leta efter en större hyresrätt. Nog kan vi överleva första bebistiden i den lägenhet vi har idag men med två trappor upp, inget barnvagnsförråd, en dålig tvättstuga och rent allmänt väldigt liten yta så känns det trist. Det vore gudomligt skönt med en lägenhet på markplan och en 3a!

Alla dessa i-landsproblem!



Galet!

Idag köpte jag småfix till utlandsresan. Det blev en massa solskydd (eftersom man visst är lite känsligare för solen när man är gravid samt att jag är tillsammans med en albino... nåja nästan i alla fall) och två par stödstrumpor.

Herre Gud så dyrt!

Solskyddsfaktor 20 & 30, en ansiktkräm med solskydd 50 och en "after sun" samt två par sockar:

 

568:-

Ja, nästan sexhundra kronor! Och då var det ändå 20% rabatt på solskydden! Det vred om ordentligt i snåltarmen kan jag säga!

Hujeda mej!

Lite av varje

Är tillbaka i stan och tar det piano.

Har ringt till kommunen och stillsamt funderat var i hela friden mina pengar tagit vägen. Det vill säga de pengar som jag la ut under temadagarna för sex veckor sen och fortfarande inte fått tillbaka. De är på väg sägs det... 

Nu ska jag strax cykla in till stan. Måste in på biblioteket en sväng för att låna några fler deckare då jag nyss läst ut de här:

 

Sen tänker jag nog lägga mig i en park ett tag och njuta av vädret!

Tanken är väl också att jag ska börja inhandla lite nödvändiga prylar till Turkietresa. Det är ju bara lite mer än en vecka kvar tills vi ska åka! Så jag behöver köpa solskyddsfaktor, skavsårsplåster och något så sexigt som stödstrumpor... Jag dras ju redan sen tidigare med några inte så attraktiva åderbrock och det verkar inte som knyttet jag har i magen förbättrar dem så stödstrumpor är ett måste.

Men nu ska jag ut ur lägenheten och istället för att sitta vid datorn ska jag sitta i solen!


Glad midsommar!

Vädret är inte det bästa men här i byn är det ändå lugnt, skönt och härligt.

En trevlig och härlig midsommar önskar jag till alla!



Sushi-sug

Precis som rubriken på inlägget berättar så känner jag mig himla sugen på sushi. Helst skulle jag vilja sluka i mig lite lax och tonfisk men man ska ju undvika ej tillagad fisk och såväl färsk som frusen tonfisk (på burk är dock ok) när man är på tjocken. Men jag vet att den otroligt fina restaurangen Sagami i Umeå har en meny anpassad för gravida så jag måste nog passa på innan de tar semesterstängt.

Det är ju bara så himla fräscht och gott med sushi!



Men jag skulle inte dra det så långt som att säga att jag har några "cravings". Hittills så har ju min graviditet varit väldigt "symptomfri". Inget illamående, lindrig trötthet, inga cravings, inget konstigt luktsinne osv osv. Enda som man kanske har märkt av är ett lite mer irriterat temprament och ökad gråtmildhet men jag har alltid haft rätt lätt att bli tårögd när jag blir rörd och känslofull.

Jag får väl helt enkelt låtsas att jag har ett enormt sug efter sushi och motivera mitt restaurangslöseri med hormonerna!

Byn med vyn

Hemma har jag fullt upp med att umgås med de söta kattrackarna som springer runt här hemma. Och bara strosa runt på gården hemma och hos farmor och njuta av lugnet. Idag har jag som sagt städat pappas bil och efter det var jag piga hos farmor. Dammsugade lite och rullade köttbullar!

Se så mysigt det är runt om huset här hemma:


Vittra sprang runt omkring mig som en sällskapssjuk katt-tok.

 
Mor har en fascination för små troll och tomtar.

  
Zelda myste i solen och passade på att vila lite från busungarna där inne...

Imorgon ska jag dock fara iväg från byn ett tag och åka ner på "plassen" för lunch och fikadater!

Ny karriär?

Efter att ha tvättat, skurat och städat min egen lilla bil förra veckan så låter det som att jag ska ägna mig åt pappas bil idag. Om min bil var lite smutsig så är fars grymt grisig! Hahaha, grymt grisig... En ordvits värdig Nils Karlsson!

Men det pappa inte vet är att när bilen är städad så innebär det att jag har fritt fram att låna den i veckan när jag ska ränna omkring på Vilhelmina! Jag har ju lite mostrar och vänner som ska hinna besökas.

