Hem! Jag vill hem!

Man har aldrig så mycket hemlängtan som när man vet att man snart ska få åka hem till byn och familj och vänner igen.

Nu vill jag bara att imorgon ska gå fort, fort, fort så att jag får lägga mig på soffan i Nästansjö och surra med mor och far...


För hundratrettiofjärde gången

Nu har jag tagit tag i mitt liv igen. Har varit och skaffat en guldkort på Iksu och dasat afro så nu ska man bli fit och stark igen. Hahahaha, vilket skämt! Jag har aldrig varit stark...

Men det var för himla härligt att dansa!


Eller hur...

"Sverigedemokraterna anser att äktenskapet skall vara förbehållet par bestående av man och kvinna."

[...] "motsätter sig partiet krav från såväl ensamstående som från samkönade par eller polygama grupper om att få adoptera barn."

[...] "motsätter sig Sverigedemokraterna även lesbisk inseminationsrätt. Detta innebär på intet sätt att partiet motsätter sig eller nedvärderar dessa gruppers levnadsval eller läggning."


Direkt kopierat ifrån SDs familjepolitiska program. Nej, man kan väl inte tolka det som att SD motsätter sig eller nedvärderar hbt-personers läggning eller levnadsval, absolut inte. SD menar nog bara att homosexuella eller bisexuella helt enkelt inte älskar varandra lika mycket som heterosexuella och ja, de är väl helt enkelt inte lika lämpade som föräldrar. Eller.....?

Sen har vi ju frågan om adoption. Fram till 2002 stod det i SDs stadgar att de ville förbjuda adoption från andra länder än de nordiska. Idag har de "lättat" på det förbudet och menar att: "viss utländsk adoption ska kunna tillåtas".

Ja. Egentligen vet man ju nästan inte vad man ska säga. SD är helt enkelt ett alldeles hopplöst parti, populistiskt flörtande hit och dit och försök att locka så många som möjligt samtidigt som man verkar vara helt blinda för att det man faktiskt skriver, säger och tycker ÄR oförenligt med mänskliga rättigheter och respekt för alla människors lika värde.


SD -inte bara främlingsfientligt utan också antifeministiskt och diskriminerande mot homosexuella

Läste en intressant debattartikel i Aftonbladet som ni hittar här.

Kortfattat:

* Sds partisekreterare säger att en normalisering/acceptans av hbt-personer (homo, bi och transsexuella) kommer att leda till att vi accepterar pedofili och tidelag.

* Sd motsätter sig homosexuellas rätt att gifta sig och adoptera barn.

* Sd menar att abort efter vecka 12 ska förbjudas (idag är det tillåtet upp till v 18)

* Riksdagskandidaten Margareta Sandstedt, en av SD:s talespersoner i familjefrågor, anklagar på sin hemsida feminister för att ha åstadkommit ”den mest omfattande slakten på varaktiga och sunda relationer”. Hon tillägger: ”Ändå får jämlikhetsivrarna inte nog av sin själsliga massaker. De är berusade av blod”.

* Sd är också Sveriges i särklass mest mansdominerade parti

Jag håller med personerna som skrivit debattinlägget att det är ironiskt att ett parti som säger sig vilja bevara svenskheten (utan att förklara vad den består av, hur den skapats och ständigt förändrats genom historien, eller hur den ska bevaras) samtidigt är motståndare till jämställdhet.


Äntligen!

I hur många år som helst har jag velat gå och se Jonas Gardell när han uppträder.
År efter år har jag tänkt att gå när han kommit till Umeå men antingen har det inte passat, jag har inte fått med mig någon eller det har helt enkelt inte blivit av.

Men idag har jag minsann hämtat ut fyra biljetter till:

JONAS GARDELL - TRAFIKPLATS GLÄDJEN
- en kanske lite sorgsnare stand up.
Jonas Gardell var den första svenska komikern som tog stand up comedyn upp till konserthus, teatrar och idrottshallar.
I föreställningar som Livet , Väckelsemöte , På besök i mellanmjölkens land och Tillfällig gäst i ditt liv har han låtit publiken åka berg- och dalbana mellan skratt och tårar.
På kuppen har han blivit en av landets mest älskade artister.
Nu bjuder Jonas Gardell in publiken att följa med till Trafikplats Glädjen.
Längd 1,5 tim utan paus.


