#¤%! ...bil...

När jag äntligen förlåtit Skodan för att den dog två gånger för mig i våras (vid rödljus!) så börjar såklart något annat att krångla. Stackars Jörgen har nu två gånger råkat ut för att vara den som dödar hissmekanismen till elhissarna. Först var det framrutan på förarsidan som dog och nu är det bakrutan på förarsidan.

Det är inte själva elmotorn till fönstren som pajar (tror vi iaf) utan det är mekanismen. Som verkar bestå av plast och vajrar/linor och en massa kringel krångel. Har försökt få tag i verkstaden som fixade Skodan tidigare i vår men de har semesterstängt och på Motorcentralen sa de så här:

Om det är hissmekanismen kostar det ca 1000:- per dörr och mekanism plus 1000:- per dörr i arbetskostnad. Summa summarum: 4000:- riksdaler. Det lät som att han menade att man kan göra det själv men jag kan det ju definitivt inte och när vi har frågat några skruvarbekanta har de sagt att de helst inte gör det eftersom det är j-kligt marigt och pillrigt arbete.

Bilen är ju inte värd direkt mycket men när vi väl ska sälja den är det ju en fråga om man kan få mer eller mindre för den beroende på om elhissarna fungerar. De fyra tusen det kostar, kan man någonsin få igen det?

Sen har vi ju också frågan om när/hur/var/vad vi ska hitta för ny bil. Jörgen har ju sålt Saaben så nu är vi i akut behov av en ny bil. Eftersom båda två pendlar till jobbet och jag börjar jobba igen om 1 ½ vecka... Antingen hittar vi en kombi fort som f-n eller så köper Jörgen en skrotbil som han kör till jobbet. Jag vet ju vad jag vill...

Bra kombi någon?

Kommentarer
Postat av: Jossan

Pappa lagar sina bilar hos en gubbe som har verkstad i byn...han verkar himla hyvens, dock nagot spec men kanske att han ar billigare an 4 papp?! Finns behovet kvar nar jag kommer hem kan jag ju be pappa prata med honom....



Hur kommer det sig att han salde bilen, fick han ett erbjudande han inte kunde saga nej till el?



Hoppas det finns kombos pa markna'n snart! Kram

2010-08-04 @ 11:40:49
Postat av: Lillemor

Gulligt av dig!



Det är ju ingen direkt panik med att laga fönsterhissarna, Jörgen och en kompis har "stagat" upp fönstren med en träbit så de åker inte ned av sig själva iaf... Men om/när man ska sälja den så är det ju bra om det funkar.



Vi hade pratat länge om att sälja Saaben eft vi behöver en kombi. Nog hade säkert en barnvagn rymts i saaben men så ofta som vi åker till ex Vma eller Luleå är det en himla massa som ska med jämt så vi behöver en rymligare bil. Han la ut den på blocket förra tisdagen och en dag senare var den såld. Och även om han inte direkt tjänade på försälj så förlorade han inte heller på det, en bra bilaffär helt enkelt.



Synd bara att vi inte sålde saaben tidigare i sommar så vi hade haft mer tid på oss... :)



Nu är det till att surfa blocket var och varannan timme!

2010-08-04 @ 12:18:57
URL: http://lillemoran.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0