Gud så skönt det är att vara hemma byn, men torsdag får gärna komma fort så jag får hit Jörgen också!


What to wear, what to buy?

Mitt shoppingbegär stillas inte direkt av det kommande lilla barnet som ska dyka upp här i november.

Idag var jag och Jörgen ute och gjorde det första gemensamma inköpet till knyttet. Det blev inget avancerat utan kändes mer som något vi (kanske mest jag) ville göra för att få det att kännas lite mer verkligt.

Vi har redan fått lite saker, några bebisleksaker samt en spjälsäng med tillbehör och en resespjälsäng av Jörgens syster med familj uppe i Luleå.  *♥*  Men det blir ju en hel del stora inköp här lite längre fram, som till exempel barnvagn och sånt. Ibland känns det som att det är lite av en djungel där ute med saker som bör införskaffas!

Jag har också insett att magen faktiskt har växt lite grand. Idag skulle jag ta på mig en huvjacka som jag aldrig haft problem med att ha på mig tidigare men jämarns vad tajt den satt. Det var bara att inse att det inte gick. Jeansen kan jag få på mig men inte ha knäppta för då klämmer det som attans så nu är det mest mjukisbyxor och leggings som gäller. Har börjat kika lite smått på ett par mammajeans men avskräcks lite av priserna... Än klarar jag mig med det som finns i garderoben!

I vilket fall så köpte vi ju faktiskt ett litet klädesplagg idag. Efter att ha rynkat på pannan åt allt ryschpysch, knallrosa och himmelsblått som finns därute bestämde vi oss i alla fall för en söt liten body från Polarn o Pyret.



Jo, jag vet att den är blå... Men den var så rar med den lilla elefanten och sen fanns det ett par matchande pyttesmå sockar till och då både jag och Jörgen gillade den var det bara att slå till!

Det kanske är tidigt att börja fundera på allt som bör eller ska köpas när man bara ha kommit halvvägs men med tanke på den villervalla som verkar råda ute i bebisvärlden kanske man behöver mycket tid. I vilket fall tar jag gärna emot råd av de som tycker sig veta!


Bokslukare

Nu när lovet har dragit igång och det dessutom är übertrist väder så passar jag på att läsa böcker i mängder. Har inte tagit mig för att blogga om dem när jag läst ut dem och därför har jag nu lite svårt att komma ihåg exakt vilka böcker jag har hunnit läsa. Men framförallt är det deckare som jag vräker i mig.

Har bland annat läst ut en till Alan Banks historia av Peter Robinson och en deckare av Lesley Horton. Idag har jag dessutom lånat tre nya böcker på biblioteket så läsningen ska inte mattas av, snarare trappas upp!

Dessa har jag precis läst:

  

Rånad!

I onsdags blev jag rånad av en trevlig karl som ändå envisades med att plåga mig i säkert 20 minuter... Ja, självklart var jag hos tandläkaren, ondskans ställföreträdare på jorden! Synd bara att min privattandläkare är så himla trevlig...

I vilket fall som helst så var det en helt vanlig rutinundersökning. Han tittade på tänderna, skrapade bort tandsten (aj som fan!) och sen polerade han tänderna. Det tog alltså kanske cirka tjugo minuter och vad ville han ha för det måntro? Jo... 950 riksdaler! Niohundrafemtio kronor! Än en gång inser jag att lärare kanske är det sämsta yrkesvalet någonsin om man vill tjäna lite pengar. I alla fall så såg allt bra ut, jag har aldrig lagat ett hål i hela mitt liv så trots att jag har rätt gula och fula tänder verkar det vara bra kvalité på dem i alla fall. Så nu dröjer det två år innan jag behöver gå dit igen!



I övrigt har jag haft ganska fullt upp i veckan. I måndags besiktade jag ju som sagt bilen, i tisdags var det ultraljud samt inskrivning på arbetsförmedlingen som gällde, i onsdags belönade jag bilen med en tvätt och städning, hämtade ut moderskapsintyget på vårdcentralen och igår var det fikadejt med några kompisar. 

Nu sitter jag och väntar in min älskade moster som är på väg till stan över dagen! Ska bli himla härligt att få umgås med henne. Lov är för himla härligt med så länge Jörgen jobbar är det faktiskt lite tråkigt ibland. Men lägenheten är välstädad och jag läser en himla massa böcker!