Jonas Gardell, lördag 24 april 2010, kl 20.00

Tid: 24/4 20.00 Plats: Aula Nordica Umeå

Zzzzzzzz...

Galet trött just nu. Sportlovet gjorde att sista natten innan jobbet drog igång inte innehöll många timmars sömn. Kunde inte för mitt liv somna och när man insåg att det inte var många timmar kvar innan man skulle upp blev det ju inte lättare att sova...

Men jag överlevde första dagen även om jag kände mig lite som en trög zombie ibland.
Nu är det bara 2½ vecka kvar till påsklov! Tjoho!

Köpte förresten den här i lördags:

Den är mer lila än blå så bilden är lite missvisande men det var så himla fin på att jag köpte den ändå.
199:- var ju inte fasligt dyrt!


Syster yster Sara: Jag bjuder på den här...

Lärarinna bets ihjäl av vargar

Skolfröken Candice Berner, 32, var ute och joggade.
Då bets hon ihjäl av en vargflock.
Nu jagas rovdjuren av myndigheterna – som ska avliva dem.
---
Händelsen har satt skräck i byborna i Chignik Lake, Alaska, som nu skjutsar sina barn till skolan och patrullerar med laddade vapen.
---
Men Berners far hyser inte agg mot vargar.
– De gjorde bara vad vargar gör, säger han.
Mellan 7 700 och 11 200 vargar lever i Alaska. Dödsfallet är det första kända orsakat av varg i delstaten och har lett till stor debatt bland Alaska­borna, där ena sidan anser att lagarna inte skyddar invånarna tillräckligt.

Källa: aftonbladet.se

Det är ju inte direkt en hemlighet att jag och min familj inte alltid har samma åsikt om till exempel vargen och vargjakt. Självklart är det en tragedi att någon dör men som hennes far menade kan man ju inte hata ett djur för att det är just ett djur. Vargen attackerar ju inte människor, hundar, ren eller älgar för att vara ondskefull eller jävlig, den följer helt enkelt sin instinkt. Självklart bör de här vargarna avlivas om man får tag i dem men jag står fortfarande för att Sverige bör ha en vargstam. Att få en hund, eller Gud förbjude ett barn, vargdödat vore fruktansvärt men om vi ska förbjuda eller utrota allt som kan vara farligt för oss blir det inte mycket kvar av livet...


Live

Det verkar som en del tycker om att inte tycka om Live men jag gillar dem! Jag lyssnade väldigt mycket på Live under tonåren och jag tycker att de är ett riktigt bra band. Även om en del av texterna är lite flummiga...


En runda på stan?

Tittade på H&Ms hemsida ikväll och undrar om jag kanske ska ta en promenad in till stan imorgon. Jag har ju verkligen inte råd men.... Det känns som länge sen jag stillade shoppingbegäret.

   

Som att hitta en nål i en höstack

Så tror jag att det kommer att vara att försöka hitta en lägenhet som både jag och Jörgen är beredd att punga ut en massa pengar för...

Japp, vi är på jakt efter en bostadsrätt. I sämsta möjliga tid när priserna är jättehöga men förväntas sjunka inom något eller några år... Men börja leta kan man ju göra i alla fall! Idag är det en lägenhet på Haga, nära Gammlia, som vi ska titta på.

Wish us luck!


Lite nervöst

Idag har jag skickat in min artikel, nya lektion och två bilder till lektion.se. Så nu får vi helt enkelt vänta och se när de på redaktionen tycker att det är lämpligt att publicera den.

Kan ju tillägga att så mycket pluggande har det ju inte blivit i veckan... Men det är ju faktiskt LOV!