 

~Lyckorus~

Det är väl inte direkt någon hemlighet även om jag inte gått ut med det på bloggen tidigare men för de som inte redan vet så väntar jag och Jörgen vårt första barn i november!

Idag har vi varit på ultraljud och fått se vårat underverk för första gången. Det var en helt overkligt lyckokänsla samtidigt som det kändes helt surrealistiskt att se den lille krabaten där inne.

H*n puffade, knuffade och sparkades men inte tyckte jag att jag kände något i magen! Otroligt vacker var h*n dock även om det såg ut som en liten bråkstake! :)

Vi fick veta att vår älskling ska dyka upp hos oss någon gång kring den 6/11 vilket faktiskt är några dagar tidigare än vad som var beräknat sedan förrut. Jag blev dock bara glad att hamna tidigare i november snarare än senare för jag har skämtat om att något decemberbarn vill jag inte få då i stort sett hela familjen och släkten är födda i december. Syster Sara den 20e, syster Lotta den 25 och jag själv den 30e... Sen fyller även mormor och några mostrar och kusiner år i december så jag tycker det är bra att min och Jörgens lilla krabat tänker komma i november! Plus att det ju blir lite kortare väntetid... :)

Allt såg bara bra ut enligt barnmorskan och vi fick några söta små bilder att ta hem. Har dock inte bestämt mig kring hur jag vill göra om bilder från till exempel ultraljudet och min växande mage ska publiceras här på bloggen. Känner mig lite kluven, samtidigt som man vill visa upp allt för hela världen så de kan se allt det fantastiska så känns det också privat. Det är ju en egen liten individ där inne som man ska ta hänsyn till. Tiden får utvisa hur jag gör helt enkelt!

Nu ska jag sätta mig och beundra underverket och bara njuta ett tag för mig själv!


Jämarns regn!

Idag ska jag besikta bilen för första gången. Måtte den gå igenom så mycket strul som jag har haft med den under våren! Därför tänkte jag slå på stort och städa, dammsuga och tvätta bilrackarn vilket verkligen behövs. Jag har nog varit lite bitter på den och därför inte tagit hand om den så väl...

Men när jag sätter mig i bilen med skrutrasan i högsta hugg, ja vad händer då, jo det börjar ösregna! Lika bra att inse att någon dammsugning och tvättning inte är aktuellt idag, i alla fall inte av bilen. Får väl hoppas att väderprognosernena stämmer för då kan jag ta tag i det på onsdag istället.

Usch och fy, det lutar åt att jag måste diska idag...

Men håll tummarna för mig och lilla Skodan i eftermiddag!




Update: Skodan gled igenom besiktningen utan problem! ♥

Myshelg

I lördags så kidnappade Jörgen mig till Sundsvall! Han hotade länge med att vi skulle upp till stugan i Bergland men jag trodde inte på honom när vi passerat Ö-vik. Kändes som en lång omväg... Det var en överraskning för att fira att jag äntligen är klar med studierna.

Vi bodde på Grand Hotel i Sundsvall och när vi kom upp på det urtjusiga rummet så stod det frukt, choklad och mousserande dryck och en stor, röd ros på ett litet bord. Inte visste jag att det fanns en sån romantiker i karln min!

Vi strosade runt lite i centrala Sundsvall på eftermiddagen och på kvällen åt vi middag på en riktigt fin liten restaurang. Lite läskigt dock att de hade ett gigantiskt akvarium fullt med fiskar och givetvis, eftersom jag tycker att fiskar är obehagliga, så fick vi sitta precis bredvid det. Men det var god mat och kändes väldigt lyxigt!

I söndags for vi sen ut till Birsta och shoppade loss lite i klädbutikerna men tro det eller ej, vi gick hela Ikea runt utan att köpa en endaste pinal! Vi längtar helt enkelt för mycket efter en ny lägenhet och vi har svårt att veta vad vi ska köpa innan vi har hittat den.



Visst var det ett fint rum?


Tack så mycket älskling för en alldeles underbar helg!


SOMMARLOV!

  • Sol
  • Glass
  • Bad
  • Turkiet
  • Nästansjö
  • Familjen
  • Luleå
  • Umeå
  • Holmöns Visfestival
  • LuleåKalaset
  • Mys
  • Deckare
  • Slappa
  • Och allt annat härligt som hör sommaren till!


En rolig präst?

Idag har det varit skolavslutning i Bjurholm och kan man tänka sig, de har en riktigt kul prälle där! Idag tjavade han fram för att hålla ett litet tal och då passade han på att sjunga en sång.