Lektion.se


Köplust

 

Jag gillar ju tunikor och klänningar som tusan men mest blir det enfärgat och svart... Därför skulle de här platsa bra hemma i min garderob... De röda kommer från Ellos och den blå ifrån Kappahl. Kanske man borde ta på sig spenderarbyxorna?

Watership down

Köpte den här på dvd för något år sen, tro det var på SF-bokhandeln i Stockholm. Boken, av Richard Adams, som filmen är baserad på är fortfarande en av mina favoritböcker och jag läste den första gången när jag var omkring elva år. Sen dess har jag nog läst dem mellan fem och tio gånger...


LOV!!!

Inte så mycket som händer nu men det är i alla fall SPORTLOV!

Imorgon ska vi bege oss till Agnäs och störta nerför slalombackarna och på kvällen har vi inbokat en spelkväll.

Sen längtar jag till måndag för då ska jag köra hem till byn med vyn. Då ska jag umgås med familjen, älskade farmor, söta mostrarn, underbara vännerna och fika en massa.

Gud så mysigt!


Läst och läser

Har nyligen läst ut Ann Cleeves Rött stoft. Det är sista boken i en deckartriologi som utspelas på Shetlandsöarna. Böckerna kan läsas fristående och är riktigt bra!Nu läser jag Giles Blunt Svart sorti och precis som alla andra Bluntböcker är den BRA!

Förresten: Kan inte ni som nån gång kikar in här och läser ge mig lite boktips?


Resa?

Jag och Jörgen har storgjort det och sparat pengar till en resa i flera månader. Nu har vi rätt ok reskassa men var och när ska vi resa?

Som lärare kan man inte direkt ta ledigt hur som helst, förutom att det inte är säkert att man överhuvudtaget får ledigt under terminen vill jag själv inte vara borta för länge från undervisningen. Det skapar en massa merarbete, man måste ordna vikarie, skriva vikarieplanering, räkna med att saker och ting inte blir riktigt som man tänkt när man är borta från lektionerna, ta igen allt man missat när man var borta och framförallt svider det REJÄLT i plånboken. Som ferieanställd lärare har jag förtroendearbetstid vilket innebär attt förutom det timmar jag gör på skolan ska jag även göra några timmar hemma i veckan. Det är därför jag har betalt under loven, jag har arbetat in dem. Men är jag ledig utan lön under terminen tappar jag inte bara lönen utan också lönen för förtroendetimmarna och det kostar...

Självklart kan jag åka på loven (även om man inte är ledig alla lov) men då är det också dyrare att åka. Nu hittade jag ändå en resa nu på sportlovet men självklart är det då så att Jörgen inte kan ta ledigt. Påsklovet lär han inte heller kunna ta ledigt och då är ändå tanken att vi ska vara i stugan. Då återstår alltså sommaren men jag kan inte låta bli att tycka att det är trist att åka utomlands då. På sommaren kan det ju faktiskt vara fint i Sverige!

Oj oj oj, vilket lyxproblem jag har!
Om inte Js bygge varit inne i ett hektiskt skede hade jag tvingat med honom till...Gambia!MINST 30-35 grader och sol! Gud vad jag vill åka... Men skulle jag få för mig att åka utan Jörgen skulle han bli vansinnig....

Sjukling

Det är vad jag är. Jag blir i stort sett aldrig sjuk men nu har jag såklart åkt på en förkylning. Den är egentligen inte så farlig, än har jag då ingen feber men jag är snuvig, det slår lock för öronen konstant och det hörs på min röst. Den är om möjligt ljusare och pipigare än vanligt samtidigt som den raspar.

Jag är inte tillräckligt sjuk för att vara hemma, snål som jag är, men tycker inte direkt att det är kul att sitta på jobbet. Särskilt inte den här tiden då jag faktiskt inte ens börjat... Men som lärare ligger man väl egentligen alltid efter i planering, rättning, kopiering, materialsamlande, dokumentering etc etc så nog kan jag hitta på något att göra.Hoppas bara att jag inte blir sjukare samt att jag är frisk till LOVET!

RSS 2.0