De flesta rynkade nog på pannan när han höll upp framsidan av en chipspåse men direkt han tog ton förstod man vad han syftade på. Han hade helt enkelt komponerat om "fredagsmys-låten" till en "sommarlovssång". Så istället för fredagsmys sjöngs det alltså "nu är det dags för sommarlov..."

I julas hade han med sig en nöt och förklarade julens budskap i en nötskal.

Sen uppmanade han alla att komma ihåg den gyllene regeln om att var mot andra som man vill att de ska vara mot en själv. Roligt, fint, kort och koncist! Ett riktigt prästföredöme!


Täfteåfestivalen 2010

Igår kväll var jag, Jörgen, syster yster Lotta och Kalle ut till Täfteåfestivalen. Vi lyssnade lite på ett band från Makedonien (Bernays propaganda), slogs med lite mygg, käkade toast och frös lite så där lagom. Eller nja, jag frös nästan inte alls men lillasyrran kom i några slags korta jeansleggings så det var tur storasyster hade med sig filtar. Annars hade Lotta nog frusit ihjäl!

Lotta och Kalle frös rätt så mycket under kvällen... Och jag såg en kändis! Vem var där om inte Nils, Joel och Erik Karlssons okände bror, "Mitt i naturen Martin"! Ja, alltså han är ju inte alls släkt med dem men de är så ruggigt lika allihopa så de borde vara släkt. Jag blev helt till mig och även några andra för kändisen ställde snällt upp med några fyllegrabbar på kort. Men sen blev han nog less på alla beundrare och flyttade sig en bit bort. Jag var så sugen på att säga hej men då hade nog alla i mitt sällskap dött av pinsamhet så jag avstod... Men visst känner ni igen honom på bilderna?



Det enda bandet vi egentligen såg igår var De lyckliga kompisarna. Jag tyckte det var rätt kul men de andra var lite besvikna på att bandet inte spelade så många gamla låtar. Men visst fick man ändå höra en hel del kul.

Festivalen pågår ju ikväll också men jag är lite skeptisk till att åka ut. Man kunde inte ta bilen ända fram till kollot utan fick promenera en bit och det var ju rätt myggigt och kallt. Det band som jag är mest sugen på att se är såklart sist ut ikväll och chansen är ändå stor att man kan se dem på någon klubb i stan under sommaren eller hösten.

Men jag hade i alla fall trevligt igår!


Tvära kast!

Efter lite om och men så blev det så att vi bokade en annan resa till Turkiet. Istället för Alanya så blir det Side. Då får vi dubbelsäng (alt. två sängar man kan styra ihop istället för två enkelsängar på var sin sida rummet...), kortare transfer, pool direkt vid hotellet osv osv. Lite längre till centrum och stranden än det förra hotellet men det rörde sig inte om mer än 600 meter.

Så här ser det hotell ut som vi nu ska åka till. Resan är alltså både bokad och betald så det BLIR hit vi åker:

 

 

Längtar... 7/7 drar vi till Turkiet!

Jo, jag vet att det är en bild som är samma på bägge kollagen men nu när jag såg det så orkar jag inte ändra... ;)


Har ju glömt att berätta...

För några veckor sen när jag körde ut till Bjurholm på väg till jobbet var jag med om något lustigt. Hade precis passerat Bjurholms Kommun-skylten och som kanske de flesta vet betyder bjur bäver precis som castor (som i Castorskolan) är latin för bäver.

Och vad ser jag när jag kommer körande? Jo, ett konstigt djur som lufsar fram i sakta mak över vägen. Jag blir något konfunderad för det var för litet för att vara en björn, för stort för att vara en råtta, för brunt och rörde sig för sakta och konstigt för att vara en räv och när jag kommer närmare så inser jag ju att jo...det är en bäver!

Jag höll på att skratta ihjäl mig, dels har jag aldrig sett en levande bäver förut och den såg minst sagt knepig ut där den lufsade fram!

Men något passande då jag ändå befann mig i bäverkommunen nr 1!


Täfteåfestivalen imorgon och på lördag...

Och efter att ha kollat in yr.no, klart.se och smhi.se så håller jag tummarna för att norrbaggarna är duktiga på det där med väderprognoser.

Ca 15 grader är ju inte direkt någon värme men yr.no lovar i alla fall klart till halvklart och 0mm nederbörd!




RSS 2.0